Prvi dojmovi o
ZTE Nubia Z7 Mini:
- Definitivno bolja za "hendlanje" u odnosu na 5.5" Lenovo K910. 5.5" mi je ipak preveliko.
- Lijep dizajn, decentan, nenametljiv. Crveni prsten koji je home button i notification LED je stvarno super. U opcijama se moze dozvoliti i zabraniti pojedinim aplikacijama da koriste isti za notifikaciju.
- Zadnji poklopac je klizav posto nije mat ali to me ne brine puno jer ce na nju Nillkin Frosted shield oklop.
- UI je lijep, flat. Zove se NubiaUI 2.0. Malo naginje na iOS i Android L. Zauzima dosta memorije (175 MB), zna nekad malo zalagati sto mi je cudno jer nije bas prekrcan opcijama. Ima dosta manje opcija za "štimanje" u odnosu na VibeUI od Lenova (cak od 1.0 verzije, od 2.0 verzije da ne govorimo).Ipak, podrzava neke stvari koje mi se svidjaju a Lenovo nema (doubletap to unlock napr.)
- Oba SIM utora podrzavaju 3G/4G no ne istovremeno, naravno (pocucalo bi bateriju za 10 minuta). Kad jedan utor radi na 3G/4G drugi radi na 2G. Pozitivno je to sto se to moze switchati lagano i brzo u meniju.
- Snapdragon 801 je brz ali sporiji od Snapdragona 800 u Lenovo K910 posto radi na 2.0GHz (K910 radi na 2.2GHz). Naravno, govorim o sintetičkim testovima, u stvarnom radu se ne primjeti razlika.
- Ekran je mrvicu tamniji u odnosu na K910 na maksimalnoj svjetlini ali nema mu se sta prigovoriti.
- Kao i KitKat od Lenova, Nubia KitKat pati od problema sa pushanjem notifikacija kad se aplikacija clear-a u task manageru. Naime, ako ubijete aplikaciju u task manageru, notifikacije za istu nece dolaziti sve dok ponovo ne otvorite aplikaciju. Zasad je rjesenje lock app u task manageru. Nadam se skorom rjesenju problema.
- Mob je dosao rootan, instalirani gappsi, minimalan kineski bloatware od kojeg se vecina moze deinstalirati a par njih ne moze ali nisu aktivni stalno (kao Lenovo Security napr.) nego samo kad ih otvorite.
- Od jezika dostupan je engleski i kineski (meni dosta

). Kad je mob na engleskom, cijeli UI je na engleskom.
- Kamera se cini OK, UI je jednostavan, nema puno opcija (za razliku od Lenovo kamere). Ima opciju za snimanje u 4K kao i opciju za snimanje u high framerate (ali zacudo samo u 480p).
Zasad toliko, detaljnija recenzija za nekoliko dana.