overspray... painters worst nightmare

papir ne lezi na povrsini potpuno...naravno da ne lezi, zasto bi lezao...why make it simple when....
uglavnom, probao sam ovo rijesiti tako da sam radio rupe u papiru blizu sabloni i preko rupa bi lijepio traku da bi priblizio rubove sto vise povrsini stranice... bez previse uspjeha
ovo je neki brzinski pokusaj sa ljepljivim trakama pokraj rubova sablone. tehnicki gledano, za nekakav brzinski pokusaj i ne izgleda tolko lose...izdaleka...evo jos jedna da objasnim o cemu se radi
ovo oznaceno crvenim crticama, to nije overspray... to mi je jednostavno procurio lak jer sam nepazljivo bojao na nekim mjestima...nevazno. to se da lako srediti... ono sto me muci je sljedece
ovaj kao bjelkasti prah izmedu "listova" i kod ostrih vrhova... to je oversrpay, to jest, bjezi mi sprey ispod papira u malim kolicinama i to zelim pod svaku cijenu izjeci.... a to ce biti tesko buduci da je sablona puna taknih linija i ostrih kuteva
moram malo googlat da vidim kako se radi sa tim... ako netko ima iskustva ili zna kakav poseban materijal sa kojim se lakse da to napraviti....prijedlozi i vise nego dobrodosli