Part 1
(za kolege sa links foruma,ovo je samo c/p)
polovicom 9. prosle godine mjeseca sam zapoceo sa radovima i pripremama na chieftec big dragon kucistu...i da,jos uvijek nije gotovo.
mislio sam odma poceti project log na forumu,mozda sam se bojao da nece dobro ispast,da necu nikad zavrsiti...ko zna,mozda je i bolje da nisam,jer 5 mjeseci pratiti temu,to bi se u kaos pretvorilo
i evo sad napokon privodim kraju sve (jos nekih mjesec dana) i vrijeme je da podijelim to sa vama sve
buduci da 5 mjeseci rada ne mogu sazeti u jednom postu onda sam odlucio to podijeliti na par dijelova.recimo,danas cu uvod napraviti...sutra pocetak radova prekosutra bla bla...kuzite vec
kuciste sam kupio prije nekih dvije godine or so,neznam tocno...i u pocetku bijase chieftec sivi.

sto i nije bilo tolko lose.meni je dragon lijep sam po sebi,ali srebrena mi nije bila po volji....nekako....pre...bezveze

kao sto mozete primjetiti....u to vrijeme me valjda jos drzao pubertet...
to kaoticno stanje nije dugo potrajalo...nisam imao prevec mira gledati srebrni disco u sobi a i pocela mi je polako buka smetati.
prije njega sam imao crno kuciste i boja mi je prirasla srcu pa sam ga odlucio obojati
naravno,nisam nikakvu pripremu napravio,prije toga nisam nikad takorec stricao sa autolakom,al nema veze...glavno da je crni
u procesu bojanja sam napravio sve greske koje se mogu nabaviti pri bojanju.mijesao proizvodace boja,nisam cistio povrsine prije bojanja,jos gore,brisao sam ih sa novinskim papirom (?!),kad bi palo nesto na boju onda bi packao i ukenjao sve....koma....
al sve u svemu i nije toliko lose ispalo na kraju.rezutate tog prvog bojanja mozete pogledati tu :
http://forum.links.hr/viewtopic.php?t=3385
to stanje se zadrzalo nekih godinu-godinu i pol,uz sitnije promjene hardware-a sve je ostalo kako je.ali kako je vrijeme prolazilo,tako je boja pocela pokazivati ozbiljne znakove propadanja.na vise mjesta je otpala,tamo gdje nije otpala totalno je izgubila sjaj i pretvorila se u masnu mutnu crnu mrlju.
jedno jutro sam se probudio,pustio sunce u sobu i ugledao ovo :

kuciste koje je izgledalo tolko lose i isprano da nije zasluzivalo da se zove chieftec dragon!

nakon malo bolje inspekcije,utvrdeno je da boji nema spasa...i vjerojatno to jutro sam vec poceo razmisljati o ponovnom bojanju kucista.
kroz sljedecih mjesec dva,promjenio sam i komponente,pozdravio se sa socketom A i udomio san diega

ta promjena je jos vise potakla moje razmisljanje o novom farbanju,dapace,nisam nikad ni slozio nove komponente u kuciste.odkad sam kupio kos uvijek mi stoji na improviziranom stalku
to be continued....