PC krama diary, malo šerafljenja i rotacija za vikend. Uglanom hardweraj, nekom drugom zgodom se možd amalo više na software fokusiram.
Sa P1 kantom mislim da sam gotov, iako sam to već u par navrata smatrao da nemam kaj čačkat po tome više. Zadnje sam pecao neku malo bolju PCI grafičku pošto board nema AGP slot i nađoh Rage Pro All in Wonder. To je tebalo bit to da se nije Voodoo 2 grafa manifestirala skroz slučajno, tak da sam nakraju zarotiro malo par stvari i još i nju zguro nutra za glide support. To je sad skroz respektabilna P1 233 makina, nekom drugom zgodom ću se malo više sa igrama pozabavit i vidjet dal to može i van svoje kategorije udarat. Više nemam kaj nadodat nut nutra, bome ni fizički jer je sve puno
P4 nakaza od konfe je zaslužila MBO swap. Sa dosadašnjom ASRock pločom nisam neš hepi bio općenito, a pošto sam sam iskopo Abit AI7 iz neke random konfe koja mi je došla u ruke, reko što ne isprabat transplantaciju. Više settinga u BIOSu za OC pa se P4 3.00E može malo bolje naganjat. Ima ambicija i preko 3.5GHz, al trenutno hlađenje nije baš za išta više. Imam čak i Zalmana za jedan broj većeg, al možda nekom drugom zgodom. Windowsi nisu bili zadovoljni zamjenom doduše, tak da je repair install sjeo uz kasnije prtljanje oko aktivacije pošto XP niti login neda kad istekne. Al rješeno i sve sad dela i radi kak je i bilo, ja zadovoljan.
Barton friški build, dijelovi već neko vrijeme na hrpi i bila je neka polu konfa podignuta već, al board nevaljali ispo ipak na kraju. USBovi prdnuli svi tak da je sve stajalo dok iz neke hrpe starudije nije nForce 2 Gigabyte ploča izvirila. Brzinski test i OS install za sad, trebalo bi to sa igrama malo napunit i zavrtit. Athlon 3200+ i 9800 Pro + Zalman VF700-Cu, stvari za kojima se slinilo, al je rijetko tko pare iskrco. Popularnije su bile, kao i u mom slučaju, sirotinjske varijante. 2500+ nasvirat na 400MHz FSB pa bi postao 3200+ i strpit se za grafu pa ubost 6800LE malo kasnije

Mene je tak nešto tolko dobro služio da sam konfu muzo sve dok se Conroe nije pojavio.
Honorary mention, Abit KN8-SLI. Nisam neki s939 fan pa oko ovoga nisam prtljao previše. Pošto je Sonic Tower već tu bilo bi interesantno neki bolji proc probat nabavit pa se onda malo više zafrkavat sa time. 3200+ singlecore je samo nutra i sobzirom na ostatak baš traži nekaj bolje.
Honorary mention #2, slučajna kolekcija Pioneer optičara. Već se i nalaze u većini kanti, ovo su sve viškovi/rezerve. Nisam ih ciljao skupljat, al nakupilo se
I za kraj, jedan malo manje retro build, al je tematski

Nabralo se nešto Fatal1ty komponenti pa je to završilo na hrpi, P67 Pro, X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro i Creative Fatal1ty Gaming Headset. Ostatak je i7 2600, 2x4GB Vengeance, MSI 7970 Lightning, Intel SSD 180GB. Bez obzira na godine, to još može i nekaj odigrat. Čući mi negdje i R9 280X Toxic za utrpat u crossfire sa lightningicom, al nisam htio pretjerivat. Vjerojatno ni napajanje nije baš za napojit takve dvije krmače od kartica.