|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
![]() Pozdrav, imam problem, sastavljam pomocni racunar za produkciju muzike... U bios-u racunar moze raditi bez problema danima, ali kada se digne Windows 10 pro i pusti se neki lagan program racunar se zamrzne te iskljuci. Kada se ponovo ukljuci sam dođe do log in ponovno se zamrzne i iskljuci. I opet se ukljuci i zamrzne se na load in screen, te se opet ukljuci i nece da baci sliku niti pristupa hdd. Pokusao sam promjeniti: CPU, RAM, dignuti sistem ponovno, promjenitu napojnu,termanlu pasu na procesoru i na northbridge, ali nema razlike. I pustim pola sata da "odmori" i opet proradi isto kao i prije. I tako u krug dok mi nije doslo da provjerim temperature, i vidim da se northbridge grije stavim ventilator na hladnjak od njega i sada moze duze raditi ali kada se cpu optereti opet ista prica.... U pitanju je:AMD FX6300, Gigabyte 990XA-UD3, napajanje FSP400-60APN, ram su 2 para G.Skill F3-2400C10D-8GTX. Sta da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Koliko razumijem, probao si sve osim matične promijeniti? Jesi li napravio reset CMOS BIOS? Koja je BIOS verzija u pitanju? Jesi li probao s pojedinačnim RAM modulima u sva 4 RAM slota na ploči? Jesi li pogledao ima li na ploči kakvih znakova oštećenja, napuklih linija ili napuhanih kondenzatora?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Probao sam zamjeniti CMOS bateriju i restartovati ali nista, bios verzija je bila FD te sam je update na FEh iz ovog razloga ali nema razlike, probao sam stavljati ram stickove druge i u razlicite slotove ali isto ponasanje,maticna je rev. 3.0 i nema nikakvih fizickih ostecenja.... Zadnje izmijenjeno od: Hary Orm. 21.08.2025. u 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A koja je grafa?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Ok, malo ti je win 10 preveliki zalogaj za tu konfu. A koje su ti tocno temperature procesora i chipseta? Stock cooler na cpu?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
CPU temperatura je oko 20⁰C i mugen 3 cooler je, chipset se oko 30-50⁰C Mislim da nije uredu bios pa da na 50⁰C iskljuci northbridge misli da mu je to puno te sam stavi ventilator na veliki hladnjak northa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
|
win 7 gore pa probaj. Ako ne, mb je dala svoje.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
CPU ne može imati 20C ni u najboljim kućištima. Senzor laže. Instaliraj OCCT i neka bar 1h opterećuje CPU.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Skoro pa bi reko da se tu nešto pregrijava, a i tih 20C je malo optimistično. Ako cooler sigurno dobro sjeda, vidi reda radi dal ima u BIOSu negtje shutdown temperaturu slučajno na nekom mjestu podešeno, možda i senzor zafrkava. Probaj i grafičku drugu, ovo crashanje na loginu je moooožda moguće zbog grafe da sve rikne tamad kad krene loadat drivere Alternativno, probaj neki drugi OS dignut za testiranje. Live Linux ili neke Windowse za probu, moguće da je i ploča na izdisaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|