|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Gigabyte P35 ds4 BIOS ili mbo problemi
Konfa je u moj komp. BIOS je F10 Desavaju mi se cudne stvari s BIOS-om (bar ja tako mislim) Kad ostavim komp upaljen i nema me doma ili spavam il tak nekaj, ubiti kad je komp idle neko vrijeme sam se zgasi. Pri sljedecem paljenju nedolazi do BIOS-a nego se nakon 3 sec ugasi pa nakon 2 sec opet upali i tako neprestano dok neugasim napajanje. Kad napravim Clear Cmos komp opet proradi. Ovo mi se prvi put desilo kad je maticna bila mjesec i pol dana stara i danas ujutro mi se to desilo drugi put a od prvog je proslo tjedan dana. Komp ostavljam upaljen po par dana bez gasenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
nema to veze s biosom, komp ti nije stabilan nekaj se kolje ili si ga preklocknuo, testiraj prvo sve komponente zasebno sad vidim da ti komp nije klokan, tko zna možda mema kenja s pločom? ali u svakom slučaju ti se to ne smije dešavati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi li ti stavljao F10 BIOS ili je došla s njime? Probaj staviti F11 BIOS. btw, meni se čini da imaš problema sa napajanjem - imaš sve naklokano, grafa je velik potrošač i imaš 3 harda, a taj Blue Storm baš i nije neko solidno napajanje. 'Obični' Fortron 350/400 PNF su bolji od njega.
![]() |
#6 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Nesto se pricalo po forumu da gigabyte zna kenjat s balistixima budem jos to malo pogledo po netu koji su simptomi ak se mema kolje s plocom Citiraj:
![]() Inace ovaj Blue Storm je Fortron hehe. Nista nije klokano i sumljam da je u napajanju problem. Danas ujutro mi se zurilo u skolu tak da nisam stigo dosta toga napisat. Od testova sam vrtio S&M ali samo pola sata to prolazi jer nisam imao potrebe vrtit testove jer nista nije klokano a prvi put kad mi se to desilo nisam sumljao da je zbog samog kompa zabrijo mozda je nestalo struje il tak nekaj. Komp vrti CrySis prek 3 cuke bez problema tako da sumljam da se komp dok se na njemu nista ne vrti (aka. dok je idle) gasi zbog nestabilnosti tako da nestabilnost mozemo otklonit kao problem. Neka nekompatibilnost ili kaj nemam pojma. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
to kaj ti komp vrti crysis 3 sata ne znači da je stabilan.......ali ok, s obzirom da nije klokan riječ je o nekompatibilnosti ili neispravnosti prvo testiraj memu, pukni mem test nek ti vrti jedno 10h (prek noći) meni se komp tak gasio zbog napajanja ( a uskoro će se ponovo početi ), ali testiraj prvo memu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
nisam ja rekao da je 100% stabilan nego da ako vrti crysis 3 sata bez gasenja da se onda nemre gasit u IDLE zbog nestabilnosti memtest sam vrtio sat vremena jer sam dobio nedavno nove rame tek tolko da vidim dal modul ispravno šljaka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Mozda je long shot, al probaj se poigrat sa biosima malo. Vidim da imas 2.0 reviziju ploce. Sad, vidim ima revizija 2.1 koja sa f10 podrzava neki energy saving shit, dok za starije revizije pod f10 to ne pise jer ga ploce fizicki ne podrzavaju. Mozda se razlikuje bios za 2.0 od ovog za 2.1 pa ak si sflesao krivi ploca ne radi normalno. Ili su nesto sfusali u gigabyteu dok su radili podrsku za taj feature, pa starije revizije ploca kenjaju. Svakako probaj f11, ili jos bolje downgradeaj na neki stariji release. Ja sam flesao sa pocetnog f2 na f6 i tu ga ostavio jer nema smisla flesat bezveze ako sve ok radi, a nis pametno nisu izmijenili. Ballistixi meni rade bez frke na p35-ds4.
![]() |
#10 |
Premium
|
budem danas malo pogledo ali evo od onda komp nije nijednom gašen samo da se pohvalim jednom je ugasen kad sam grafu mjenjo na pol sata znaci radi vec tjedan dana bez greske ako mi se to nebude vise desavalo necu isprobavat razne BIOS-e ako se desi onda cemo vidjet |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
danas me ujutro stara zbudi da moram hitno nekam ic ja se mamuran dizem spremim se ja kad skuzim nesvira mi muzika inace to odma skuzim al sad sam jos pijan od jucer, a obicno mi muzika svira cijelu noc nis idem ja upalit komp i opet neprekidna petlja pali se gasi se. Clr CMOS sve opet šljaka u najboljem redu. Umeđuvremenu promjenjeno napajanje Chieftec GPS-650ABA i grafu Albatron 8800 GTS 320. Promjenio sam i win vise nije Xp stavio sam Vistu Ultimate 32 i novi BIOS sam upuco F11 i nista nepomaže |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|