UPDATE
napokon malo napretka...
zadnja 2 dana sam manje vise potrosio na rjesavanje problematike montaze hard diskova, od sistema do izbora materijala... uglavnom, idemo redom
rupe za ventove na obe stranice sam zacepio kitom... prvo malo "armature" da mi je lakse kit nanijeti na stranicu.
kod vecih rupa sam koristio plasticnu mrezu, kod manje rupe metalnu mrezicu
unutrasnjost stranice kako ce izgledati nakon kitavanja me ne dira, buduci da ce preko svega ici zvucna izloacija pa se nece ni vidit
nanesene su dvije ruke kita... ovih dana cu to pobrusiti i poravnat pa vidit treba li jos jednom proc
a sad... sta se tice hard diskova
pokusavao sam staviti ideje u praksu i vidit dal nesto od toga sta sam zamislio drzi vodu... ili diskove u ovom slucaju

prvo sam probao ovo :
sta i nije lose bilo... ALI
ovakav nacin montaze bi dozvolio samo 2 diska, jedan doli i jedan iznad njega. za jos 2 diska pokraj njih jednostavno nema mjesta
nakon malo kemijanja i razmisljanja dosao sam do ovog :
hm... evo jos jedna mala slikica editirana da lakse pojasnim sta je sta :
crvene dvije linije su 2 lastika koja podupiru gumene stupice da se ne saviju. problem savijanja u finalnoj verziji ce biti rjeseno pomocu ploce koja ce ici preko napajanja i diskova i potpuno odvojiti ta 2 elementa od ostalih komponenti. ujedno ce i vrhovi gumenih stupova piti zavidani za tu plocu tako da se nece savijati kad se opterete sa lastikom i diskovima
crvena linija skroz desno je mali konopcic kojim sam priblizio 2 lastika koja idu od desnog kraja, buduci da su stupici rasireni vise od duzine diska... to ce takoder trebat nekako rjesiti na kraju... mislim da je to jedan od manjih problema
zelena kocka je mjesto di bi drugi disk trebao doci... po jos jedan disk idu iznad lijevog i desnog donjeg. izmjereno i stanu sa jos malo lufta
zaboravih napomenuti.... kad gledate slikice od "kaveza" sa diskovima, nemojte to gledati ko zavrsni proizvod...
to je samo ideja na djelu. do kraja kucista moze se puno toga promjeniti, a izgled je jedna od stavki koja ce se definitivno promjeniti nabolje
za plocu koja ce ici iznad diskova i napajanja sam prvo mislio uzet neki cool zatamnjeni pleksiglas.... dok nisam vidio cijenu... 400kn po m2 je 2much
pa sam se odlucio posluziti sa onim sta imam... gornja stranica od maminog starog case-a will do just fine
mozda i ne izgleda ko da sam previse toga napravio... al broj utrosenih sati u ovih par dana govori za sebe
prijedlozi? komentari?
~ 105kn

~
12:40h