|
![]() |
#1 |
Pesimistični optimist
Datum registracije: Feb 2007
|
problemi sa wireless karticom
Stolno računalo sam pomaknuo iz prostorije gdije je bilo vrlo blizu ruteru i postavio sam ga u sobu koja ga dijeli od rutera sa dva zida (ništa posebno)! problem je u tome što nemogu dobiti mali ili nikakav signal na kompjuteru kartica je netgear WG311! molio bi pomoć jer mi nije jasno kako nemože uhvatiti signal koji je cca. 5m od rutera dok laptop na potpuno istoj poziciji hvata savren signal. molim vas pomozite oko ovog iritantnog problema.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema tu neke nauke. Ili mjenjaj poziciju one antenice (znam da je to ograničeno) ili je promjeni s nekom drugom antenom. Spominjana dva zida ako su puna armature onda jesu neš posebno tj. predstavljaju zaheb za WiFi signal. U šali kažem, najbolji WiFi je UTP kabel. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
I meni je uvijek signal s kablom oko 100% ;-) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pesimistični optimist
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Razliciti chipseti imaju razlicitu osjetljivost. Npr imao sam d-link pci wireless karticu i usb stick i nisu lovili preko 2 kata signal uopce. onda sam kupio Canyonicu WF511 sa ralink chipsetom i dobio sam 60% signala. Moja preporuka je da uzmes tu Canyonicu za cca 90 kn u ducanu i rijesio si problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pesimistični optimist
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas