Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.06.2008., 12:49   #1
Kreseks
Premium
Moj komp

Kreseks's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Antec - Pozitivno iskustvo

Kupio sam Antecovo P182 SE kuciste i nisam sa njim dobio opremu koja dolazi (vijci, vodilice za optiku, ...) - izgubila se kod uvoznika.
MSAN - uvoznik mi je rekao da im vratim kuciste jer oni ne mogu nabaviti tu opremu, a i kuciste vise nece dolazit u Hrv, bla, bla, bla,...
Jebiga, nisam htio vratit kuciste (milo mi je srcu), posaljem mail Antec-u, oni meni da im posaljem skenirani racun, ja im posaljem, oni da su poslali svu opremu na njihov trosak.
I tjedan dana poslije kuca postar, ja potpisem, i oprema je moja.

TO JE KAPITALIZAM!

A ne ova nasa govna, ni popust da ponude na 'oštećenu' robu.
Mene je Antec sad kupio zauvijek.
Kreseks je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 13:07   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Case je mrak, to stoji,
ali čekaj dok upališ ventove

ja sam mijenjao odmah, a i još dosta ljudi na forumu.

ima čak i topic di je neki član snimao tu buku, za takvu cijenu case-a..grozno.

(no povrh buke, navodno i crknu vrlo brzo, i to prvo onaj gornji,
jer je u horizontalnom položaju, pa ulje ne podmazuje osovinu,
nataloži se na onom 'čepu' ispod naljepnice, a ne okolo osovine kao kod ovih koji stoje normalno)

po meni bi bilo bolje da isporučuju case bez tako loših ventova,
možda bi bio jeftiniji nekih 50-100 kn.

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2008., 13:34   #3
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ti ventovi su za "general population" najbolji izbor. na low su dovoljno tihi, na med i high su preglasni ali ako overclockas bit ce ti drago da ih imas..

evo pogledaj samo koliko odstupa od referentnog nexusa:

http://www.silentpcreview.com/articl...ge2.html#nexus
12v 1080rpm 22dbA

http://www.silentpcreview.com/articl...3.html#tricool
7v 1220rpm 23dbA

na istom rpm.u znaci daju isti rezultat priblizno. subjektivni dojam kvalitete zvuka je sigurno na strani nexusa ali to i nije neka razlika da bi sad trebao obavezno mjenjati sve za nes drugo...

@Kreseks
bas strava, pohvala za antec
ja sam imao slicno iskustvo u logitech-u kada mi u ve-mulju nisu htjeli servisirati misa jer kao da sam ga otvarao (a nisam naravno). mail logitechu, sken racuna i stize novi. cak ni starog nisam slao!

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 14:56   #4
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ja imao slično iskustvo sa plextorom. Izgubio sam prednju masku prilikom farbanja
i dobio sam novu. Čak su mi i udovoljili traženoj boji. Crna. Pohvale Antecu.

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 15:17   #5
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Manje vise sve vece kompanije uvijek drze do svojih kupaca. Primjerice abit mi je 2-3 puta slao zujalicu za staru IS7-E i treci puta mi poslali neki pasivnjak koji je hladio bolje nego zujalica.

Takodjer pohvala i Asrocku koji mi je poslao novu nakon sto mi nisu htjeli uvaziti garanciju jer nisam imao backplate i bundle od ploce. Isto samo sken racuna i to je to.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 19:06   #6
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Kreseks Pregled postova
Kupio sam Antecovo P182 SE kuciste i nisam sa njim dobio opremu koja dolazi (vijci, vodilice za optiku, ...) - izgubila se kod uvoznika.
MSAN - uvoznik mi je rekao da im vratim kuciste jer oni ne mogu nabaviti tu opremu, a i kuciste vise nece dolazit u Hrv, bla, bla, bla,...
Jebiga, nisam htio vratit kuciste (milo mi je srcu), posaljem mail Antec-u, oni meni da im posaljem skenirani racun, ja im posaljem, oni da su poslali svu opremu na njihov trosak.
I tjedan dana poslije kuca postar, ja potpisem, i oprema je moja.

TO JE KAPITALIZAM!

A ne ova nasa govna, ni popust da ponude na 'oštećenu' robu.
Mene je Antec sad kupio zauvijek.
Slazem se!

Drago mi je da si i to konacno sredio

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
Case je mrak, to stoji,
ali čekaj dok upališ ventove

ja sam mijenjao odmah, a i još dosta ljudi na forumu.

ima čak i topic di je neki član snimao tu buku, za takvu cijenu case-a..grozno.

(no povrh buke, navodno i crknu vrlo brzo, i to prvo onaj gornji,
jer je u horizontalnom položaju, pa ulje ne podmazuje osovinu,
nataloži se na onom 'čepu' ispod naljepnice, a ne okolo osovine kao kod ovih koji stoje normalno)

po meni bi bilo bolje da isporučuju case bez tako loših ventova,
možda bi bio jeftiniji nekih 50-100 kn.
Kolega Kreseks je vec zamijenio ventove (samo su ga vodilice sjeb...).

Ali to da su losi je ziva istina (za tu klasu/cijenu), tako da se nadam da na ovo obracaju pozornost ljudi iz Anteca

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
ti ventovi su za "general population" najbolji izbor. na low su dovoljno tihi, na med i high su preglasni ali ako overclockas bit ce ti drago da ih imas...

....na istom rpm.u znaci daju isti rezultat priblizno. subjektivni dojam kvalitete zvuka je sigurno na strani nexusa ali to i nije neka razlika da bi sad trebao obavezno mjenjati sve za nes drugo...
Pa ne bi se bas slozio da su u redu (bolje receno katastrofa su) jer:

1.) Onaj u donjoj komori prestane opasno vibrirat po onoj svojoj plastici tek kad ga stavis na najsporiju brzinu + 7V mod.

2.) Za onaj gornji je TomRi dovoljno rekao...

3.) A za usisni sprijeda... on je najblizi korisniku, pa je i samim time relativno najglasniji (ona metalna "mreza" ispred njega je idealan rezonancijski "instrument").

Bilo kakav kvalitetniji (ne nuzno i skuplji) vent je bolja opcija od standardnih, npr. Silent Eagle, Chieftec, Zalman, Xilence, ili Scythe u mom slucaju (ooogromna razlika u omjeru CFM/dBA).
Naravno da ovo nije nuzno (neki imaju i sluske ), al opet cini rad puno ugodnijim.
Staro 26.06.2008., 19:30   #7
Garak
Premium
Moj komp

Imam slično iskustvo sa Antec Solo kucistem. Jedan dio plastični se polomio, poslao mail, za tjedan dana stigao novi dio, no charge
Garak je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 19:35   #8
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

cuj ja znam da ventovi u tom kucistu nisu najtisi na svijetu (hvala bogu, doma imam i prevrtio sam pozamašnu kolekciju nexusa, scythea, noctue, tacensa, xilencea, sharkoona, anteca i drugih)

ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)...

evo ti i (bespotrebno) rjesenja:
1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg
2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista
3. ubodna pila u ruke i rezi!

a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce,
jer:
1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti

2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu)

btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 19:49   #9
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
svaka im cast.
gdje vi posaljete mail?
pitam za antec,logi i ostalu kul ekipicu
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 20:28   #10
Garak
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Tomy no.1 Pregled postova
svaka im cast.
gdje vi posaljete mail?
pitam za antec,logi i ostalu kul ekipicu
Na webu uvijek ima neki support mail ili link za support form.
Garak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2008., 20:30   #11
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
...ti si sad meni nabrojao 3 razloga (bespotrebno) jer ce se iste stvari desavati i sa drugim ventovima koje stavis (tj. si stavio)...

evo ti i (bespotrebno) rjesenja:
1. umjesto plastike montiras ga sa silikonskim drzacima (ili gumenim): http://www.quietpcusa.com/images/afm...gn_580x525.jpg
2. ... zatvori rupu i ne montiraj nista
3. ubodna pila u ruke i rezi!

a ono "ooogromna razlika u omjeru CFM/dbA" tu malo pretjerujes ili zelis opravdati utrosene novce,
jer:
1. cisto sumnjam da doma imas profesionalnu opremu za mjerenje cfm ili dba da bi mogao objektivno izmjeriti

2. na spcr ju imaju i mjerenja su pokazala svoje. obrati pozornost da su mjerenja izvedena u zraku i zaboravi sad na vibracije i curenje ulja (btw to curenje ce se desavati na svakom kojeg stavis u horizontalu a sleeve bearing ventovi popularni po svojem tihom radu inace nevole horizontalu)

btw. dobar izbor scythe (fluid dyn bearing). njih sam i ja drzao unutra
Ma ja samo volim potkrijepit svoje tvrdnje argumentima, nista drugo

1. Samo sam ga stavio na 7V + najmanja brzina na regulatoru (a imam i sklopku na njemu i uglavnom je na off, jer mi je nepotreban za "idle-anje")

2. Za ovaj gornji, imam Mugena tak okrenutog tak da puse prema gore i predaje zrak Minebea-i (ipak po nekoj logici topli zrak ide prema gore)

3. Trebat cu nabavit ubodnu

Za CFM/dBA koristim vrlo jednostavnu metodu... temperature u case-u su manje/iste, a ventove ne cujem (prezadovoljan )

A sto se samog Scytha tice tnx (dugo sam trazio "pravi" case vent, odnosno da ima tisinu u "idle-u" i protok u "load-u") on je preko MFC-1 na ~6V

@mod sorry na OT-u
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno