Part 2
hokay....stali smo jucer kad mi je puko film i oso radit na kucistu
prvo sam si zacrtao neke planove...htio sam da kuciste bude savrseno.imao sam u glavi sliku kako to treba sve izgledati,jednostavno,minimalisticko a opet da izaziva onaj "u je....te" efekt.
a to sam mislio postici sa sjajnom crnom izvana i mat crnom iznutra.tad jos nisam imao pojma zapravo koliko sjajna moze stvarno biti sjajna,jer sam vec jednom pituravao sjajnom crnom i nije mi bas nesto posebno bila .
da bi dobio savrsenstvo koje sam si zacrtao,morao sam oguliti staru boju do metala i poceti sve iznova.napomenuo bi samo da tad jos nisam ni poceo istrazivati o bojanju i pripremanju,vec sam onako,na svoju ruku isao rjesavati stvari.
cim sam poceo skidati staru boju,napravio sam prvu i vjerojatno najvecu gresku u cijelom projektu.crna boja koju sam stavljao mi je samo pogorsala stvari,skinuti sa vodobrusnim papirom je bilo na granici moguceg.

gresku koju sam napravio je ta sto se nisam drzao samo jednog dijela kucista pa sredio to do kraja,jedno po jedno.krenuo sam sa šasijom,oznacio sam dijelove za otpilati (prva slika + zadnja) i rupe za napraviti na mbo tray-u za kablove...i bacio se na posao.
stara mat crna je isla poprilicno lagano dolje,tvornicka srebrna ne bas tako lagano
gornja stranica je isla nemoguce sporo,mislim da sam izgubio 2 dana po 3-4 sata samo da bi napravio onu gore mrlju malu ociscenu.nisam mogao podniti taj ubitacno spor napredak i poceo sam se prebacivati na druge dijelove kucista,prednju masku,desnu stranicu...bilo sto samo da nesto napravim.dani su prolazili a napretka jednostavno nije bilo,barem ne vidljivog.
kad sam poceo raditi,plan je bio kroz nekih mjesec,max dva biti gotov sa svim.proslo je nekih 10-15 dana rada a ja nisam niti jedan dio ocistio i spremio za bojanje.sve je bilo ili polovicno osmirglano ili jedva pa poceo.
onda sam se vratio u sibenik...proveo nekih 50-ak sati u komadu na netu,trazeci pomoc od svemocnog googla...i guglao sam i guglao...i kad nisam vise mogao guglati,guglao sam jos malo
bio sam jaci nego ikada,znanje je bilo moje
prije povratka u grebasticu (tamo di mi je vikendica) svratio sam u boje i lakovi shop,po malo teske artiljerije.hempel tekucina za uklanjanje stare boje (doh) stvarcica nije jeftina,oko 70-ak kn,no kad sam se sjetio koliko sam vec vremena izgubio za nista,dao bi i duplo tolko.
tekucinu sam odmah testirao na poluzapocetoj desnoj stranici.

stvar me odusevila...naneses jedan sloj na boju,odes gledat tv 15 minuta,naneses drugi sloj,odes se okupati,vratis se nazad i komadom drveta samo ostruzes i novu crnu i tvornicku srebrenu boju sa stranice.nazalost,to je samo pola posla.po stranici ostane jako puno ljepljive polurastopljene boje koje se treba rijesiti.nered koji sam baki napravio sa tom smjesom je neopisiv
sad kad sam se "rijesio" boje,vrijeme je da spremimo stranicu za bojanje.