Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 20.03.2011., 18:44   #5012
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Ako nisu počeli audisisu ugrađivat u stereopojačala , mislim da bi ti ova tema bila primjerenija za rant o audiosisi ....
Ne pušim spiku stereo pojačalo=HIFI,niti nula ekvilajzera=HIFI.
Niti onu u savršenoj reprodukciji onoga kako je autor zamislio. Koncert je HIFI, a po mjerilima hajfista, takva reprodukcija je čisto sranje, jer eto ekipa vrišti, ne stojiš u sweet spotu itd.

A opet, meni nijedni zvučnici ne mogu zamijeniti live koncert, pa čak ni snimka tog live koncerta

Smisao hajfaja bi trebalo bit uživanje u muzici, a ne obrnuto - traženje muzike u kojem možeš čut lagani udarac činelice na 3:47, a eto na drugom sustavu to ne čuješ tako dobro.

A zanimljivo je to što kad spomeneš audiosisu svi "pravi" hajfisti mole očenaš, al zato svršava od sreće što mu je u jednom elementu u pojačalu kriptonit, te je sad zvuk otvoreniji, bolje miriše, kava se brže kuha i ostale gluposti.

Napredak u analognoj tehnologiji je eto superkul i to pridonosti hajfaju, a eto bilo što digitalno je teška hereza.

P.S. slika sam stavio iz čiste zezancije, baš su me zanimale reakcije
Ali ovdje su većinom stvarno normalni ljudi.

Evo da ne ispadne da samo podjebavam, evo Monitor Audio zvucnjaka koje sam jucer konacno spojio

[/URL]
messiah je offline   Reply With Quote