PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   HDD riknuo ili ima nade (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=131980)

TomG 27.12.2008. 20:21

HDD riknuo ili ima nade

eo mrdao nesto po kompu i ocu jedan saraf iscupat i roknem rukom po hardu.sve normalno nastavi i za 10 sec mi zasteka winamp i ostalo.reko dobro ostavicu da se malo smiri stroj krenem restart,ucitava winse prodje ono uvodno win XP i sam plavi ekran bubne i ponovo reset...

e sad nadam se da nije odapnio,mogu sto probat iskemijat WD6400aaks
eo spas ste mi vi i ovaj drek s kojeg sad tipkam.

i jos ako je riknuo,jel ima spasa roknut pod garanciju(nema fizickog ostecenja,barem izvana), i jel moguce kako spasiti podatke
20gb obiteljskih fotografija,london italija prag zagreb drustvo.150 filmova,200gb mjuze itd.
HVALA

thopok 27.12.2008. 20:38

Problem sa hard diskom - hitno !

TomG 27.12.2008. 20:44

el je sto u mojoj moci u ovoj situaciji?

TomG 28.12.2008. 04:12

nosim ja to u pon u hg pa cemo vidjeti oce upaliti garancija ili slicno

TomG 30.12.2008. 00:06

odnio danas i rekli cobani 3 tjedna pa nazovi pfffffff.
čale zvao jel nemogu to malo ubrzati i nejavlja se gamad.jebla

domy_os 30.12.2008. 09:47

To je još OK jer moraš uzeti u obzir da to prvo kod njih stoji par dana, onda šalju uvozniku kod kojeg isto stoji par dana, onda dok se smisle hoće li povući novi iz tvornice ili ne pa opet sve ispočetka obrnutim redoslijedom...

TomG 31.12.2008. 01:19

ma cobani.sam cekam 18+,pa cemo vidjeti tko ce cekati.:D
nije u redu,nema svatko doma 5 kompova,sreca pa nisam u situaciji da mi je hića,al što netko ko ni kriv ni duzan ostane bez hdd bas mora biti osuden kupiti novi...;)
javim kak ispade sve :D

Burko 31.12.2008. 01:30

jel ti komp presudan za zivot? da jest, nebi 100% imao samo jedan hdd ;).

45 dana je zakonski rok da ti: ili vrate popravljeni artikl, ili daju isti takav novi, ili daju zamjenski koji je najblizi cijenom i osobinama kao stari (ne moze biti slabiji). i ne kuzim sada tvoje "cobani" / "gamad"??? da radim u servisu, i da procitam ovo sto si napisao, dobio bi poziv na datum kada si donesao na reklamaciju + 44 i pol dana, cisto zbog ponasanja.

zmikic 31.12.2008. 02:10

imho hard ti je ok. samo corrupt-ao si neke vazne system windows datoteke kad si ga puknuo pa ti baca bsod.

probaj sa windows xp instalacijskim bootat u repair pa odi na c: da vidis jel sve ok

EDIT: @jablan, u vezi donjeg posta - je imas pravo, malo da se :hitthewal::hitthewal: kad ne citam sve

Jablan 31.12.2008. 08:07

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1234931)
imho hard ti je ok. samo corrupt-ao si neke vazne system windows datoteke kad si ga puknuo pa ti baca bsod.

probaj sa windows xp instalacijskim bootat u repair pa odi na c: da vidis jel sve ok

Je, samo kako to sada napraviti, kada je HDD odnio na reklamaciju?:lol2: Izgleda da nisi dobro pročitao kompletan post.

TomG 31.12.2008. 15:55

Citiraj:

Autor Jablan (Post 1234972)
Je, samo kako to sada napraviti, kada je HDD odnio na reklamaciju?:lol2: Izgleda da nisi dobro pročitao kompletan post.

ma napravio sam i niki racku.
fala svejedno ;)

Old Iggy 31.12.2008. 16:10

Citiraj:

Autor Burko (Post 1234905)
45 dana je zakonski rok da ti: ili vrate popravljeni artikl, ili daju isti takav novi, ili daju zamjenski koji je najblizi cijenom i osobinama kao stari (ne moze biti slabiji).

45 dana nije zakonski rok. Isto tako, nema zamjene za "slican disk".

Burko 31.12.2008. 17:27

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1235319)
45 dana nije zakonski rok.

sta ne? mislim da tako pise na garancijama. dobro ok, koliki je rok onda?

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1235319)
Isto tako, nema zamjene za "slican disk".

kako nema? ok, ja sam pisao opcenito sto je kad nema vise komponente na trzistu (stigao EOL i slicno), ali mislim da je bilo slucajeva da umjesto jedne velicine harda se dobije druga, naravno veca.

Old Iggy 01.01.2009. 16:23

Citiraj:

Autor Burko (Post 1235390)
sta ne? mislim da tako pise na garancijama. dobro ok, koliki je rok onda?

Jedna stvar je sto pise u zakonu, druga u jamstvenom listu. Zakon ne definira rok. U stvari definira, kao "razuman rok". Proizvodjac / uvoznik moze taj rok smanjiti ili drugacije definirati, ako je u skladu sa zakonom.

Citiraj:

Autor Burko (Post 1235390)
kako nema? ok, ja sam pisao opcenito sto je kad nema vise komponente na trzistu (stigao EOL i slicno), ali mislim da je bilo slucajeva da umjesto jedne velicine harda se dobije druga, naravno veca.

To sto vise neke komponente nema na trzistu nije briga kupca, vec prodavaca / uvoznika. Kupac moze pristati na takvu zamjenu, ali ne mora i takva zamjena nije definirana zakonom.
To sto je neki proizvod EOL ne znaci i da je nenabavljiv, posebno kod ozbiljnih firmi.

Burko 01.01.2009. 22:38

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1235810)
Jedna stvar je sto pise u zakonu, druga u jamstvenom listu. Zakon ne definira rok. U stvari definira, kao "razuman rok". Proizvodjac / uvoznik moze taj rok smanjiti ili drugacije definirati, ako je u skladu sa zakonom.

ok, samo sto ovdje nije bila rijec koliko zakonski se mora/treba cekati, nego je rijec o reakciji autora teme da je xyz trgovina "gamad" i "cobani" zato sto treba cekati 3 tjedna.

Old Iggy 02.01.2009. 08:43

Citiraj:

Autor Burko (Post 1236125)
ok, samo sto ovdje nije bila rijec koliko zakonski se mora/treba cekati, nego je rijec o reakciji autora teme da je xyz trgovina "gamad" i "cobani" zato sto treba cekati 3 tjedna.

To se slazem. No bilo je navedeno kako je 45 dana nekakav zakonski rok, sto dosta cesto ljudi stvarno tako i dozivljavaju.

win32 02.01.2009. 16:02

Citiraj:

Autor Burko (Post 1236125)

Gle, reakcija od autora posta je malo "teska"....ali u servisima rade razno-razni ljudi...ima dobrih...ima idiota.....kao i u svim ostalim poslovima, ali nekada uistinu zavlace sa svime bespotrebno.....a najcesce radije necijega nemara i zato sto im se ne da.
Frend tu na forumu je dobio shebanu plocu iz Ve-mila....i koliko mi je poznato vec ga skoro 2 mj. ili cak i vise zavlace oko nje, a od ploce ni "p"!! E sada, sta na to reci!?!? Vise od 2 mj. cekati na obicnu glupu plocu....a vratio ju je u trgovinu kroz 2-3 dana od kako ju je kupio! I stalno one fore.....ma sada ce stici...iduci tjedan...sutra.....za dva dana....a ploce nema vise od 2 mj ili mozda cak i vise!
Sta na to reci!? Toliko o servisima.... :kafa:
Mislim da je to moja ploca u pitanju da bi to drugacije islo, ali frend je miran decko i sve na lijepi nacin proba rijesit...probam i ja, ali ako ne ide lijepo ide drugacije.....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:43.