Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 09.08.2011., 02:01   #5340
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
....
Upitno je koliko je ta razlika zaista zastupljena i osjetna, te opravdava li uopće uložen trud, vrijeme i novac.
Ako si pogledao što sam zadnje napisao Baji , mislim da si mogao izvuči da se slažem s tim.

ALI , upitno je tebi i meni dok nekim drugima nije uopče upitno i znaju da je sve promašaj
Njemu koji za to uložio trud ,novac i vrijeme očito nije upitno koliko je osjetna razlika jer se u to onda nebi ni upuštao. Osim ako ne cilja na neki prestiž u ovom topiku ugradnjom boljih el. elemenata a s obzirom kako su negovi modovi dočekani mislim da je jasno da se ne radi o tome

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Je ako ti je baza ovo...
Da ti odgovorim ovako:
Treba li ti staza za vidjet maksimalni potencijal auta / boljih guma i kočnica. Naravno da treba.
Ali ako koristiš auto svakodnevno za na posao , nije baš da ne profitiraš od istog ili da ne možeš primjetiti razliku.

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Naravno, problem je u mojem pristupu. Frajer čuje razliku između dva kondenzatora, koristi usvirane kablove i lakše smješta vokale, dok mu DAC ima sasvim novi soundstage. Kupi DAC kojeg je složil čovjek koji za razliku od njega ne dijeli kondenzatore na "hladne", "agresivne" i "muzikalne", ali Flikoman zna da to može i mora zvučati bolje, te na temelju sluha zna koje komponente treba promijeniti, di ih treba zalemiti i koje su im vrijednosti, da bi na kraju dobil bolji zvuk.

Da , ja to tako gledam... I to ne samo tvom.
No nebi o tome jer mi izgleda da nema smisla.
Mislim , vidim da se fanATIk pošteno potrudio / nije mogao bolje sročiti stvari ...a nekako je kao 'otišlo u prazno' :-/

btw, ne znam koliko če tebi 'tehničaru' to biti teško prihvatiti ,ali o zvuku različitih kondenzatora / njihovom utjecaju u zvučničkim skretnicama , imaš ovde.

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Jel sam ja negdje rekao da su moji Infinity-i bolji od DIY Flikovih zvucnika? Jel sam rekao da bolje sviraju? Kazem samo da vise vjerujem tvornici po tom pitanju.
S čime je to tvornica zaslužila tvoje povjerenje?

Dok konstruktor u tvornici za svoj talenat , proračune i rad na nečem traži plaču ,onaj koji stavi neki svoj projekt na net to ne traži več sve to dobijaš besplatno.
Naravno ,na netu postoje hrpetine diy sranja ali isto tako postoje i dobri projekti razradeni od početka do kraja popračeni s testovima i mjerenjima ne toliko različitih od tvorničkih....i najvažnije , svi ti detalji od početka do kraja (uz zašto i kako) su ti u principu dostupni jer su konstruktori ponosni na svoja rješenja...
Drugo što se tiče same tvornice ... kad je riječ o višoj klasi zvučnika to su čiste manufakture.
Ok , nitko ne pili ubodnom komad po komad drveta za kutiju ali se sve sastavlja s nevjerovatno puno pažnje na sve moguče sitnice kao kad se sam uhvatiš nekakve DIY izvedbe. Ali se to papreno i naplati dok sebi nikad nečeš računati svoj rad jer radiš nešto za sebe.

S DIY izvedbom jednostavno uvjek dobiješ više ...iako tvornica kupuje stvari na kile i zbog toga ih dobija po manjim cijenama

Jedini minus u svemu je eventualna prodaja takvog nečeg jer večina ljudi kupuje po markici i tuđim reakcijama / mišljenjima o stvarima.

Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Negdje sam spomenuo da sam imao priliku isprobati Rotelove izlaze, ne sjecam se oznake, ali postoji u ovoj temi. Ti Roteli su za mene smece svjetsko, kad mi Toshiba SC-330 u podrumu na groblju od zvucnika 2x bolje zvuci... Nije uvijek naplata branda...
Koliko se sječam to sam več komentirao pa se ne želim ponavljat.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Do
Slozio sam si odličan hifi sistem i kao takav isti je vec 2 godine, odnosno nisam ga nista upgradeo, iz razloga sto sam upoznat sa limitima sobe, a svi znamo da je dobra slusaona 50% hifi zvuka
S kojim si se ono zvučnicima napokon smirio ?

Znaš, postoji par zanimljivih DIY projekata malih kutijica....

Ja baš jedno zadnje vrijeme razmišljam o tome za svoje kompjuterske zvučnike

Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Ove crvene kutije će ići u kamin kad složim druge.
Naložit češ kutije?

Daj ih umjesto toga pokloni meni?