Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2008., 22:28   #1
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pouzdanost Memtesta:

Evo danas sam iz dosade pokrenuo Memtest i nakon 18 min. izbacio mi je jednu gresku, racunar radi stabilno ostaje mi po noci da kodira video i nikada se nije srusio niti zamrzao, pa me interesuje dali je Memtest bas skroz pouzdan.
Probavao sam pojedinacno memorije nema gresaka, po dvije u paru (posto imam 4 x 1GB.) opet bez gresaka, nije problem da zamjenim kada bih znao koja je i dali u pste neka zeza ili program budali.
Nije mi logicno da testira 1GB. 15 minuta, 2GB. 30 a 4GB cak vise od 3 sata, tako da nesto mislim da nije bas sav svoj.
Staro 04.02.2008., 22:51   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Evo danas sam iz dosade pokrenuo Memtest i nakon 18 min. izbacio mi je jednu gresku, racunar radi stabilno ostaje mi po noci da kodira video i nikada se nije srusio niti zamrzao, pa me interesuje dali je Memtest bas skroz pouzdan.
Probavao sam pojedinacno memorije nema gresaka, po dvije u paru (posto imam 4 x 1GB.) opet bez gresaka, nije problem da zamjenim kada bih znao koja je i dali u pste neka zeza ili program budali.
Nije mi logicno da testira 1GB. 15 minuta, 2GB. 30 a 4GB cak vise od 3 sata, tako da nesto mislim da nije bas sav svoj.
http://www.shiturl.com/8e60cc

Procitaj citav thread - ali ukratko, memtest je zgodna alatka, ali za hard core testiranje ili troubleshooting bas i nije.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2008., 09:06   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Vidim ja, nocas sam ga ostavio skoro cijelu noc niti traga od gresaka, e sada dali je to zato sto sam vadio memorije pa ih izmjesao ili su bolje legle namam pojma.
Hvala u svakom slucaju.
Staro 05.02.2008., 10:04   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Vidim ja, nocas sam ga ostavio skoro cijelu noc niti traga od gresaka, e sada dali je to zato sto sam vadio memorije pa ih izmjesao ili su bolje legle namam pojma.
Hvala u svakom slucaju.
Ma da se on često puta zblesirat, ali i dosta puta je kristan, tako da ga moraš zet s dozom laži!
Pa ako komp radi zahtjevne poslove onda nije točno da s memorijom nije sve u redu!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 11:34   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako imaš problema sa kompom i memtest ti nađe grešku u ramovima dobra je šansa da je to uzrok problema, ako pak random nađe grešku nemora značiti da je to problem...
Staro 05.02.2008., 15:27   #6
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Bas ga testiram sa videom i nikakvih problema, inace nisam imao do sada nikad problema sa kombinacijom Asus - Supertalent a ovo mi je peta Asus ploca u zadnjih 3 godine.
Staro 05.02.2008., 15:31   #7
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Meni je najbolji test za stabilnost 1h Coda 2. Računalo je tek onda opterečeno jer sve komponente rade punom snagom i sve troši struju. Znalo mi je prolaziti 10h orthosa, da bi na kraju ispalo da mi za stabilan rad u igrama fali 0,02V više za CPU.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 17:57   #8
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Meni je najbolji test za stabilnost 1h Coda 2. Računalo je tek onda opterečeno jer sve komponente rade punom snagom i sve troši struju. Znalo mi je prolaziti 10h orthosa, da bi na kraju ispalo da mi za stabilan rad u igrama fali 0,02V više za CPU.
Pa to jei test za komponente, jer kako si rekao najviše COD baci greašaka jer optereti komponente do maximuma. Isto tako dosta alata mi nije rušilo komp, ali jaka igra ga odma sruši!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2008., 18:36   #9
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa sad baš da CoD 2 može 100% opteretiti moderne strojeve nekako sumnjam, mislim s obzirom da niti Crysis nemre quad na 100% nagurati onda fakat...

Inače najbolje je testirati s onim s čim inače radiš, ako igraš s igrama, ako kodaš s codecom i tako si siguran da će raditi ono radi čega si ga klokao, naravno dobro je svakako osim CPUa i GPU istestirati s nekom igrom čak i ako se malo igraš, čisto radi grešeka u struji...
Staro 06.02.2008., 09:19   #10
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Nocas sam ga ostavio da radi, prosao je 9 prolaza bez greske znaci da je u redu nebih ga vise testirao, i ovako sam pobudalio nije problem kada covjek ima 1GB ali 4 nikada zavrsiti.
Oglas

Oglas
Staro 12.02.2008., 23:00   #11
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Taman sam mislio da sam rijesio probleme kad jeste matrak, evo nije mi dao vrag mira i zamjenio sam memorije za supertalent CL4 sa micron cipovima (T800UB1GC4) racunar radi normalno koliko mogu vidjeti ali memtest stalno izbacuje neke greske, probao sam sa dva modula opet isto mjenjao module ali isto.
Stvarno neznam ko je lud u uputama od ploce lijepo pise da je bas sa tom memorijom testirana i da radi bez problema ali me zeza ovaj test, nije meni problem mjenjati memoriju imam 5 godina garancije ali to mi je poznanik i nebih htio da ga stalno gnjavim bez razloga.
Staro 13.02.2008., 15:33   #12
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
danas sam nakon par BSODova uključio memtest 2.00 i on mi je u 4. testu počeo listati nekakve greške, kad je prošao milijun onda sam prekinuo. Imam najnoviji BIOS, ali izgleda da se moduli pokolju jer su različiti proizvođači (transcend i kingmax), inače komp pod opterećenjem radi stabilno, ali zna mi se svakih cca 10 dana dogoditi BSOD i to iz čista mira. Jedanput mi je bacio onu poruku o upozorenju (ako je ovo prvi put...) a jednom IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

sad ni sam nisam pametan, dal da izvadim jedan par modula ili nešto drugo.

uglavnom, čekam 2 tjedna da vidim hoće li BSODa biti
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 15:51   #13
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa to jei test za komponente, jer kako si rekao najviše COD baci greašaka jer optereti komponente do maximuma. Isto tako dosta alata mi nije rušilo komp, ali jaka igra ga odma sruši!
Sve ovisi...nijedan test nije 100% pouzdan, pa tako ni igra za gledanje stabilnosti računala. Npr. prilikom clockanja moje memorije nisam dirao latencije. Igrao samneku pucačinu, ali se ne sjećam koju...nije bitno. Nakon toga sam igrao neke avanture i sve je bilo super....mjesec dana kasnije sam instalirao neverwinter nights 1 koja nije praktičk iuopće zahtijevna igra s obzirom kada je izišla i mogao sma je igrati 2 sata, ali prilikom igre duže od 2 sata bi me izbacila u win s opisom greške. Vraćanjem memorije u normalu, igru sam prešao bez ijednog rušenja. Da ne bi mislili da je bila stvar u bugu, igra mi se na taj nači srušila na cca 10 različitih lokacija. Jednostavno treba koristiti komp duže vrijeme i tek se tada vide rezultati.
Staro 13.02.2008., 20:00   #14
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Meni Memtest 1.7 ponekad izbaci nakon treceg prolaza jednu gresku, a ovaj 2.0 hiljadu gresaka non stop ali sve radi stabilno pa nisam vise pametan dali taj program uopste vise vrijedi na novim plocama bez obzira sta pise.
Staro 13.02.2008., 21:18   #15
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Meni Memtest 1.7 ponekad izbaci nakon treceg prolaza jednu gresku, a ovaj 2.0 hiljadu gresaka non stop ali sve radi stabilno pa nisam vise pametan dali taj program uopste vise vrijedi na novim plocama bez obzira sta pise.
i meni je neka starija verzija memtesta bacila par greškica, dok ova nova baca milijune...

inače, sjetio sam se da mi BSOD počeo pojavljivati nakon postavljanja plavog zalmana na SB (ja mulac žurio i istiskao previše paste, nisam je ni razmazao), inače SB je nvidia 430i, neznam jel se grije on "po deafultu". Stavio sam hladnjak na njega jer do sada nije ima ništa na sebi, probat ću skinuti hladnjak, i očistiti pastu pa onda vidjeti hoće li biti BSODa.

Prvo mi se javljao malo češće BSOD (cca 1 tjedno) zbog ATI hotkey pollera, pa sam taj servis isključio, no jučer mi ponovo osvane BSOD sam od sebe dok je komp bio u idleu...
Staro 13.02.2008., 21:30   #16
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jel to sa sva 4GB memorije?
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 22:30   #17
Buger
Premium
Moj komp

da, vidjeti ću još, ak bude zezalo onda ću staviti samo 2 keksa pa probati
Staro 13.02.2008., 22:45   #18
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Kod mene 2 i 2 rade ok. ali sva 4 zezaju na testu u radu nikakvih problema, ionako cekam da kod ovoga mod dilera stignu moduli po 2GB. pa da ove zamjenim za njih.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno