|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Problem sa novon grafičkon!!!
Kupija san novu grafičku i nakon njenog stavljanja u komp. i instaliranja drivera kompjuter se počeo rušit i restartat ali kako kad kad se ponovno upalio nije bilo slike na ekranu a da je dobijen triba san totalno ugasit komp. pa upalit.Prije san imao nVidia grafičku ali naravno te draivere sam deinstalirao prije ugradnje ati grafičke.Svejedno nakon šta se dignu windowsi iskoči poruka da je našlo neki novi PCI device ali nemože nać drivere za njega.Napajanje je hvaljeni Fortron PNF pa to nebi trebalo bit problem.Neznam jeli važno ali posli sam primjetio da su žice od ventilatora na grafičkoj zaustavile okretanje one zujalice nb? chipa na matičnoj t time ga učinilo vjerovatno pakleno vrućim.Micanjem tih žica problem restartanja je riješen ali često kad upalim iskoči neka poruka o overclockiranju procesora i njegovim frekvencijama i traži mi da stisnem tipku F1 za dignit Windowse.Ja naravno nisan overclockira procesor jer mi to netreba.Prvo sam mislio da je nešto otišlo zbog pregrijavanja onog chipa na kojemu se nije vrtija ventilator ali da je to slućaj ja vjerovatno uopće nebi mogao upalit komp. ustvari nevidim mogućim da u tom chipu od toliko djelova izgori samo nešto! Jedino u vezi pregrijavanja na poćetku me bila zabrinila sama grafička pošto njeno hlađenje zauzima mjesta za dvi kartice i treba izbacivat vrući zrak van komp. a ja sam pri ugradnji zaboravijo skinuti onaj lim iza na kučištu pa je ispuh jedno vrime bio blokiran. Procesor je athlon 5000 be Ploča je dfi infinity nf ultra Grafička je hd 3870 Jeli mi neko može reći razlog i riješenje iskakanja te poruke pri paljenju kompjutera? |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Udji u bios kad te pita(f1), spremi postavke i izadji, trebalo bi radit ok.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
To san prvo prova i nema koristi.Ćak sam i vadija onu bateriju na matičnoj!!! |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
naravno da jesan |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
mozda da probas sa driver cleanerom jos jednom obrisat stare drivere |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ljudi bija san u Lošinju poslovno,i oćekiva san kad se vratin hrpu pametnih odgovora a ono ništa.Pa nije valjda da se sva strućnost ovoga foruma svodi na buljenje u temperature grafičkih i beskrajne rasprave koja kartica digne više 3d marka.A kad triba nešto konkretno,ku...! timmy75,zašto se moram petljat sa drajverima ako se problem sa procesorom javlja prije nego se dignu windowsi!!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi li instalirao MS .Net 2.0 prije drivera za grafu? btw, koji driveri su u pitanju?
#9 |
Registered User
|
Mislin da jesan ali ipak pri instalaciji drivera za grafičku program ih je instalirao opet.Radi ce o ge cube hd 3870 i driverima za nju.Ali ne mogu povezat kako problem sa tim driverima može utjecat na procesor i takt pri paljenju kompjutera. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Stavi najnoviji bios, možda je problem u kompatibilnosti. Ručno podesi postavke na procesoru i memoriji. pogledaj na stranici od proizvođaća specifikacije koa što su napon, letencije i td. Kad vadiš bateriju potrebno je pričekat bar 5min kako bi se bios resetirao i nakon toga uđi u bios i odaberi load defaults. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
![]() Sve to šta si reka je napravljeno prije nego što sam se ode obratio na pomoć. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Popuni "moj komp" opciju sa točnim podacima, " dfi infinity nf ultra" je pretpostavljam ono govance od ove ploče: http://c1.neweggimages.com/NeweggIma...136-015-04.jpg Na nekima je potrebno flashati novi BIOS, na nekima je dovoljno malo povećati napon chipseta, zadnjoj koju sam ja reklamirao su promjenili BIOS chip... Da si samo pročitao thread o svojoj grafi znao bi da te traži drivere za audio, da si pročitao thread o svojoj ploči-ne bi je ni kupio ![]() To kaj ti nemaš vremena ili volje pročitati kakva su iskustva drugih korisnika sa komponentama koje i sam imaš u kompu nije razlog da ovako pljuješ "da ti nitko nije pomogao"...
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nema šta stvarno si me poklopija osta san bez riječi!!! |
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
lako je bit manga priko neta... |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Vrijeme i mjesto svakih Žderonja je uvjek navedeno barem dva tjedna prije... Prevest ću ti-mjesto gdje se okupljamo i gdje nismo "preko neta" Kao što sam bio i napisao-"Da si samo pročitao thread o svojoj grafi znao bi da te traži drivere za audio, da si pročitao thread o svojoj ploči-ne bi je ni kupio" "To kaj ti nemaš vremena ili volje pročitati kakva su iskustva drugih korisnika sa komponentama koje i sam imaš u kompu nije razlog da ovako pljuješ "da ti nitko nije pomogao" A da si čitao podforum Svaštara znao bi da se redovno okupljamo i da većinu nas možeš naći i u živo a ne "preko neta" ![]() Ono tvoje da se "strućnost ovoga foruma svodi na buljenje u temperature grafičkih i beskrajne rasprave koja kartica digne više 3d marka.A kad triba nešto konkretno,ku...!" a nisi se udostojio ni sig napravit neću ni komentirat...
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|