Part 3
evo nas i do 3. i nadam se posljednjeg dijela.pokusat cu privest kraju sto sam sve RADIO i dovest pricu u sadasnjost, tj. do trenutnog stanja projekta
stali smo kod bojanja...zapravo,prekrivanje kucista u primarnu boju jos uvijek spada u pripreme,al nema veze.
dakle vidili ste pripremu stranice,ista stvar je i sa šasijom,osim sto nema finog poliranja.unutrasnjost kucista ce biti u mat crnoj boji,koja lijepo sakrije sve ogrebotine i moguce propuste u pripremi same plohe,za razliku od sjajne koja svaku gresku jako kaznjava...o tome vise kasnije.
prvi korak prije nanosenja boje je nanosenje temeljne boje ili ti ga primer-a.on sluzi za zastitu povrsine od korozije i propadanja te da se boja bolje primi.jako je vazno da ne mijesate marke boja kao ni tip boja.ako idete na sinteticku boju onda mora i primer biti sinteticki,naravno od istog proizvodaca.ista stvar i sa akrilnim bojama.ako ih mijesate onda ce te dobiti....nista,ukenjat ce te sve,jer jedan tip boje "dize" drugi i onda morate sve skidati i ponovo pripremati
prije bojanja treba prvo odluciti di bojati.ako imate neki prostoriju u kojoj mozete bojati,super,al pazite da nema puno prasine.okolinu malo poprskati vodom da se prasina previse ne dize i deri.
ako bojate na otvorenom,onda je najbolje uzeti najlona i napraviti kupolu ili komoru u kojoj ce te bojati,jer bez toga ce vam previse buba i raznih cestica prasine i sl. padati na frisku boju.
kantice boje prije bojanja je najbolje potopiti pod vrucu vodu nekoliko minuta da boja lakse prolazi kroz spricu = nema pljucanja boje.
a ovako izgleda chieftec big tower u primer-u

tolko mi se svidao da sam ga skoro ostavio u primeru
nakon manjih korekcija i popravaka primera,ostavio sam da se osusi u potpunosti nekih 2 dana.nakon toga je sve spremno za bojanje

i onda sam ga ukenjao crnom
sam proces bojanja zahtjeva puno strpljenja i preciznosti.ako pozurite odbit ce vam se sve od glavu i vjerojatno ce te nepopravljivo unistit svoje remek djelo.boja se nanosi u vise TANKIH slojeva,stim da prvi sloj,kao sto je na slikama gori,sluzi za samo blijedo prekrivanje povrsine.
nakon toga ide tek pravo prekrivanje bojom,ali opet,umjereno!ako ostavite mjesto di niste dovoljno pospricali,nema veze,proci cete malo jace na tom mjestu sljedeci put.ako idete samo jednu tocku pospricati boje,vjerojatno ce doci do curenja boje ili ce te dobiti drukciju nijansu boje od ostalog kucista.prva 2 sloja sam nanio u intervalima od nekih sat-sat i pol.
nakon toga sam pricekao 2-3 dana da se boja dobro osusi,popravio nedostatke vodobrusnim papirom gradacije 2000,dobro oprao kuciste,ocistio od masnoce i stavio jos 2-3 sloja.