|
![]() |
#1 |
Semper Fi
Datum registracije: May 2006
|
Problem koji me vec duze vrijeme iritira
Pozdravljam sve clanove PCE!! Ovako unazad 2 mjeseca me muci problem, kojeg nikako ne uspijevam rijesiti, a radi se o slijedecem: Kada kvrcnem kuciste, ili zatresem stol u kojem se nalazi kuciste, komp se ugasi, to se ponavljalo rijetko, medjutim zadnja 2 tjedna je cesce, i sad se poceo gasiti sam od sebe, nekoliko puta se dogodilo da se ugasi kada pocne ucitavati win, rastavio sam sve, ocistio sve kontakte gumicom, stavio novi win, ispitao sve sto se dalo ispitati, cak sam komp skinuo sa ups-a i spojio direktno u mrezu misleci da je ups otisao u vjecna lovista i tu sam bio u krivu, jer ups radi savrseno, tako da ja nisam utvrdio u cemu je problem! Inace komp radi savrseno, samo moram sjediti pored njega kao mumija, jer ga nesmijem dotaknuti!! Konfiguracija je navedena u moj komp!!
![]() |
#2 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
napajanje, ups ili neki kontakt.tak si ja kontam.probaj isporbati napajanje na nekoj drugoj konfi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Semper Fi
|
i ja pretpostavljam da je neki kontakt, ali nemogu utvrdit koji, jer sam probao sve moguce kombinacije, zamjenio sam sve moguce kabele, neke cak i 2 puta!! napajanje isprobano i testirano na drugom racunalu i radi bez problema.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo jedno jednostavno rješenje za dijagnostiku ![]() Rastavi cijeli komp i spoji ga na stolu i počni drmat, kreni od napajanja, pa matične, itd (dobro, hard nemoj baš drmat ![]() Mrdaj po 24pinskom i 4pinskom kablu od napajanja, tamo gdje se spaja u ploču. Jesi siguran da nije negdje kratki spoj sa kučištem, probaj komponente u drugom kučištu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Skini za početak prekidače i dodatne konektore s ploče (USB i sl), to se definitivno nebi smjelo tako ponašati i vidi dal će se gasit, isto tako provjeri dal ti je ploča ispravno zašarafljena na distancere dal grafa čvrsto leži u slotu dal CPU cooler čvrsto stoji...
![]() |
#6 | ||
Semper Fi
|
Citiraj:
Citiraj:
kad sam sve vratio u kuciste jedno vrijeme se nije gasilo, odnosno nakon jedno 2 - 3 sata rada sve se vratilo na staro i na najmanju tresnju komp se poceo gasiti, tako da mislim da je definitivno do kucista!! uzet cu drugu kutiju pa cu probati!! Sto je zanimljivo, subwoofer mi je u stolu u kojem je i kuciste, udaljen od kucista oko metar i kad pojacam glazbu on uredno trese sve oko sebe, ali komp radi ne gasi se!!
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|