Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2008., 00:41   #1
Sandi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2003
Zyxel: kako da proradi?

Došao samoinstalacijski paket od T-coma (modem Zyxel P-660HW-d3) prije par dana, lijepo spojim sve to (žično) i naravno problem. Na modemu ona lampica pod DSL ne radi.

Postavla sam tocno sve što piše u onom 'Vodicu za spajanje', instaliram onaj CD od t-coma i ništa. Na internet se ne spajam, DSL lampica i dalje ne radi. U 'Network and Dial-up Connections' nema nove konekcije, u 'Device Manageru' nema ništa novog instalirano (bi li trebalo biti?) ali u 'Program Filesu' i 'Start -> Programs' ima.

Onda pokrenem CD od Zyxel modema, vrši mi provjeru i stane na ovoj slikici dolje:

Inace maticna mi je ASUS P4V800-X stara više od 4 g. (ima li to ikakve veze?), ima LAN kojeg do sada nisam koristila ali kada uštekam kabel upali se neka lampica unutra pa valjda radi. Telefon uštekan u splitter radi pa valjda je i to dobro. Koristim win2000 i imam instaliran PPPoE protokol.

Dakle što ostaje? Moram li još što podesiti ili je modem u kur*u?
Sandi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 00:43   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ledica od dsl linka MORA svjetlit bez obzira dali je spojen na komp ili ne. Provjeri splitter jos jednom ili ga pokusaj direktno spojit, bez splittera mislim da bi trebao dat liniju ako se ne varam.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2008., 07:32   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Provjeri jesu li ti uopće dali ADSL tj. da i su sve sredili na centrali. Zna se dogoditi da linija nije aktivirana bez obzira što imaš modem i potrebne papire.
Staro 27.02.2008., 10:00   #4
Sandi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2003
adsl je aktiviran

bilo da idem instalirati cd od t-coma ili od modema ili kad idem u router preko ie-a uvjek kaže jedno te isto: ne može uspodtaviti dsl konekciju. a sve je dobro spojeno.
Sandi je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 10:21   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1. dali gori dsl lampica na Zyxelu? Ako ne gori, badava ti sav trud.
2. nisu ti potrebni nikakvi cd-i od Zyxela ili t-coma da bi uspostavio vezu jer se može i 'pješke' preko 'Add Network Connection'
3. posudi neki drugi dsl modem i vidi šta se događa s njime tj. možeš li s njime uspostaviti vezu. Ako možeš, problem je Zyxel. Ako ne možeš, problem je drugdje.
4. to što telefon radi, ne znači ništa
Staro 27.02.2008., 10:24   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Koliko puta treba reći da taj T-Coma cd nevalja?. Konfiguriraj uređaj manualno i sve će bit ok. Primjera imaš mali miljonček u ovom podforumu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2008., 21:22   #7
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ako ti ne gori DSL lampica na Zyxelu uopće, nazovi 062900000 (služba za samoinstalaciju) pa ti oni mogu prijaviti kvar

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno