UPDATE
evo, uhvatio sam 2 dana lufta.
dok su studenti prosvjedovali ja radio na kucistu
uglavnom, skupio sam slikice zadnjih mjesec dana sto sam radio pa evo... nekih pomaka ima. problema ima i viska, ali barem ide prema napred lagano.
krecemo sa desnom stranicom. znaci onom sa jednom manjom rupom.
nakon sto sam se upoznao sa kitom i kako raditi sa njim, napokon sam uspio pokrpat to, a da se ne vide rupe i da ne bude predebel prelaz.
ono na sta ne mogu utjecat, to je valjda zbog vrste kita koju sam koristio, su sitne rupice u povrsini.
dolje je jedna slika, slikano sa super macro postavkom na point blank udaljenosti. to je nakon prvog sloja primera. nakon jos 2 sloja rupice su nestale. da li ce se pojaviti kad budem brusio primer, to cemo jos vidit.
na zadnjoj slikici je i gornja maska, na kojoj sam osmirglao plastiku i uklonio one srebrene "peraje"
e sad.... lijeva stranica... ona sa dvije velike rupe...
evo kako je to izgledalo nakon nebrojeno pokusaja kitavanja, ravnanja i cega vec sve ne.
dakle tu di je ostalo kita, tu su udubljenja bila. koliko sam uspio to ispraviti i izravnati otkrit cemo tek kad dode boja na to sve.
nije savrseno, ali mislim da bolje od toga nemogu. racunam, ako istresem kanticu dvije primera na tu stranic da bi mogao jos to sve poravnati... kad smo vec kod primera, evo sto mi je otkrio kad sam poceo spricati po stranici...
rupice... puno njih

trebat ce dosta primera i jos vise finog brusenja i ravnanja da pokrijem to sve i dovedem u red... ali i noga u guzicu je korak napred, jelda ?
obe stranice na suncanju... lijeva jos uvijek "mokra" od primera
povrsina je gruba i neravno, ali vjerujem da cu biti u stanu to dovesti u red. zasad ostaje sve kako je, dok ne odlucim o finalnim bojama i ne stavim primer na ostatak kucista.
od ostatka kucista, malo sam se dohvatio i gornje/prednje maske.
pobrusio plastike, stavio primer na 5.25" covere, rastakao mrezice, otpilio plastike neke... uglavnom :
od ostatka... moram se pohvalit jos i novim dremelom
nije nesto... ali je moj i vrti se brzo... i sta je najvaznije, na STRUJU je

dosad sam imao mali dremelic na baterije, 10k rpm max. 5-8 minuta rada i onda 3 sata punjenja baterije, uzas.
ovaj novi "stroj" je velika ispomoc kod rezanja i brusenja.
eto ga... nadam se da su ovi veci problemi sa stranicama proslost. ako nebude jos nekih vecih problema, mogao bi i stici to kroz 6. mjesec sve. kad dodem do bojanja onda je vec lakse
hvala na citanju!
~ 245kn

~
49:00h