|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
hebem se vec 3 sata, i neće. stavio sam mu dd-wrt firmware (v23 sp2) i neće radit u clientu. spojio sam ga na komp, 2 sobe dalje imam se555 i pokušavam dobit vezu,al mi ne ide. pod tabom wireless, sam mu za "wireless mode" podesio client bridge, za ssid ukucao ime kućne mreže koju emitira se555. pod tabom wireless security sam mu podesio wep i pod passphase ukucao tekstualni wep key kojeg je on prebacio u hex. pod basic setup sam mu ukucao ip adrese (local ip 192.168.1.10, subnet standard 255.255.255.0, gateway sam ukucao 192.168.1.1 jer je to ip od se555, i pod local dns sam ukucao to isto). pod advanced routing neznam šta stavit, isprobao sam sve (gateway, rip2 router, ospf router, ovaj bgp neznam šta je) i ne mogu se spojit, jednostavno neće. ako idem pod status, pa wireless, pa site survey nađe mi moju mrežu i kad kliknem join, ispiše mi:successfully joined the following network as a client: ime_mreže. kad kliknem continue vrati me na tab wireless, basic settings. nakon toga bih mu kupio reboot (ukucao bih naredbu reboot, jer nisam našao tipku nigdje). i nakon toga ne bi se spojio. šta trebam napraviti da se spoji kao klijent na postojeću mrežu???? dodatak: ulovio sam susjedovu nezaštićenu mrežu, kliknuo na join, i u roku od 5 sekundi dobio vezu. pod status->wireless mi piše "wireless nodes" i tu mac adresa routera od susjeda, signal, noise, itd. probao sam otvorit google i radi. zašto ne želi to isto napravit sa mojom (samo zaštićenom) mrežom? dodatak 2: problem je bio u nekompatibilnosti wep ključeva. se555 koristi ascii znakove (13 slova) dok linksys zahtijeva passphase. tako da bilo do toga. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.09.2010. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
instalirao sam na ovom linsys-u dd-wrt v 24-sp2 ali ne uspijevam se nikako spojiti u client modu...evo kako sam pokusao, idem na status pa wireless na site survey nadjem ap pirelli ( nezasticena mreza ) koji je u drugoj sobi, kliknem na join, pise mi successfully joined the following network as a client ali nema interneta a pise da je konektovan sa ap, evo i slika... ![]() Uploaded with ImageShack.us Mod: Pročitaj pravila, slike u thumb, sad sam ubacio a drugi put brišem. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.09.2010. u 17:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Da, svakako isključiti DHCP jer će se potući dva DHCP servera. Inače meni je wrt54gl radio u client modu sa Tomato firmwareom, sa dd-wrt nisam probao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|