UPDATE
evo, buduci da se blizi vrijeme kad bi trebalo staviti komponente u utrobu zmaja (kako poeticki :P ), bilo bi red i da njih malo poredim.
cilj mi je u konacnici imati uber tiho, dovoljno brzo ali i hladno racunalo.
na 1900gt sam stavio zalmana vf900, no on je ispao daleko glasniji nego sto sam ocekivao. skinuo sam ventilator za cvjetica i stavio sharkoon silent eagle 2000rpm.
nazalost, netko iz moje obitelji je odlucio da proces koji sam dokumentirao na foticu nije toliko vazan koliko zivotinje u kuci pa su mi sve slike izbrisali
no imam par slikica gotovog rada. samo da napomenem, za ucvrscivanje sharkoon-a na vf900 sam iskoristio montazni mehanizam od origi venta. znaci prislino sam odvojio vent od montaznog mehanizma i naljepio gore sharkoon silent eagle...radi perfektno i puuuno tise.

vent je spojen direktno na grafu, tako da bios od grafe kontrolira brzinu rada. do nekih 45 stupnjeva ga drzi na 30%, necujno. dalje sam namjestio linearno povecavanje brzine sa rastom temperature, tako da na 100% rpm radi tek kad gpu prede 60 stupnjeva.to se jos nije dogodilo, al brzo ce ljeto