nakon ovog radnog vikenda dosao sam do dva zakljucka.
prvi, pronasao sam uzrok sporosti dosadasnjeg progresa. a to je, ona takozvana "radiona" od stana u kojoj sam dosad radio.
jednostavno mi je bilo demoralizirajuce raditi u takvim prasnjavim, zatvorenim uvjetima.
navikao sam radit na svjezem zraku, okruzen kosovima i ostatkom "tihe" prirode

evo malo danasnjih slikica sa terase di radim
drugi... zakljucio sam da ovu stranicu je nemoguce ispravit

pokusao sam sa letvama i to bi ok funkcioniralo, da nije jednu rupu za ventove zalijepilo u udubljenom polozaju, a drugu u ispupcenom polozaju. sta je najgore, to sam tek skuzio prekjucer kad sam se preselio ponovno u vikendicu radit na sucnu. i oko toga sam puno previse vremena izgubio, konstantno pokusavajuci nesto izravnati bez da sam razumio i vidio gdje i sta je zapravo udubljeno/ispupceno.
stvar je sljedeca.... kad se stranica stavi na kuciste (sa ovim letvama kako sam napravio), sredina stranice, tamo di je donja rupa za ventove, je udubljena nekih 5mm od ostatka stranice. a ta udubljena rupa je promjera nekih 20cm i siri se lagano udubljenje prema prednjem dijelu stranice.
kad sam to vidio, skuzio sam da nema teorije ikako ispraviti ili izravnat. mogao sam je staviti samo u ispupceni polozaj, sto bi znacilo da je pola stranice nekih 5mm iznad ostatka, dakle ista stvar.... pa sam napravio sljedece.
istresao sam cijelu kanticu kita po udubljenju i razmazao u nadi da cu uspiti pokriti rupu.
dakle, tu se vidi da je ostalo jos nekih 0.5-1.5 mm udubljenja i to cu pokrit kad kupim jos jednu kanticu kita.
drugog rijesenja nisam vidio.
letve sa druge strane i dalje zalijepljene tako da je stranica dosta cvrsta i cim pokrijem to udubljenje mislim da je stvar gotova sto se tice toga... bar se nadam
onu drugu stranicu sam rijesio i izgleda, ok... sliku nemam, al zadovoljan sam.