|
![]() |
#1 |
Banned, teška spamara
Datum registracije: Dec 2007
|
Premještanje Adsl splitter-a na drugu tel. ztičnicu.
Prije 2 godine dobio sam od T-com-a bežični gigaset simens 555 (koji se sad pokvario) dobio sam zyxela. I sada bi htio promjenit položaj router zbog maxtv na drugu tel utičnicu da ima manje žice do recievera. Ne znam zašto ali prije 2 g. oni su mi spojili ovako router gigaset a tako i novi danas radi. Iz tel. utičnice idu 2 kabela . Jedan je za telefon i ide iz središta utičnice (klasično) a drugi kabel ide u router a izlazi sa ruba utičnice, između zida i utičnice. Kakav je ovo spoj. Znam da sam susjedi montirao adsl bez ovih čuda. Iz utičnice spliter pa jedan u modem , drugi u telefon. Kakav je ovo moj spoj? Jel mogu kupit ovo i od***at ova njihova sranja. http://www.citrusmicro.com/webdocs/Items/Details544.cfm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Tebi se splitter mora nalaziti ispred svih ostalih uređaja u kući, i to po mogučnosti što bliže početku parice, pa ako su ti tako spojili očito su imali razloga i znali su kaj rade. Slično sam i ja sebi doma spojio da bih imao telefon na drugom katu. Splittera imaš za kupit bilo gdje, odi na Nabavu i potraži. Mislim da su oko 30ak kuna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Polako, sve se može ![]() 1. koliko imaš tel utičnica u stanu ? 2. dali žice idu kroz zid ili su razvučene uza zidove po podovima ? 3. gdje ti se u stanu nalazi glavni telefon i dali mora biti fixno tamo gdje se sad nalazi ? 4. skini plastiku ( rastavi utičnice ) i vidi koliko žica ima u svakoj od njih ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
Sad sam išao ponovo pogledat , još je kompliciranije , iz utičnice (između zida i utičnice) idu Žuta i crvena u line, plava crvena phone. Ti parovi žica ,po dvije idu u onak mali prozirni konektorić...AJ SLIKAT ĆU , NAJBOLJE JE PRIČEKAJ 5 min. ![]() žica siva na kažiprstu (lijevi na slici) je telefon, na srednjem prstu je router. Ove ostale žice misterija. Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 26.01.2008. u 15:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Aha... tak sam i mislio. Bez brige, jasno je meni kako je to rađeno. Jedan par od tih žica je raširen po cjeloj kući a drugi je samo izvod za telefon na svakoj od tih utičnica. Ajd da slikom utvrdimo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned, teška spamara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() Šta ? Glede žica, nije misterija... Ovako, žuta i crvena su izvod sa glavnog voda. Plava i crvena se vraćaju na cjelokupnu infrastrukturu tj. na sve ostale utičnice. Sad bi trebalo rastavit utikač i vidjeti koliko parova žica ima u zidu i dali svaka od tih utičnica u sobi ima par žica koji dolazi sa glavne linije ili ima samo jedan par koji ih kratko spaja. Ako bi bio samo jedan par onda je ova utičnica na slici centralana i glavna linije ide samo do nje. U ovisnosti od toga kako je složena infrastruktura su i riješenja za tvoj problem različita no prvo treba utvrditi stanje te i ostalih utičnica u kući. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
Jel postoji mogućnost da su sve utićnice sa ovim glavnim i povratnim vodovima ? Čemu onda služi ovo za jednostavno spajanje? U kojem slučaju vrijedi da jenostavno umetneš ovo u sredinu utičnice i to je to? http://www.citrusmicro.com/webdocs/photos/LG5173171.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Banned
|
Šta ? ![]() Citiraj:
![]() Osim toga to se neradi tako za one koji žele imat više brojeva u kući, priključaka. Citiraj:
On isključivo ide prvi na glavni vod a sva ostala infrastruktura treba ići iza njega. Kužiš sada u čemu je tvoj problem, sve tvoje ostale utičnice u kući moraju i po ovom kako je sad spojeno jesu iza njega. Ako sad skineš taj spliter i premjestiš ga na drugu utičnicu ova sadašnja će radit ali će ti telefon imat smetnje jer će ti telefon dobijat isti signal kao i spliter na utičnici u drugoj sobi. Ako kupiš još koji spliter ( ne dirajući ovu utičnicu ) i staviš ga na drugu opet ti neće radit jer taj spliter nebi dobivao dobar signal, tj. dobivao bi već razdvojeni signal sa prvog splitera. Sve u svemu, za***ano no može se napravit na dva načina: 1. Trebaš imati povrati vod za taj telefon na toj uslikanoj utičnici, e sad ili ćeš ga probat progurat kroz postojeću instalaciju ili će ti ići po podu, uza zid. 2. Premještanje postojećeg telefona na utičnicu gdje će biti spliter ( bliže kompu ) ili na onu treću, četvrtu, petu... itd... Ona prva ( uslikana ) utičnica postaje neupotrebljiva jer ćemo je iskoristit da u njoj direktno spojimo par žica koje su glavni vod na par žica koje idu prema utičnici gdje je kompjuter a onda tamo odvojit ostale utičnice tako da se par žica koji ide dalje prema drugim utičnicama spoji iza splitera. Zato i forsiram da poslikaš sve utičnice da vidim koliko pari žica ti ide na toj tvojoj infrastrukturi kako bi se našlo najjednostavnije riješenje. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned, teška spamara
|
Priznajem da ne razumjem kurca šta se nalazi u utičnici na koju treba doć router: Ako možeš pomoć. Ako će mi T-comovci ovo rješit mukte prilikom instaliranja maxtva nije me brige. Ali kad sam kod susjeda vidio koji je starkelja to došao ugradit i kako vidi mislim da ću morat sam: Evo nova utičnica na koju treba doć router: (nema plave ili je to možda ova ogoljena?) Reci ako trebaš jasniju sliku ovih malih žica ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 27.01.2008. u 14:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Tek sad vidih post... Koliko vidim sa male slike ima 2 para žica, bijela i crna te crvena i žuta. Ova ogoljena je samo ojačenje/nosač cijelog kabla, trebao bi tu gvalju raspetljat da se točno utvrdi broj žica u tom cijelom kablu. Sad trebam i sliku ove utičnice ali isto rastavljene: http://www.upload-images.net/imagen/dfa1caa9da.jpg Ne moraš ništa rastavljat, samo skini poklopac sa zida i raširi žice da ih mogu prebrojat i vidjet koji par žica ide na spliter a na koji par žica spliter vraća. Malo sam u gužvi danas no čim stignem, odgovorim ti. Iz ovog što sam do sada vidio može se napravit to što želiš i pripremi si izolirku i cvicange ![]() Prvo slike da vidim, nabaci i sliku one treće utičnice, isto rastavljane no raširi žice rukom da nisu u gvalji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned, teška spamara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
NE, ne !! Neće ti radit telefon na prvoj utičnici ! Izgleda da imaš Glavnu liniju na sve tri utičnice ali su u razvodnoj kutiji spojene sve zajedno ! Glavna linija su Žuta i Crvena a ti je imaš u svim utičnicama. Drugačije ćemo. Još trebaš utvrditi dali ti radi telefon tj. dali možeš telefonirati ako telefon spojiš na Žutu i Crvenu tamo gdje ćeš selit router. Uzmi neki telefon i spoji ga na Žutu i Crvenu (na utičnicu gdje će biti router) i vidi dali možeš telefonirati - bez obzira dali bilo ili ne smetnji ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
http://www1.istockphoto.com/file_thu..._connector.jpg Zašto ne bi radilo ukoliko na sadašnju poziciju routera jednostavno odstranim plavu i crvenu, crvenu i žutu prekinem od splittera , a crnu i bjelu spojim direktno na utičnicu. tako sada i radi druga utičnica na koju će tek doć router, a na istu kad dođe router jednostavno napravim spoj kakav je bio dole na staroj, znaći sa ubačenom plavom i crvenom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako nema linije u ostalim utičnicama, onda je prvo moramo dovest, kužiš ? Ti sada imaš liniju u ostalim utičnicama što ti ide sa splitera koji ti je t-scum postavio ali nama ne treba ta linija nego nam treba linija prije razdvajanja na spliteru, kužiš ? Žice jesu tu i sad treba vidjeti dali ima u njima onaj tu-tu ![]() Spoji tel na žutu i crvenu pa izvjesti. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned, teška spamara
|
Citiraj:
Prije adsl-a sve 4 utičnice su radile. U svima je ista žica. Znaći crvena žuta bijela crna. Crna i bijela su spojene na SVAKU utičnicu. Kuća je na 2 kata a sadašnja utičnica je na prvom katu. Telefon u kuću dolazi na krovu. Ne mislim da je ova utičnica išta posebnija od ostalih. Ova utičnica na 2 katu u mojoj sobi na koju želim stavit router radi normalno telefon je na njoj. SPOJIT ĆU NA CRVENU I ŽUTU TELEFON! A nebi vjerovao šta mi se popodne dogodilo. Nema tu-tu na niti jednom telefonu. Kad se zovem doma čuje se kako zvoni u mobitelu ali telefoni mrtvi. Zvao sam t-com. Ovo ne bi trebalo imat veze sa otvaranjem utičnica zbog slikavanja jer je poslje njih sve normalno radilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
|
Citiraj:
Imamo sljedeće činjenice: 1. Na prvoj utičnici linija dolazi Crvenom i Žutom. 2 Sve ostale utičnice su spojene zajedno između sebe sa Crnom i Bijelom. Imamo sljedeće nepoznanice: 1. Neznamo dali Crvena i Žuta u svim ostalim utičnicama ima liniju. 2. Neznamo gdje su Crna i Bijela žica iz kabla spojene zajedno tako da sve utičnice iza splitera imaju liniju. Primjer: Plava i Crvena što idu iz splitera su spojene na Crnu i Bijelu, jedan kraj Crne i Bijele ide na utikač a drugi ide u zid do sljedeće utičnice, br. 2 recimo. Na br 2 : ![]() se ljepo vidi kako Crna i Bijela dolaze iz zida na utičnicu, međutim tebi tako izgleda i utičnica br. 3,4,5... itd.. e sad ako sa 1 ide na 2 odakle ide na 3,4,5... ? Kužiš ? Negdje sve Crne i Bijele od svih utičnica moraju biti zajedno spojene pošto ti sve rade a mi neznamo gdje ? Dali imaš kakvu razvodnu kutiju iznad svake utičnice ? 3. Dali su ti šta spajali / penjali se na tavan ? 4. Koliko tih sivih kablova ide u glavnu kutiju na tavanu ? 5. Ako u tavanu ide samo jedan sivi kabl u t-scomovu kutiju onda moraš u kući negdje imat svoju razvodnu kutiju odakle jedan kraj ide u njihovu a drugi sivi kablovi širom kuće do utičnica. Ne vrijedi ti ništa napamet sad spajat, kemijat, rezat ili isprobavat. Treba točno utvrdit sve nepoznanice te cjelokupnu shemu kako ti idu i odakle svi ti kablovi. Ako ti sve ostale utičnice nisu bitne možeš sa prve brikovati Crvenu i Žutu iz zida sa Crnom i Bijelom iz zida. Tako ćeš prenjeti čistu liniju do utičnice gdje želiš stavit router. Tamo na utičnici br.2 presječeš Crnu i Bijelu što je spojena sa utičnicom i onaj kraj što ide iz zida spajaš na Crvenu i Žutu što ide iz splitera a Crnu i Bijelu što ide iz utičnice spajaš na Plavu i Crvenu sa splitera. Ta utičnica će ovakvim spojem biti full operativna ali i telefon moraš selit na nju onda jer ti ni jedna druga u kući više neće radit. Možda zapravo i hoće ali pošto sve ostale utičnice će dobijat liniju paralerno sa spliterom možeš imati smetnje u vidu šuma kad telefoniraš. Ovo mene ne zadovoljava jer fućkaš 1 utičnicu kad sve ostale nisu dobre i ovo se može bolje složit no tek kad budem imao uvid u cjelokupnu shemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
probao sam telefon na više utičnica direktno spojit sa žutom i crvenom i sve rade. tada sam na ovu utičnicu koju želim spojit router napravio isti spoj koji je bio na staroj utičnici i sve radi ok. router uspješno premješten. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|