|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Micronet ne radi na Visti...
Ovako, kupih MICRONET SP906GK Wi-Fi LAN 802.11g, 54M PCI adapter w/ antenna - http://www.micronet.info/download.as...&s=6&c=3&p=350 Uglavnom, kad sam pokušao staviti drajvere, oni nisu kao napravljeni za vistu, niti ikakvi drajveri za vistu postoje, a pogotovo ne za 64bitnu vistu kakvu ja imam. Ploča je ![]() E sad, ja sam se uspio nekako spojiti na kućnu wlan mrežu, ali na internet nikako ne mogu. U Device manageru mi je pod wlan drivere naveden nekakav realtek wlan, te ovaj micronet koji na sebi ima uskličnik, jer kao drajver nije dobar. Zapravo mi uopće nije jasno zbog čega je taj realtek drajver tu, budući da matična nema ugrađen wlan čip. Sad mene zanima jel postoji neki način da se upogoni ova kartica da radi kako spada na Visti ili sam primoran kupiti nešto drugo? Što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
A kako se spajaš na net ? Koji router ? Nije mi baš jasna konfiguracija kod tebe. Spominješ samo WLAN karticu koja sama po sebi nit nemre na net, već se mora spajat na nešto što ima modem u sebi (drugi komp, router, što ?).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eto da je Vista ustvari nekom i pomogla. Zašto? Zato jer je prepoznala da je MICRONET SP906GK zapravo baziran na Ralink RT2500 chipsetu (više sajtova ovo tvrdi) i vjerojatno je Vista instalirala driver iz svoje baze. U device manageru nemože biti više drajvera za isti hardware i predlažem da ovaj od Microneta staviš na Disable. Ista kartica je izlazila u više verzija (provjeri koju imaš, vjerojatno piše na njoj samoj) i obzirom na to postoje Micronet drajveri: V2 V3 V4 Također možeš pogledat Ralink Technology - Support i potražit dali tu ima driver za Vista x64 za RT2500. Trenutno im site nije dostupan i nemogu provjeriti. Napisao si da si se uspio nekako spojiti na kućnu wlan mrežu, daj preostale potrebne podatke (ISP, Wlan router, . . .) pa ćemo ti dalje pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
imas ovdje drivere za Vistu 32/64 bit od Ralinka
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
HM! Zanimljivo! Naime, ostavio sam drajvere koje je stavila Vista... I to pričam za dva kompa sa dvije potpuno identične kartice! Windowsi pronađu drajver Realtek 8185 wireless card i na jednom pc.u sve radi APSOLUTNO savršeno! Mogu se spojiti i na kućni wlan i na net. Sve ide preko tscum opreme, odnosno siemensa se515. Na tom kompu je matična Gigabyte M55plus. E sad, glavni komp, na kojem su se i javili problemi, također ima istu verziju Viste, koja je u međuvremenu čak i ponovno instalirana (format c, tako da ne bi uopće trebalo biti starih drajvera) sa tom istom karticom, NE RADI. Radi se o Gigabyte MA770 M55plus. Vista također pronađe Realtek 8185, komp učita da mu je mreža dostupna.... i onda mu treba sto godina da se spoji na tu mrežu i izbaci mi neki eror da ta ta mreža nema pristup internetu... Dakle, dobim totalnu kontra stvar od one na prvom pc.u. Što sad? ? ? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
'bem im hw revizije. Definitivno u tvojoj verziji se radi o Realtek 8185x seriji. Znači nije Ralink kako smo prethodno mislili. Dobro bi bilo da sa ovim programima uz zadnju verziju pcidevs.txt utvrdiš točan PNP ID kartice. Ovo omogućuje pronalaženje točnog drajvera. Na ovoj stranici se nalaze origigi Realtek drajveri za 8185L o kojem je 99,9% ovdje radi. Na vrhu vidim auto instal rutinu za Vistu od prije par dana (skoro da nemože bit friškije). Unutra je goli drajver šta znači da ga trebaš skombinirat sa starim paketom ako želiš koristiti Utility ili ovo + WCZ. Predlažem da najprije deinstaliraš drajver i software vezan za karticu, ugasiš, premjesti je u drugi pci slot (možda se kartica kolje s nekim drugim hardwareom na toj ploči). Po paljenju i detekciji mu daj ovaj novi drajver . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
evo, budem probao, pa javim. samo mi nije jasno kako ista stvar na jednom pc.u radi, a na drugom ne...hm |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Woho... evo mene... Dakle, stavio sam ovaj drajver koji si mi napisao i sad sve radi ok, na oba dva kompa... stari drajver koji su windowsi stavili je bio iz 2006, a ovaj je od 15.02.2008. ALI, ja sam to sve isporobavao u svojoj sobi gdje i je router i sve radi ok. No, kad drugi komp odnesem na poziciju gdje bi i trebao biti (donji kat) on hvata mrežu, ali ne prepoznaje istu kao konekciju preko koje se ide na internet. Dakle, slično onome stanju kakvo je bilo sa starim drajverom. Fora je u tome da ja imam dvije crtice signala i sa laptopom bez beda sve radim, čak i uokolo na dvorištu, a ovaj se samo konektira na mrežu i cijelo vrijeme piše "Indentifying" na statusu mreže... bez pristupa internetu... Baš mi sad nije jasno koji mu je? btw. nisam instalirao nikakve dodatne programe za kontrolu wlan.a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
networking wannabe guru
|
probaj unjet fiksne IP i DNS adrese
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
A ćuj, možda si predaleko od routera, nemaš dovoljno signala za za korektnu komunikaciju. Vidi jel možeš šta dobiti promjenom pozicije antene ili čak promjenom iste nekom boljom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Kak se to točno radi u Visti? Citiraj:
EDIT - Sad sam usporedio signal u istoj sobi koji se dobiva na laptopu sa nekim Broadcom čipom i ovim Micronetom na PC-u - zanimljivo, ali na istom stolu koji je udaljen od routera cca 3 metra laptop ima full signal, a PC 3 ili 4 crtice od 5. Izgleda da ove Micronet kartice baš i nisu nešto kako svi pričaju... A da ih jednostavno prodam i kupim nešto bolje? Jer očigledno u routeru nije probelm kad se laptop s njim slaže tip top... Zadnje izmijenjeno od: von Schultz. 01.03.2008. u 19:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
networking wannabe guru
|
ideš u Control Panel -> Network and Sharing Center -> Manage Network Connections -> desni klik na Wireless Network Connection -> Properties tu makneš kvačicu sa Internet Protocol version 6 na Internet Protocol version 4 ostaviš kvačicu, ali dvoklik na njega da ga otvoris i onda ukucas: IP adress: 192.168.1.x -> prve tri brojke idu isto ko na IP adresi od routera, samo zadnju promjenis subnet mask: 255.255.255.0 default gateway: IP adresa od routera ide, pretpostavljam 192.168.1.1 i DNS-ove dolje ukucas koji jesu od tvog ISP-a, imas ih ovdje
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
cek, a ovu ip adresu i zadnje tri brojke... to ukucam bilo što ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hm, opet problemi - nisam još ništa dodatno podešavao, ali sad mi net dok surfam totalno šteka... naime non stop mi piše prvo nekoliko sekundi Waiting for page tralala, i onda ju ful sporo učitava (barem u većini slučajeva)... Mislim da ću mjenjati ove micronet kartice, ovo je preloše... Problem je isti i kod IE i kod firefoxa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Zar nitko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Kupiti ću ovo http://www.netgear.com/Products/Adap...ers/WG311.aspx u vemilu, jer ima podršku za vistu... pa da onda vidmo... Mislim, ovaj Micronet kartica je udaljena 3 metra od routera i signal mi je uvijek 3, a ponekad 4 crtice od 5... a sa laptopom dobivam skoro isti takav rezultat kad odem na dvorište... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|