Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2008., 17:20   #1
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Unhappy stekanje,problem koji me ubija duuuugo vremena

Pocelo je ovakona jednom drugom forumu)

ovako,dok sam na internetu sa mozzilom nekad mi komp zastopa i moram ga restartat-inace kad su stranice pune nekakvih s....dok sam na msn-u i ima puno onih emotikona opet zastopa i moram ga restartat,dok igram igre(cod4,flatout2...)zastopa mi i moram ga restartat ,nije mi bas svejedno kad ga moram restrtavat 10 puta na dan,inace konfa je amd dual core x2 4800+,2gb,gf 8600gt,da mi je barem rijesit ovo dok igram pls help,
...graficka je point of view
(http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2007/08/06/55669.jpg )
,a maticna asus M2V

Kuciste je MS(napajanje je platinum MS-400ATX P4,sad je fortron 400w)

stavio sam novo napajanje(fortron 400w,na preporuku sa drugog foruma)
,maticna(m2v) ima nekih problema sa GF 8 serijom ,skino sam novi bios koji to rjesava (zamrzavanja i sl.)

to 2 (napajanje i bios) su rijesili pola problema(ovo stopanje sa firefoxom,msn,donekle u igrama i jos neke probleme)

nedavno sam stavio 2 coolera na kuciste(misleci da ce pomoc)

komp je skoro novi,na ljeto kupljen i oduvijek imam te probleme(sada manje,ALI MI SMETAAAAA),
MOLIM VAS ako znate pomozite,TNX

EDIT:slika i video sto mi se jucer dogodilo:

http://img523.imageshack.us/my.php?i...sc01206tg4.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=ZjfT7YMCoTY
babaroga128 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2008., 18:39   #2
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
http://support.microsoft.com/kb/827663
http://support.microsoft.com/kb/315335
http://icrontic.com/forum/showthread.php?t=50966

Evo malo prouči o čemu se radi kad upišeš 0x0000008E izbaci hrpu mogučnosti nadam se da se kontaš u engleski(moja slabija strana) pa se nadam da češ rješiti problem.
Ispuni opciju pod "moj komp" za ubuduče kako bi ti se moglo lakše pomoči.

Dobrodošao na PCE forum.

EDIT1: Problem je u memoriji(odnosno nekompaktibilnosti s nečim)ili ako si nešto clockao od komponenata iste vjerojatno nedozvoljavaju ili nisu u mogučnosti podnijeti overclockiranje.Probaj izvrtiti memtest86+ pa onda izvadi jednu pločicu pa ponovi sa jednom pa onda s drugom isto uglavnom jedna pravi probleme vjerojatno, pogotovo ako su različite(kupljene odvojeno ili različit proizvođač).Glede grafike koji imaš monitor i na kojoj rezoluciji igraš?

Sorry na duplom postu ali forum nešto šteka i nemam mogučnost"editiranja"neradi.

EDIT2: Kolega Bugger znam šta znači editiratiali sam mislio na "tipku edit u donjem desnom uglu" koja nije radila pa sam postao još jednom pošto forum več par dana šteka,skroz neki "erori i sl" uglavnom užas.....užasni

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.02.2008. u 00:38.
ECHO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2008., 19:12   #3
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

imam monitor samsung 940n 19"
igram na 1024x768
memorija transced 2 keksa po 1gb(iste obadvije)
nista nije oc-ano
sto se tice graficke,sad sam odvrtio ATITool(scan for artifects-ili kako se vec pise),diglo mi je temp na 60 u 50 min toga skeniranja i onda sam zgasio program

mogu mislit kolika je onda temp u igrama

skidam 3dmark,i idem sad odvrti taj memtest86+

p.s. i meni steka forum
Staro 03.02.2008., 19:18   #4
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
@ tdominov: EDIT znači editiranje, izdavati, montirati, obrada, obradi, prikazivati, prirediti, redigirati, srediti, štampati, urediti, urediti (za tisak), urediti podatke, uređivanje, uređivati
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2008., 19:58   #5
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor babaroga128 Pregled postova
Pocelo je ovakona jednom drugom forumu)

ovako,dok sam na internetu sa mozzilom nekad mi komp zastopa i moram ga restartat-inace kad su stranice pune nekakvih s....dok sam na msn-u i ima puno onih emotikona opet zastopa i moram ga restartat,dok igram igre(cod4,flatout2...)zastopa mi i moram ga restartat ,nije mi bas svejedno kad ga moram restrtavat 10 puta na dan,inace konfa je amd dual core x2 4800+,2gb,gf 8600gt,da mi je barem rijesit ovo dok igram pls help,
...graficka je point of view
(http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2007/08/06/55669.jpg )
,a maticna asus M2V

Kuciste je MS(napajanje je platinum MS-400ATX P4,sad je fortron 400w)

stavio sam novo napajanje(fortron 400w,na preporuku sa drugog foruma)
,maticna(m2v) ima nekih problema sa GF 8 serijom ,skino sam novi bios koji to rjesava (zamrzavanja i sl.)

to 2 (napajanje i bios) su rijesili pola problema(ovo stopanje sa firefoxom,msn,donekle u igrama i jos neke probleme)

nedavno sam stavio 2 coolera na kuciste(misleci da ce pomoc)

komp je skoro novi,na ljeto kupljen i oduvijek imam te probleme(sada manje,ALI MI SMETAAAAA),
MOLIM VAS ako znate pomozite,TNX

EDIT:slika i video sto mi se jucer dogodilo:

http://img523.imageshack.us/my.php?i...sc01206tg4.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=ZjfT7YMCoTY

instaliraj windbg (win debugger) http://www.microsoft.com/whdc/devtoo...g/default.mspx ..meni je pomoglo kod mojih Bsod-a i nakon pronalaska problema , evo hvala Bogu sve je ok.

upute za podešavanje windbg-a imaš ovdje http://www.networkworld.com/news/200...ows-crash.html ...drži se uputstva i bit' će sve ok

uglavnom kad u minidump folderu nađeš zadnji file o Bsod i kad ti izbaci hrpu podataka samo treba stisnuti !analyze -v i izbacit će ti točan naziv problema...konkretno meni je bio vsdatant.sys onda malo i sve će se riješiti

Black holes suck!
daddy1976 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2008., 20:22   #6
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

@daddy1976 sad cu probat to,
EDITrekomplicirano mi je to,nemam taj neki dump pa ga trebam skinut,
needa mi se oko toga za***avat,upute su mi duge nekako,za***o bi ja nesto

sad sam vrtio neke testove sa 3dmarkom,po meni glup program ili ga nisam shvatio,
uglavnom 500+ mb za takav program :thumbdown:

ne kuzim 3dmark,odvrtio mi je neke filmove i prikazo mi fpsove i i neznam ni ja sta,
cemu sluzi 3dmark?(imam 3dmark06 pro 1.1.0)

Zadnje izmijenjeno od: babaroga128. 03.02.2008. u 20:54.
Staro 03.02.2008., 21:03   #7
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

odi u C-WINDOWS-MINIDUMP i klikni na gumb Views i pogledaj koji je najnoviji, te ga probaj zazipat i pošalji na daddy1976@net.hr pa ću ga ja provuči kroz debbuger i baciti screenshot u ovu temu...

Black holes suck!
Staro 03.02.2008., 21:08   #8
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

nismo se razumjeli,meni je ta mapa prazna
Staro 03.02.2008., 21:50   #9
daddy1976
Premium

daddy1976's Avatar

čudno..pogledaj da li u my comp.--properties--advanced--startup & recovery--setings imaš uključenu opciju write an event to the system log ako nije, uključi i baci CoD

Black holes suck!
Staro 03.02.2008., 23:17   #10
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

imam,ukljucena je

EDIT:skino sam onaj SampleDump sa one stranice sto si mi reko za uputstva od debugerra*,pise da ga se skine ako ga se nema na kompu,koliko mb ima taj tvoj dump file,ovaj ima 60mb kad se extracta

ali pazi ovo,taj bsod mi se pojavio tek jucer,dosad bi mi samo zastopalo i koliko god ceko uvijek ista slika,dakle nije mi bas problem taj bsod nego to sto mi bas zastopa i nemres nista neg restart kompa
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2008., 00:58   #11
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
gezus...
tu ti je nekaj 100% od hardveraja u banani.
takve stvari se ne dogadaju bas cesto a i ne vjerujem da bus rijesio nekaj prckanjem po windowsima, prije po biosu da se nekaj namjesti kak spada.

jedino kaj meni pada na pamet je da se nekaj bolesno zagrijava i podsjeca me na moj slucaj sa davnim P3...

di si kupio komp? slagali su ti ga frendovi ili u ducanu?
imas kojeg frenda da provjeris kod njega komponentu po komponentu?

preporucam ti izvaditi sve iz kucista van, sloziti konfu na krevetu i upaliti ju i onda promatrati tj. pipati rukom jel pre-vruce tj. jel se nekaj bolesno grije. ak ti se neda vani, napravi to u kucistu. ak je sve u nekim normalama, promjeniti graficku i probati opet, pa promjenis ram i opet probas. u biosu iskljuci zvucnu i mreznu/mrezne. izvadi iz konfe sve kartice(ak imas kaj) i sve hardove(osim sistemskog(di su ti win)) i optikalije. takoder provjeri cpu tj. jel hladnjak dobro sjel, da mozda nema tona paste gore...provjeri da mozda nisi spojio dodatni naponski prikljucak na mbo(ak ga ima, no dobro, neke mbo nece nit palit bez toga)... nakon svega toga, ima jos, al ono...dakle, nakon toga mozes recimo reci da su ti komponente u redu.

sad probaj jednostavno reinstalirat windowse.
ako si novi korisnik(a n00b-ovima redovito treba reinstalacija winsa nakon 2-3mj., nemam blage kaj radite s njima...) a prema pricanju jesi(3dmark je sinteticki prog koji ti pokaze koliko ti je graficki sustav na kompu jak, jednostavno receno; kaj veci rezultat to bolje) mozda si smrdao winse nakon tjedan - dva koristenja...tko zna...

sretno!
LP

gamer je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2008., 10:26   #12
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

graficka mi se zagrijala do 60° u atitool-u(u 50min)kad sam-scan for artifects(kako se vec pise)
ja mislim da mi se graficka pregrijava

komp sam kupio u procesora,uglavnom ja sam samo reko koju graficku i koji proc i jos neke detalje tipa 2gb rama,covjek je sve ostalo,prvo sam im reko da mi stave GF 7900gs ali me covjek nazvo i reko da nema te i stavio mi 8600gt

windowse sam sam reinstaliro na ljeto i super rade,i prije reinstaliranja sam imo te probleme(prvi put su se s***ali jer me antivirus za***o,isteko av(nakon 2 mj :?)
i onda pun qrac virusa pa ja lijepo reinstaliro
Staro 04.02.2008., 11:34   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Tvoj problem ima ime i prezime, ime mu je K8T890 a prezime VIA i tu leži sranje, ukratko popušio si foru s tom matičnom, sam izvor BSODov je vjerojatno zvučna ili USB kontroler i problemi s njihovim driverima i načinom na koji su integrirani u sustav, posebno ako imaš puno periferije, ako neželiš mjenjati matičnu onda prvo otkvači sve nepotrebne periferije tipa joystick, ddigitalac, usb stik itd dok testiraš i onda deinstaliraj sve drivere od matične, zvuka itd... Očisti ih sve dobro sa ccdlenarom, driver cleanerom i ostalim gadjetima za to, onda si u BIOSu pogasi sve nepotrebne periferije koje imaš na matičnoj kao COM, LPT, FDD itd i po mogućnosti stavi i USB na 1.1 mod i onda probaj reinsttalirati drivere redom, prvo čipset pa onda zvuk pa onda grafika...

Ako niti to ne pomogne možeš probati ugasiti onboard zvučnu i ubosti neku audigy ili sl PCI zvučnu i vidjeti dal će raditi tako (sve bez joysticka i ostalog) ako niti onda ne radi onda ti ne ostaje drugo nego mjenjati ploču...
Staro 04.02.2008., 12:34   #14
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

nemam joystick i to,neznam ja to,

Ocu odnjet na servis?
Staro 04.02.2008., 13:29   #15
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne vjerujem da će ti išta rješit tamo ako ti nije neki frend u servisu pa da se stvarno potrudi ali tvoja stvar...

Ja sam ti rekao koje su ti IMHO opcije a ti sam odluči kaj ti se od tog sviđa...
Staro 04.02.2008., 15:07   #16
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mali OT @Babaroga128 tot i je uvijek tako s procesorom kazu sve da imaju a nemaju a onda ti uz to sve stave komponente koje imaju sta ima padne napamet..
Staro 04.02.2008., 16:22   #17
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
@Babaroga128; daj napravi ber nekaj od toga kaj smo ti yedwy i ja napisali.
hvala bogu nisam se susretao sa tim K8T890, tak da pogotovo obrati paznju na to kaj ti je yedwy napisao.
60 stupnjeva za grafu nije problem, bar nebi trebao biti, ima ih koje idu i vise...

ta stvar se uopce nebi smjela dogadati...a ak odneses u servis tko zna kaj ce ti idioti napraviti. mislim probaj, ali ako ne poprave stvar(a imas garu) nemoj im dati nit lipe za to. obavezno vodi nekog starijeg(po mogucnosti i krupnijeg) sa sobom. nisam nikad kupoval u procesoru, al cuo lijepih stvari o njima...
u krajnjem slucaju kupi neku polovnu maticnu ili odi u ducan i nadoplati koju sicu za neku bolju...

ovo je jos jedan slucaj za koji stvarno nemam rijeci.
pobogu ljudi zakaj ne pitate nekog da vam sastavi na papiru i onda sklopi konfu i sve bio bilo 5, neg se tu prcate sa novim uredajima jer vam podvale sve i svasta...

gamer je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 17:44   #18
babaroga128
Registered User
Moj komp

babaroga128's Avatar

znam da je proslo DOSTA vremena...memtest je u redu a onaj minidump za_ebava,evo ga:

onaj error report javlja:Problems Caused By Device Driver

minidump javlja:Probably caused by : ntkrnlpa.exe ( nt+730ba )

pa ako netko moze provuc taj minidump kod sebe i rece malo vise o njemu,btw javlja i neku gresku da su krivi simboli...

pozz
Attached Files
File Type: rar Mini051008-01.rar‎ (5.7 kB, 257 views)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno