View Single Post
Staro 20.11.2008., 12:48   #274
Omega
Premium
Moj komp

Omega's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
I tvoj test je kao nešto realan?

Probudi se. Testirati HD4870 GS, dakle klokanu protiv 260 GTX 192. Strašno, nema što. Da ne spominjem odvratne nepregledne grafove, koji ponekad ne kreću od nule. 1920x1440 vs 2048x1536 je prejebena razlika da se ide testirati razlika između tih rezolucija. Balkanizam.
da si odvojio 5 minuta i pregledao detaljnije test, kao sto sam ja tvoj pregledao. uocio bi da su to testovi stock taktova obiju kartice, a na posebnoj stranici se nalaze razlika izmedu stock i naklokane HD4870 kartice.

svi testovi krecu od nule.... od kuda bi trebali krenuti?

Sto se tice rezolucija... to je nesto sto nemogu bolje izvest, buduci da sam ogranicen max podrzanom rezolucijom monitora.
Citiraj:
Kome vjerovati, tebi ili guru3d/bjorn3d? Teška odluka.
ja barem nisan placen od strane Nvidie ili AMD-a tako da mogu pisat onako kako je

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Pročitaj još koji put šta sam napisao. Kartice su podjednake,i sve se svodi oko jedne formule.Nikad nisam rekao da je 260 overkill nad 4870.Ali po onom linku,razlika je 10%. Ja ga samo komentiram,šta imam pravo.Nisam ga se usudio tako optimistično napisati.
Živio..
HD4870 je brza od obicne GTX260 u novijim naslovima, pogotovo u DX10 okruzenju. Da nije, onda nikad nebi ni ugledali GTX260 216. Sama cinjenica da se kartica pojavila, je dovoljan dokaz tome da je HD4870 bolja od GTX260 (obicne). GTX260 216 je ok kartica... ukoliko cijena bude slicna sa HD4870 karticama, u sto sumnjam

Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
Sve je to relativno i ovisi o previse faktora. Recimo kad se vracamo na to - jesi ti radio clean reinstall windowsa prilikom svakog testiranja grafa? Kojim redoslijedom si instaliravao i koje drivere? (to se na forumu spominje kao vazno svako malo)

ajmo ovako: stock taktovi referentne hd4870 1gb i gtx260 216 (ne oc). Do koliko se koja da clockat za gpu i memu (%) bez flashanja biosa i nekih voltmodova.

Dakle clean ubaci i zavrti ccc/nvidia panel i do koliko ide? Ako se vec spominje nepravda zbog oc jedne od grafa.
Prvo su testirane ATI kartice, nakon cega je isao svjezi image windowsa i testiranje nvidia kartica.
Kao sto sam spomenuo gore gilbertu. testovi su sa stock taktovima na obe kartice. Overclocking kartica mi nije dozvoljen, zbog xy razloga u koje nema smisla ulazit.

Complete Case Painting Guide
Omega je offline   Reply With Quote