|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem sa hard diskom
Bok Imam dva hard diska (Seagate Barracuda 7200.7 160 GB) sa starog kompa; i kupil sam za njih prijenosno USB kučište (ICY BOX u Ve-milu) pošto sad imam novi laptop pa ih nemam kamo staviti I disk na kojem nisu windowsi on normalno radi i sa njega mogu izvaditi sve podatke, ali disk na kojem su windowsi s njega nemogu; ubacim ga u kučište, spojim sve, ali neće, niti se ne počne okretati, a gore su mi JAKO JAKO važni podaci do kojih moram doći Zna možda netko u čemu bi mogao biti problem ? I kako da dođem do tih podataka ? Hvala EDIT: kamo moram staviti jumper na SATA disku ? evo slike: ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2008. u 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
nema jumpera za satu kolko znam,tj ne znam čemu ovi služe imam ih i ja na svome,trebo bi radit ako nije skviknuo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za razliku od IDE hardova, kod SATA hardova jumper ne igra nikakvu ulogu. Ovaj 'jumper' koji ti je na slici je za prebacivanje između SATA1 i SATA2 moda jer na nekim starijim pločama rade samo SATA1 diskovi. Za probleme kao što ih ti imaš, ja sam si nabavio ovako nešto http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.102
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
i s tim exsternim adapterom bi trebalo funkcionirati ? ja imam ovo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7700058 kaj to nije isto ? i hočeš reći da nemogu nikako doći do podataka ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2008. u 18:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
trebalo funkcionirati,da trebalo bi ako disk radi,ako disk ne radi,ni jedan adapter ga neće u život vratit. ima firmi koje pokušajau vratiti podatke sa oštećenog diska,ni oni nisu svemogući,probaj spojit disk na neki drugi komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.12.2008. u 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
nema lupanja glavom,uvjek upozorovam ljude ako imate bitnih podataka backupirajte,backupirajte,takod a ne bude plakanja poslije,ali naši ljudi to olako shvate,neće se to meni dogodit. http://www.infolab.hr/ mi smo jednom jedan disk slali ali nisu uspjeli,tako da nitko nije svemoguć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|