|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Problem oko slike prikaza na monitoru
Imam problema sa slikom cesto mi se pojave ovako neke stvari i onda se makne ali cesto se pojavljuju, neznam do čega je do monitora sigurno nije ja mislim da su driveri ali instalirom sam s cd-om koji sam dobio s grafuljom ili je mozda refresh rate monitora mada sam i tu pokusavo svasta! Jel imo netko mozda tako nesto slicno ili zna o cemu je rijec?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Umm jesi mozda prcako po taktu ili naponu GPUa? Dakle clockao graficku? Flashao BIOS graficke? Ili bilo sta slicnog? Jer definitivno je do graficke... ne izgleda mi ko neki OC artefakt, no svejedno je to prvo sto mi pada na pamet...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() Tak da sad prvo skini nove drivere za graficku, i obavezno ako nisi instaliraj drivere za monitor. Nadam se da imas neki monitor za koji driveri postoje ![]() Moj frend je kupio konfiguraciju u Mercatoneu jednom - sve je bilo super ali monitor je bio nesto ocajno.. tolko lose da ni sluzebni site i drivere nisam nikad uspio naci.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
instaliro sam drivere za monitor! Driveri za grafulju nemogu biti stari kad je grafa nova nije toliko stara a i sad mi se jos pojavio neki problem da na desktopu propertis i tamo na settings di mijenjam rezoluciju i to kad kliknem na advanced nece da mi otvori sve zblesavilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Secret Undercover Agent
|
Gle.. dirveri MOGU biti stari... makar kupio ti graficku jucer u ducanu! Kaj mislis da oni svaki tjedan/mjesec kak izlaze novi driveri mjenjaju CDe u svim kutijama od grafickih koje su proizveli u medivremenu? No ovo ne znaci da i JESU stari.. samo sam naveo mogucnost. Uostalom provjeri datum u device manageru i kraju price o datumu drivera. Meni se ovo cini ko neki software problem ili je grafa u teskoj banani. Jedini software u igri su upravo driveri, osim ako nije neki problem dublje u windowsima. Poslusaj me i napravi update drivera ako mozes... ako i dalje imas problem kontaktiraj servis gdje si kupio.. no oni ce ti najvjerojatnije rec da im donese na reklamaciju. Ili pricekaj mozda ima netko pametniji ovdje.. meni ponestalo ideja ![]() Just trying to help.....
![]() |
#7 |
Premium
|
hvala na trudu! Pokusat cu danas reinstalirat drivere ili neke druge instalirat pa probat! Igre jos nisam pokuso igrat al mislim da mi se to samo u Windowsima pojavljuju te crte lude! mozda cak ponovno win instaliram sve ispocetka pa cu vidjet |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zadnji su ATI Catalyst™ 8.2, piše da ti je monitor LCD onda refresh mora biti postavljen na 60 Hz. Nažalost uvjek postoji vjerojatnost da si naletio na šrot primjerak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
kako mislis šrot primjerak?? monitor valja! prije mi je refresh rate uvijek bio na 85Hz i sve ok!ajd probat cu sad na 60 stavit pa cemo vidit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kod CRT monitora treba podizati Refresh rate zbog treptanja, . . . kod LCD ne treba jer rade na drugačiji način a neki čak ni ne "trpe" veći Refresh rate od 75 Hz. Na šrot primjerak sam mislio na grafu. Kod ovakvih greški ona je prvi osumljičeni, mada ni winsi + drajveri mogu imati svoje prste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
S obzirom kako izgleda,prvo pregledati je li kartica dobro sjela u utor,a onda Dvi kabel ili kojim je vec spojena-provjeriti i na monitoru i na grafickoj.Nadam se takodjer da nisi prckao po refreshu jer vidim da kazes da si svasta pokusavao,al dobro problem je kako sam shvatio bio prije toga.Jer kako je gore netko rekao,ne mozes forsati refresh kao na CRT-u jer nije prirodno za LCD 85hz. Nakon toga,driveri.Ocisti stare,pukni zadnje.Pa provjeriti je li vruca,mozda nema protok zraka,pa obavezno probat u drugom kompu,da si ustedis zahebanciju odlaska na servis pa oni kazu 'Nama radi',pa onda.......................... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
hvala na pomoci! Drivere sam najnovije stavio,grafa je sjela u utor do kraja,refresh rate je na 60 i to mi se samo nekad pokaze i to samo malo ne onoliko koliko na slici to je prije puno sad se pokaze par puta i to rijetko i to samo malo al opet zivcira me to! Recimo tu po forumu kad listam stranice gore dolje onda se najvise pojavljuje a sad jako rijetko moram upratit jos neke detalje mislim kad je komp malo zagrijan da se onda pojavljuje!! kablovi valjaju DVI ustekano sve tako da nemam pojma! zasad je kazem ok jako rijetko se pojavi al me zivcira to al prije je stalno i dosta se pojavljivalo sad kad su novi driveri i refresh na 60 stima vidit cemo dalje! Hvala na pomoci ako se sjetite mozda jos neceg slobodno javite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
E da sad sam se sjetio pošto je kartica dx10 a imam dx 9 instalirano da mozda to ne smeta?nebi trebalo al neznam mozda ima neku ulogu?? neznam tako mi to izbacuje a da odnesem na reklamaciju tamo ce reci sve ok ovo ono |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|