naravno da nema ljutnje, uzimam u obzir tvoj IMO i drago mi je sto kritiziras. treba uzeti u obzir da se jos ucim u ovom poslu, pogotovo na polju periferije. bez ovakvih kritika puno sporije cu napredovati, dakle... hvala
da odgovorim na pitanja.
veca kolicina izgubljenih zivaca se odnosilo na pisanje i objavljivanje samog clanka koji se nepotrebno razvukao zbog xy razloga, a ne na samog misa i njegove osobine.
sta se tice kritiziranja softvera u clanku, mozda sam bio pre grub jer sam stvarno puno ocekivao od istog. nisam zadovoljan instalacijskom procedurom te nepotrebnim kompliciranim podesavanjem da bi se doslo do zeljenih performansi.
no s obzirom da je ovo ipak "komplicirani" mis, vjerojatno se nije moglo izbjeci. procedura podesavanja je trajala kod mene cca 2 dana i u tom vremenu se vecina ako ne i svi bugovi manifestirali. mis sam koristio 10-ak dana, a nakon podesavanja samo jednom mi se dogodilo da moram iskljucit iz usb-a i ukljucit ponovno jer je mis "blokao". buduci da nisam mis mogao testirati duzi period, ne znam da li se ovakvi bugovi stalno ponavljaju ili je to jednostavno bila nesretna kombinacija mog primjerka sa mojim kompom, ili bi ti bugovi bili ispravljeni sa novim driverima. u svakom slucaju, osjecao sam potrebu da spomenem sve nedostatke sa kojima sam se susreo buduci da se za mis ipak izdvaja poprilicna svota novca
cime sam zadovoljan kod misa?
sa svime ostalim sto je usljedilo nakon ta dva dana podesavanja (iskljucujuci tvrdi scroll koji mi nije legao u tom periodu). kad se podesu opcije, naprave profili, macro kombinacije, kalibrira TCU na jednobojnoj podlozi... sve radi onako kako bi trebalo.
mogao bi povuci usporedbu sa DFI plocama. svi znamo da su to odlicni proizvodi, no i kod njih se pojavljuju ponekad problemi sa kompatibilnoscu ili hardver ne radi kako treba dok se ne podesi... a proces podesavanja kod njih zna ubiti ukupni dojam proizvoda upravo zbog previse mogucih kombinacija.
roccat kone nije za svakog. nije ni za mene, no da imam pare uzeo bi ga bez razmisljanja.