|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) MB ne prepoznaje drugi SATA disk
Ovako, nakon što je otišla stara matična ploča, zamijenjena je novom, Asrock 939N68PV -GLAN matičnom pločom, skoro jedinom sa socket 939 u linksu. Na nju je prištekano sve kao i prije, međuostalim i 2 sata diska. Friška instalacija windowsa XP na C particiju, i naizgled sve radi u redu. Problem je što nema drugog diska, tj. particija G i H koje su prije bile na drugom SATA disku (C i D su na prvom sata disku, E i F su za CD/DVD). U device manageru ne vidi uopće taj disk, vidi samo ovaj prvi. U Disk menagmentu također. U BIOS-u, radi se o AMI Biosu, dobijem ovakvu listu: SATAII_1 <Hard Disk> SATAII_2 <not detected> SATAII_3 <not detected> SATAII_4 <not detected> Dakle, vidi samo ovaj prvi disk. Drugi je uštekan na SATAII_2, ali nije detektiran. U čemu je problem, i kako da prepozna ovaj drugi disk. Nakon instalacije win-a, instalirao sam nVidia drivere sa CD-a od matične, ali i dalje nema diska. HELP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj ga ukopčati na neki drugi SATA port npr. SATAII_3. I probaj zamijeniti SATA kabel od tog koji se ne vidi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() Promijenio sam kabel, i uštekao u SATAII_4. I sad radi. Ili je bio kabel, ili je kriv šteker na matičnoj, ili je samo bilo slabo spojeno, ali nije bitno. Bitno da sada radi. Ah, a i ja sam glup, mogao sam odmah to probati, i pretpostaviti da su dečki u linksu u žurbi možda pogriješili ili zaboravili provjeriti... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|