|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
problem sa restartanjem
... ali ne sa onim tipicnim, nego nakon sto komp idem restartat, i bas kad treba podic sistem ostane visit i nista se na monitoru ne prikaze, nikakav beep,pa moram ugasit komp rucno, pricekat cca pol min. i onda normalno boota..... proc je e4300 klokan na 2.8 .... sve je default osim voltaze proca.... Ostatak konfe ispod avatara.... mada se to isto dogadja kad proc nije klokan! Ploca je gigabyte p35ds3r iii bios ocitava temp. od 48 u idleu, tj. cim upalim komp takva je temperatura chiepseta (nakon par min rada ide preko 50)..... to mi se cini puno previse.. frend ima isto takvu samo p35ds3 (bez raid mogucnosti) i temperatura je 30C...... ne kuzim, mislim da se ne zeli normalno restartat bas zbog toga? a i nije mi draga ta temperatura nikako |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Vjerovatno bi ti većina forumaša napisala da imaš probleme zbog previše Thermaltake komponenata u konfi... ![]() No, chipset je pasivno hlađen - pa i nije bash previsoka temp. Pogotovo ukoliko ostane na toj razini kod bootanja. Ukloni dvije pločice rama pa probaj bootat... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Lijepo je znat da mi je temp onda u redu! everest prikazuje sada 57C ... ako potegnem recimo occt test ide do 62 (p.s. cestitam na 200-tom postu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probao sam sa vadjenjem 2 rama... nije uspjelo, fora je i u tome da se komp zeli restartat ako radi mozda 5min, nakon tih 5-10 min se ne zeli..... zato mi je palo na pamet da je to zbog temperature.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da pokusam sa jos jednim primjerom... nakon sto se komp restarta sve "miruje", nista se ne dogadja, moram ga rucno ugasit, i sto se dogodi nakon sto ga pokusam odma upalit? cuju se samo ventovi, i to glasnije nego inace.... mozda je sada jasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Ventovi se cuju glasnije jer im napon nije reguliran tokom boota. Osim ako ploca regulira, no onda ovisi gdje i kako si ih spojio na napajanje. Anyway... daj malo detaljnije opisi "bas kad treba podic sistem".. jel to: odmah nakon POSTA? Za vrijeme posta? U trenutku dizanja windowsa-kad se onaj logo treba pojavit? Jer ako je to dakle nakon trenutka kad se windowsi pocnu loadat, onda je vrlo lako moguce softverski problem, dakle do windowsa. Eventualno do RAMa. Njega ispeglaj Memtestom naravno da vidis dal radi. I daj mi molim te objasni, kak je to CPU clockan ako je samo voltaza dignuta a sve drugo na default? Kad vec imas problema onda vrati SVE na default, POGOTOVO napon koji je krivac za grijanje, i onda testiraj i trazi problem.. tek tolko napominjem, vjerujem da si znao. Ako mozes ghostaj si particiju i reinstaliraj windowse tek tolko da vidis dal problem nestaje, da iskljucimo software. Mozes probat vrtit SuperPi i/ili S&M da istestiras CPU i jos RAMe ako i dalje sumnjas na hardware. Kad sve to napravis javi se ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
CPU je clockan i samo je njegova voltaza dignuta, fsb je tek na nekih 320mhz pa nisam dizo i voltazu za chiepset, isto tako i za memoriju koja radi na deklariranih 800mhz.... zato je sve default... Ali sam probao i sa raznoraznim kombinacijama visih/nizih voltaza za cpu/chiepset/memoriju (pa i sa raznim kombinacijama mnozitelja za memoriju 2.66, 2.4 itd.)... i nista Zanimljivo da se komp normalno restarta ako radi do cca 1-2min., ili recimo igrao sam cod4 nekih sat vremena, i bas iso probat restartat,nakon toga je trebalo oko 20min da bi komp proradio, tj uspio podic sistem (od pocetka pa do loadanja windowsa) .... znaci stvar je u hardweru, memorija je sigurno dobra, jer sam bas nedavno uzeo novih 4 modula, sa proslima se isto ovo dogadjalo...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@sh0kre ja bi rekao tu da je ploca krivac,desavalo se ovakvih slucajeva vidao sam da nema slike pa da se system dugo podize odnosno otkad se pokrene tek pa dok ude u win. da treba vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Aha.. ja sam tebe shvatio da je SVE na default osim napona procesora.. pa mi nije bilo jasno kak ti to clockas sa naponom ![]() ![]() Anyway.. moram pitat jer puno puta sam pretpostavio da druga strana zna vise nego sto zna i tu se izgubilo vremena. Malo sam neaktivan na forumu pa ne znam bas novije membere dobro ![]() Sto se tvog sistema tice.. zvucalo mi je ko da ti se rusi kod dizanja windowsa, zato sam poceo o softwareu. Ovaj tvoj ni POST ne prode.. tzv. simptom "samo ventovi rade" ![]() Ovo rusenje nakon minutu-dvije, to su mi uvijek extremi nelogicnosi kod kompjutera - digitalne elektronike, koja se zasniva upravo na logici.. najveci paradoks usvemiru ako mene pitas ![]() Uglavnom, ako uspijes dic windowse dovoljno dugo, ja bi istestiro malo procesor .. no za sad je maticna najvjerojatniji krivac .. iako ne mozes sasvim ni proc iskljucit.. a ako cjepidlacimo ni graficku, no brijem da nije ona. P.S. Nadam se da si vratio takt i napon na default u meduvremenu. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
joj joj joj ![]() i ipak dok stavim sve na default, komp nakon sto idem na restart (znaci ne restarta se sam od sebe, nego ga ja idem restartat) se najnormalnije pali..... jos jednom dali su ove temp. too much i dali je to zbog toga mozda.... everest kaze: maticna ploca: 57C CPU: 43 CPU jezgre: 57 a voltaza za cpu je dignuta minimalno: 1.368 (radi stabilno, a ako se zeli rusit u npr occtu njegov problem, meni je bitno da mi radi dobro u ovim igrama sto igram, i da se ne blesira u normalnom radu....) a i klok nije pretjeran fsb 335 = 3ghz .... probao sam i sa fsb-om na 280 ali isto sr. (a i sa svim ostalim postavkama napona, ispada da jedino na defaultnim postavkama sve radi ok) ni mi jasno jer se prije to nije dogadjalo............... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
to ti je 100 posto od clockanja, ja sam ima isti problem sa gigabyte 965p ds4, ali kad sam diga voltazu chipseta problem je bia rjesen. Meni cak ni normalno nije tia upalit ako sam ga bia ugasia prije koju min a resetirat nije nikako ( ono mora sam cekat 5 min pa bi onda upalia) u glavnom sve vrati na default postavke pa ako se onda ne da resetirat onda je vec nesto drugo jer kad je meni bia na defaultu sve je radilo najnormalnije. Uglavnom sad mi je na 3,6 (e6750) i radi bez greske, pogledaj da ti fsb ne utjece na ram jer je meni ram sada na 900 pa sam i tu voltazu diga |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
Slažem se sa Sonicom da je to najvjerojatnije od OC...i moja konfiguracija koja je slična Shokreovoj ima isti problem...na defaultu sve radi OK, nakon OC ne želi se restartati, nakon što ga zgasim na gumb i ponovno pokrenem sistem se normalno podiže...moram napomenut da je sustav testiran 24h sa Orthosom i sve radi stabilno...inače E6750 držim na 3,2 GHz; Vcore 1,2870v; temp idle 36 Full load 60 (na stocku) napajanje raptoxx pro.1.3 550w znači problem se javlja samo kod restartanja računala... Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 04.03.2009. u 16:56. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|