|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() Da li je preporucljivo rastavljati HDD? Cuo sam da je osjetljivo i na prasinu pa me zanima jel to istina ili samo prica... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Nikako ne rastavljaj hdd. Ni znalcima koji su to već rastavljali par njih gotovo svi nisu opet proradili... Opet zašto bi i išao rastavljat hdd? To rade samo oni koji stavljaju plexi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma treba ti samo čekić i šarafenciger :clap: :clap:
![]() |
#4 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Rastavljanje HDD
Citiraj:
iz više razloga.Opet, to ne znači da ne možeš, ali-you've been warned.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
nadji neki prastari hard i modaj ga, ako na to ciljas. ako nesto podje po krivu nema stete, a veca je vjerojatnost da ce ti uspjeti, puno grublja tehnologija i tako to ![]()
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Rastavljanje HDD
Citiraj:
Osoblje je kompletno gumificirano, gotovo sanitetski uslovi ![]() Ionizirani uvjeti, savrseni balans vlage u zraku... Finalno zatvaranje podrazumjeva isisavanje zraka i hermeticko zatvaranje poklopca koji cuva plocu (danas ploce) od znatizeljnih ociju odnosno od vanjskih utjecaja. Kad se reparira u kucnim uvjetima automatski se podrazumjeva pad zivota za minimalno 30 na vise % zivota HD-a. Doduse isti uvjeti se odnose i na servise jer to nije isplativ posao za firme pa to rade u fushu za sebe. (muljanje) Cim si ga otvorio u kucnim uvjetima on je "uprljan" i skracujes mu zivotni ciklus a ono sto ces odma moci cuti ce biti neminovna promjena u zvuku rada. E' sad ako je tebi do nauke, onda uzmi neki 700MB Trailblazer, pa rastavljaj do mile volje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
thx... ma nesto mi je otislo, disk svako 2-3 sekunde steka a komp ga ne ocitava pa sam mislio da je nesto unutra otislo i normala ja rastavim (mada nisam nista dirao, samo pogledao) i cini mi se da je sve ok pa sumnjam da mu je elektronika otisla... sad mi je vazno samo da podatke spasim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
To su vrlo indikativne manifestacije i jedina razborita stvar je osigurati (ako je relevantan za vlasnika) sadrzaj tog HD-a pod hitno. Tek nakon toga se ide na mogucu (neisplativu za jednu osobu) reparaciju. Kako steka? Zvucno cupkanje? Ili aludiras na prekid u elektricnom smislu prekida napona? Koji je uopce HD, koji kapacitet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Disk je Seagate 120GB, cini mi se da je otisao onaj laser dodje do kraja pa steka, a kad se ugaim komp disk nastavi se vrtiti jos 3-4 sec, pa se zagano zaustavlja... kao da mu ne rade "kocnice"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |