|
![]() |
#1 |
Registrirani član
Datum registracije: Feb 2008
|
CD & DVD prženje i čitanje
Imam problem hardwerske prirode,radi se o tome da svaki put kad neš pržim,nema razlike CD & DVD bitno mi se uspori sve na kompu,od otvaranja prozora (u exploreru ![]() ![]() Problem je počeo cirka kad sam instalirao ashampoo software (ali nije uvjet) ali baš nisam siguran da je on krivac za problem.Po dojmu mislim kao da DVD pržlica (Nec) ima problema sa čitanjem,kao i DVDrom (Samsung),ima isti problem.(nije crkao hardware ;-) ) Ima li netko kakav pametan savjet kako ovo riješiti i s čime? ![]() (hardwer je u pio modu) Zadnje izmijenjeno od: Bugcy. 22.02.2008. u 22:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa vjerojatno i zbog toga i je usporeno,jer je PIO mode postavljen..prebaci u DMA (Direct Memory Access) pa javi ima li razlike ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registrirani član
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registrirani član
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Procesor nema nikakvu ulogu u snimanju DVD-a, bitno da ploča podržava DMA i da je disk brz i defragmentiran. Za 16x je potreban najmanje 5400 rpm disk, a za recimo 8x može i 4200 rpm.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registrirani član
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registrirani član
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ashampoo, kao i neki drugi programi koji rade virtualnu optiku (Daemon, Alcochol,...), znaju ponekad shebati komp. Moj savjet bi bio da makneš Ashampoo pa da probaš spržiti nešto bez njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registrirani član
|
Citiraj:
Ashampoo sam instalirao iz razloga što Nero kad idem pržiti neku igru ili sl. kad postavljam .rar podatke on ih uopće ne prepoznaje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam probao, ali kažu mi da je Nero 8 još veće s**nje od verzije 7. Nije mi jasno kako Nero ne rapoznaje rar. Može malo više detalja?
![]() |
#13 | |
Registrirani član
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registrirani član
|
nažalost ni mjenjanje software-a nije pomoglo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Probaj uninstalirati secondary ide channel i restartati sustav, nakon reboota win bi trebali sami reinstalirati kanal u DMA modu. Moguce je da ti se desava onaj stari problem fallback na PIO nakon 6 uzastopnih read errora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Registrirani član
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Hm, meni je uvijek uninstall pomogao. Uninstalirao si secondary ide koji se vidi u device manageru? Glupo pitanje znam, ali ipak da ne glavinjam. Imas ovdje neke sugestije i hotfixeve ako je problem s crc errorima. http://support.microsoft.com/kb/817472 http://www.microsoft.com/whdc/device...e/IDE-DMA.mspx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|