Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2008., 17:41   #1
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Philips 240BW8EB ili XEROX XM7-24W

Ako ne, zašto, ako da, pošto?

Izgleda da od 22" Lenova ništa do daljnjeg, a Philips 200P7ES treba mjesecima obilaziti trgovine dok ga negdje ne dobiju.

Od ova 2 Philips mi izgleda bolje, ali upitno je koliko je npr pivot upotrebljiv kad je monitor tako velik i još TN

Xeroxova najveća prednost i ujedno najveća mana, staklo

E sad, pošto ni jednog ni drugog nitko ne drži u Zadru, da li ih je netko vidio uživo i kakvi su dojmovi?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2008., 18:17   #2
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
ak već ideš na 24" TN onda uzmi najjeftinijeg....iskreno, da gledam TN-a uzeo bi 22" LG 226WTQ....a sa refleksijom nemaš beda ak ti u sobi nije jaka rasvjeta (tipa uredi)
gnomisa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2008., 20:18   #3
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Evo ja imam tog Xeroxa... Kad sam ga upalio, slika je izgledala ko nečija loša šala, no utrošenih 15ak minuta u podešavanje je urodilo poprilično pristojnom slikom. Jedini po meni zbilja problem u toj cjenovnoj kategoriji je šta crna probija na sve strane i jako loše izgleda. Čak i boje kad se donekle kalibriraju nisu tako loše.

No za te pare... teško da može biti bolje. Monitor je okej.
Staro 21.02.2008., 20:21   #4
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ako mislis samo radit ne igrat se onda je cak i okey ovaj od 24'' ali ako se mislis igrat preporuka 22'' jer koliko si dao za monitor toliko bi morao dat i za graf karticu a ako radis i treba ti velika povrsina samo naprijed ili ti je bitna reza hehehe sad nam to nisi objasnio.... ali mislim da je taj isplativiji phili nego ruzni sami od 24'' koji je cca 4000kn
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2008., 20:32   #5
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
ako mislis samo radit ne igrat se onda je cak i okey ovaj od 24'' ali ako se mislis igrat preporuka 22'' jer koliko si dao za monitor toliko bi morao dat i za graf karticu a ako radis i treba ti velika povrsina samo naprijed ili ti je bitna reza hehehe sad nam to nisi objasnio.... ali mislim da je taj isplativiji phili nego ruzni sami od 24'' koji je cca 4000kn
ja neznam kak netko može ozbiljno raditi na jednom TN-u...ja sam probao obrađivati fotke kod buraza na TN-u (novije genracije) i odmah sam skužio da nema šanse..al opet, ja nisam mjerilo zbog profesionalne deformacije..i svake druge
Staro 21.02.2008., 20:46   #6
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
ja neznam kak netko može ozbiljno raditi na jednom TN-u...ja sam probao obrađivati fotke kod buraza na TN-u (novije genracije) i odmah sam skužio da nema šanse..al opet, ja nisam mjerilo zbog profesionalne deformacije..i svake druge
Nije ozbiljan rad samo čačkanje po fotošopu kako ispada prema tvojoj prvoj rečenici.
Ja sam uzeo 24" jer mi očajnički treba ekranskog prostora kad se uhvatim web aplikacija i raznog programiranja vezanog uz to. Najrađe bi uzeo još jednog da sam u mogućnosti jer prostora nikad nema dovoljno.
Staro 21.02.2008., 21:34   #7
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
zato sam napisao ovisno o svrsi... jer ako netko programira i to to je druga prica tome bas briga eto bolje mu je uzet tn.a jer ovak i onak gleda u codove cijeli dan nije sve photoshop gnomisa kao i kod webdizajna dobro dode veca povrsina sigurno a meni je odlicno radi obrade videa svako gleda kako da zadovolji vlastite potrebe.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2008., 22:32   #8
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

dobro, u pravu ste...ja sam mislio samo na obradu fotki pa i na obradu videa....my bad
Staro 08.03.2008., 13:26   #9
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Evo stigao je Philips. Sad mi je malo žao jer vidim da i Lenovo stiže, ali što je tu je.

DAOC radi OK na 1920x1200 na 2600XT, to je najvažnije, lol

Plus:

1. ima super stalak, podesiv je tilt, visina i lijevo/desno, plus ima pivot, i to upotrebljiv (mislio sam da će biti loše jer je TN matrica)
2. ugrađeni zvučnici. Ništa posebno, ali ni puno lošije nego Logitec S100, a fino se raščisti stol
3. Slika je OK, ima manje probijanja svjetla nego moj stari Samsung 930BF
4. dolazi sa SmartControl software-om kojim se može namjestiti sve kao i sa ekranskim kontrolama, plus još ponešto (npr staviti šifra tako da monitor radi samo sa vašim računalom, a ne i kod nekog lopova koji vam ga ukrade )

Minus:

1. ne dolazi sa DVI kabelom
2. slaba homogenost
3. sve ostale mane koje se standardno vežu uz TN, s tim da je ipak očit napredak u odnosu na starije generacije TN matrica koje sam ja imao prilike vidjeti

Slabih piksela nisam našao

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 08.03.2008. u 13:40.
Staro 08.03.2008., 13:36   #10
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Daj mi molim te reci na sto mislis kad kazes slaba homogenost i kakvi su po tebi vidljivi kutevi i boje, te kakva je citljivost obzirom na rezoluciju, odnosno da li je velicina piksela dovoljna. Hvala
Solberg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2008., 13:46   #11
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Solberg Pregled postova
Daj mi molim te reci na sto mislis kad kazes slaba homogenost i kakvi su po tebi vidljivi kutevi i boje, te kakva je citljivost obzirom na rezoluciju, odnosno da li je velicina piksela dovoljna. Hvala

Znači da kad apsolutno zamračim sobu kod recimo skroz crne ili skroz bijele boje se vidi da nisu svi dijelovi ekrana podjednako osvijetljeni

Nisam previše monitora vidio, ali kutevi su daleko bolji nego na mom starom Samsung 930BF monitoru, s tim da bih horizontalne ocijenio vrlo dobrim, pogled odozgo također, dok je odozdo standardno loš

Čitljivost je meni super, ali mi se čini da je 24" ipak krajnja granica upotrebljivosti za svakodnevni rad, s tim da mislim da bi meni Lenovo sa svojih 2" manje bolje odgovarao...jest da su pikseli sitniji, ali bih ga mogao staviti bliže, a da mi rubovi ekrana ne izlaze iz vidnog polja
Staro 10.06.2008., 10:04   #12
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
A dobro, kako HD izgleda na tome? Ako imas kakav full HD film, mislim da bi to bila perverzija.
SRV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno