|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ploča
Koja je najbolja ploča za P4 koja se može nabaviti u hrvata? Prednost su one sa novim rd-ramom (kojeg ne treba uparivati) i integriranim RAID Serial ATA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Vjerovatno ona koja radi stabilno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
No shit einsteen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
hehe ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Molim vas savjetujete me za najbolje ploče za P4. Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ako novac nije problem onda uzmi ABIT IT7-MAXII ploča je stvarno mrak i ima dodataka kao u priči. Možeš uzeti i neku ASUS matičnu. P4B533E ima dosta dodatka.
![]() |
#8 |
Premium
|
Ova IT7II mi je ok, samo je bad kaj je DDR. Dodaci tipa mreža i zvuk mi baš i ne trebaju, ali SATA je korisna stvar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
uzmi abit th7-ii i pc1066 rdram i letis.
![]() |
#10 |
Premium
|
Da li ta Abit ploča podržava PC1066 RAM? Gledao sam po netu - nisam vidio da podržava...Šteta je što nema Serial ATA, ali bez toga ću moći živjeti...Zar je moguće da nema ploče sa 850chipsetom koji nema SATA? Hvala svima na savjetima; zanima me još jedna stvar - kakva je kvaliteta, brzina i stabilnost Intel matičnih ploča. Konkretno zanima me Intel Billings2 koja bi išla na drugi komp. Uz ploču tog ranga išao bi P4 1.8ghz/512ddr, a služio bi za igranje i office. I tu mi je stabilnost u radu jako bitna kao i kompatibilnost sa starijim grafičkim karticama. Možete li mi preporučiti što je najbolje/najstabilnije/najbrže (to ne postoji, ali zna se na što ciljam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Eh da...valjaju li kaj AOpenove ploče? Ima li ih još gdje osim u Totemu kod nas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hmmm...meni se AOpen čini puno profesionalnijom firmom od recimo ABIT-a ili Asusa... Imam njihov DVD - čita apsolutno sve, čak i neke stvari koje mi pržilica neće pročitati...brz je i tih...savršen. Mislim da vrijedi svake kune. Također imam i samo pozitivna iskustva sa njihovim kučištima - još nisam vidio ljepše kučište od H600A u toj cjenovnoj klasi... Nekako mi se čini da minimalno koriste ona tajvanska promidžbena sranja i oznake na proizvodima tipa - supergigaultramega itsl... I na kraju, tu je dizajn koji je meni također važna stavka pri kupnji - isti im je odličan. Eto, zanima me vaše mišljenje i o toj opciji za ploču.. Još jednom da rasprava ne krene u pogrešne vode ![]() THX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
matroxfanatic
|
Inace, AOpen ne proizvodi DVDove, vec ih kupuje od Pioneera, koji su vrhunski. Sto se tice AOpen kucista, odlicna su, bas kao i njihova napajanja. Sto se tice ploca, dva mjeseca sam koristio AOpen AX4B PRO-533 i savrseno je stabilna. OCanja, i tu je OK, ali nema dizanja voltaze na memoriji, tako da ju to koci. Inace je 1.8A na njoj uredno radio na 136MHz (2.4GHz i kusur) pri 1.6V.
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da sam se odlučio. Najvjerovatnije uzimam Marryville 2 ploču od Intela. Nema SATA, ali kasnije ću uzeti kontroler. Što mislite o tom izboru? A za drugi komp će onda ići Billings 2. Nisam čuo negativne stvari o tim pločama osim što nemaju hrpe dodataka, koji mi nisu toliko važni (dapače, žao mi je kaj na ovima ima onboard audio, ali barem je Intel stabilan...) Koja je najkvalitetnija memorija (DDR) koja se može kupiti kod nas? (512mb chip, non-ecc). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Najkvalitetnija DDR kod nas? Ona s Winbound chipovima. Ima je povremeno u Linksu.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Imaš li onda neku alternativu? Najbolja DDR ploča za Intela do 1200kn (stabilnost) i najbolja ploča za p4 533 RDram. Kakva si sve negativna iskustva imao? Jesi probao MV2? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
http://www.chaintech.com.tw/eng/prod...t478/9EJL1.asp - jebiga, jedino tu sam od novijih u zivotu probao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium