|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
![]() Pozdrav... Evo imam problem sa ide kontrolerom na matičnoj ploči Abit AB9 (nije pro). Konkretno matična ne kuži da je išta na tom kontroleru pa gubi sve uređaje na tom kontroleru... Probao sam flashat bios ali problem ostaje iako službeno abit izjavljuje da u toj reviziji biosa "ICH8 controller works as it was intended..." jedino rješenje je da kada nestanu disk i dvd-rw (Seagate 80GB IDE 7200 RPM i NEC ND - 3500AG) zdravo seljački isčupam ide kabel i vratim ga... MBO: Abit AB9 Intel I965 chipset Diskovi: Seagate IDE 80GB, Seagate Sata 320GB Optika: NEC ND-3500AG PSU: Seasonic M12 700W Svaka pomoć dobrodošla.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesi u BIOSU namjestio da ti kontroler radi kao IDE? Ja imam 2 diska na SATA, 2 optike na SATA i 2 diska na ATA i sve radi savršeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Jeste naštiman kao ide čak sam probao i disable-at cijeli sata kontroler (da da znam debilno al nikad se ne zna ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Builder. 05.02.2008. u 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ništa nosim je ja na garanciju pa sta bude... Inače THANX 1v@n... Ako ništa drugo U tried man! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Nisam siguran, ali mislim da kod tebe nije problem u ploci vec u ovim uredjajima...probaj neka druga 2 uredjaja spojit ili samo 1 od njih na kabel, da ne bude par. To ti govorim da neodneses na reklamaciju i uzmu ti bezveze perje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Thanx na savjetu Vin... Ali bio na reklamaciji i rekli (na iznenađenje) da je sve ok... Uređaji nisu problem jer ono išteko sam ih iz starog kompa na kojem su radlili na istom kanalu! Al evo jedini prob koji sam ja iskopao s tom matičnom je da malo Jmicron kontroler j#/e. Al kako to riješit... nemam pojma... Anyway thanx ljudi! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|