2 sata smirglanja nakon hempel tretmana :
4 sata smirglanja :
nakon sto mi je ruka otpala...dohvatio sam se malo prednjeg dijela šasije.maknuo sam sve kaveze i zacrtao sto trebam otkidati tako da 2x140mm venta mogu bez sputavanja raditi ono sto rade najbolje

lim na chieftecu je jednostavno nemoguc za rezati.imao sam mali dremel sa dvije baterije,svaka izdrzi 15-ak min na 10k rpm.u tih 15-ak minuta rezanja bi napravio rez od mozda 2-3 centimetra
pola sata rezanja i baterije na punjenje....3 faking dana sam rezao tu prednju stranicu
kad sam potrosio baterije,vratio sam se poliranju stranice
nakon sto sam je prosao sa vodobrusnim gradacije 280-320-400-600 i nakon nekih dobrih 5-6 sati poliranja :
i jos uvijek nije ono sto zelim postici,ali jako blizu
btw...ovako izgleda povrsina nakon hempel tekucine za odstranjivanje boje:
sto se tice stranice....ona je nakon 3-4 dana od hempel tretmana...i nakon ja racunam barem 7-8 sati poliranja bila zavrsena :

i u pravi trenutak....baka taman palacinke spremila
sto se tice pripreme,vise nema zanimljivih slika...al kuzite sto sam radio.isti proces je prosla cijela šasija i prednja maska,temeljito ciscenje i ravnanje povrsine.sve to je jaaako dugo trajalo....trebalo mi je samo 2 mjeseca da pripremim sve za bojanje.a i imao sam jednu dosta neugodnu situaciju....ovu desnu stranicu kad sam sredio,odlozio sam je na krevet i pokrio rucnikom,neka ceka bojanje rekoh.kad sam za mjesec dana pogledao stranicu,imao sam sto vidjeti....preko 70% stranice je pocelo hrdati,na nekim mjestima je cak i lim napuknuo....ono...htio sam se ubiti
to mi je mislim bio jedan od najtezih trenutaka u cijelom projektu....pokrio sam stranicu i vratio se u sibenik na par dana...dok odluciom sto cu,jer imao sam dosta problema u zivotu i nije mi trebala jos jedna hrdava stranica tu...u obzir je doslo i napustanje cijelog projekta,no nakon 5-6 dana sam se vratio i potrosio jos tjedan dana na ciscenje hrde i vracanje stranice u svjetlucavo stanje....nakon toga nisam ponovio gresku,kupio sam temeljnu boju i dobro je pokrio sa tim.sad je stvarno mogla cekati paint job na miru.
sad se nalazimo pri kraju 10. mjeseca vec i sve pripreme za bojanje su napravljene
next stop....paint job
to be continued....