Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.02.2008., 19:04   #1
Ygor, The
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) MB ne prepoznaje drugi SATA disk

Ovako, nakon što je otišla stara matična ploča, zamijenjena je novom, Asrock 939N68PV -GLAN matičnom pločom, skoro jedinom sa socket 939 u linksu. Na nju je prištekano sve kao i prije, međuostalim i 2 sata diska.

Friška instalacija windowsa XP na C particiju, i naizgled sve radi u redu. Problem je što nema drugog diska, tj. particija G i H koje su prije bile na drugom SATA disku (C i D su na prvom sata disku, E i F su za CD/DVD).

U device manageru ne vidi uopće taj disk, vidi samo ovaj prvi. U Disk menagmentu također.

U BIOS-u, radi se o AMI Biosu, dobijem ovakvu listu:

SATAII_1 <Hard Disk>
SATAII_2 <not detected>
SATAII_3 <not detected>
SATAII_4 <not detected>

Dakle, vidi samo ovaj prvi disk. Drugi je uštekan na SATAII_2, ali nije detektiran.

U čemu je problem, i kako da prepozna ovaj drugi disk. Nakon instalacije win-a, instalirao sam nVidia drivere sa CD-a od matične, ali i dalje nema diska.

HELP.
Ygor, The je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2008., 19:20   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Probaj ga ukopčati na neki drugi SATA port npr. SATAII_3. I probaj zamijeniti SATA kabel od tog koji se ne vidi.
Oglas

Oglas
Staro 15.02.2008., 20:36   #3
Ygor, The
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Probaj ga ukopčati na neki drugi SATA port npr. SATAII_3. I probaj zamijeniti SATA kabel od tog koji se ne vidi.
Probao, i sad radi. Hvala!

Promijenio sam kabel, i uštekao u SATAII_4. I sad radi. Ili je bio kabel, ili je kriv šteker na matičnoj, ili je samo bilo slabo spojeno, ali nije bitno. Bitno da sada radi.
Ah, a i ja sam glup, mogao sam odmah to probati, i pretpostaviti da su dečki u linksu u žurbi možda pogriješili ili zaboravili provjeriti...
Ygor, The je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno