|
![]() |
#1022 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Pepp u teoriji na dulje staze pobjeđuje 3. Stup. Po mojoj računici negdje između devete i desete godine i to ako se ti poticaji ne ukinu, što nije nemoguće. Nadalje na dulje staze ti poticaji su sve beznačajniji, u nekoj računici, nakon 20 godina u fondu, tih sto eura ti je 0.4% investicije. Biraj ono u kaj možeš iz brutta uplaćivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1023 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Prati li netko kako sve skace gore radi Powell-ovog govora? Predpostavljam da je to sasvim normalno i uobicajeno, ali meni kao newbie-ju u ovom ekonomskom svijetu je ovo fascinantno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Najbolje ti je to ne pratiti. Kak sad skoči sve 10% tak može i pasti 20% Sam buš se živcirao ![]() Početkom godine sam gledao da kupim NVDA za 95$ i čekao sam da padne ispod 90 i nisam dočekao 🤪 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Otvorio na Finaxu stednju za dijete i uplatio prvu lovu u petak. Moja banka to proknjizila u ponedjeljak ujutro. Jos nije vidljivo na Finax racunu... Jel to inace sporije ide ili? Vidjet cu sto ce se sutra dogoditi, navodno utorkom uplacuju u fondove ako je vjerovati FAQ-u. Edit: urorak ujutro stigla obavjest da su primili lovu, ali se prikazala na racunu tek kasnije tokom dana. Malo cudan proces, spor, ali ajde neka ga. Sad jos podesiti trajni nalog i obrisati app ![]()
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 26.08.2025. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1028 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#1030 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Zasad pobjeđujem kratkoročno u zadnjih 5 mjeseci kladeći se na AI...no opet imam portfolio od 15-20 dionica što je dosta disperzirano...pravo podjeđivanje je portfolio od 4-5 dionica...kao Buffett.... No Buffet trenutno gubi jer ima prevelike oportunitetne troškove...no njemu je cilj imati plus rađe manji od tržišta nego ući u minimalan minus... Zasad ne ulažem u ETF jer mislim da podjedinačno mogu bolje, što zasad i drži vodu no prekratko je razdoblje za usporedbu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Koristi li netko Wall Street Zen? Mislio sam probati testno 2 tjedna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | ||
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1034 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Gotovo sigurno neću na dugi rok bit bolji, možda kratkoročno, eventualno srednjeročno ako AI dionice nastave rast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|