|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Komp se gasi
MB chaintec Kt 333 CPU athlon xp 2100+ thougbred Evo ovako, kad upalim komp radi 3 sekunde i ugasi se, onda se uopće više neće upaliti. Nakon minutu dvije pokušam ponovno i opet se upali na 5 sek i ugasi se... Probao sam drugim procesorom (barton) i s njim se računalo upali, uđem u bios i pri izlazu iz biosa se opet ugasi... Pri paljenju javlja grešku da se u biosu mora podesit CPU što mi je i logično jer ploča vjerojatno ne prihvaća bartona bez flasha biosa, ali to mi ipak ne objašnjava gašenje... Napajanje sam isključio kao razlog.... Može pomoć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da ploča ne prihvaća Bartona onda bi gladao mrak na ekranu... Ako je napajanje isključeno probaj počupati sve ne nužne periferije sa kante, povadit sve nepotrebne kartice i otpojiti sve gumbe i ledice s frontlpanela i onda šarafcigerom kresni ploču (da se isključi kvar u prekidaču) ako i onda bude isto radila - ploča je RIP...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao palit na sarafciger, clear cmos, i sve izvadio van, spajao postepeno redom i uvijek ista stvar... I da znam da proc ne radi, jer ga probao na drugoj ploči... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ne znam kako si probao napajanje , ali moj savjet ti je da posudis drugo napajanje i probas s njim , iako je najvjerojatnije problem u ploci |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pa tak sam i probao s drugim ispravnim napajanjem... Ali kažem nije mi jasno zašto s bartonom radi par min a s ovim par sec... Ak ploča rikne onda ne bi ni do biosa mogo doć... Neki polukvar nemam pojma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
ako ne podrzava bartona , sve radi , ali ne na nazivnoj brzini Citiraj:
nisi napisao koja je tocno ploca , da nije problem u jumperima , mozda jumperima reguliras brzinu , a ne iz biosa vidio sam i par ploca koji imaju glupa rijesenja , tipa , ti u biosu podesis brzinu , ali ima i jumper Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 09.05.2008. u 11:15. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |