|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) RAM problem
Ovako kupio sam računalo prije jedno mjesec i pol i uzeo sam 3 pločice Kingmax DDR2 rama od 1Gb na 800 Mhz... Prije sat vremena uzmem jos jednu pločicu potpuno identičnu(PC6400 Kingmax DDR2 1 Gb 800 Mhz KLDD48F-A8KI5) kao ove 3(tako da kompatibilnost sigurno nije problem) i kad je umetnem računalo nece startati, ništa ne radi čak ni cooler na procu, a pwr led blinka. Zanima me dali je riječ o neispravnoj memoriji ili? Matična ploča je Gigabyte P35-DS3R, još se sjećam kad sam ga slagao da sam vidio funkciju u BIOS-u dual channel mod rada ili nesto takvo, mislim da je nisam mogao ukljuciti zato što sam imao 3 pločice pa je moguce da sad radi u nekom ljevom modu da li bi ti mogao biti problem? Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Neke losije ploce znaju pravit probleme sa 4 puna slota...meni jedna Gigabajtica nikako nije htjela radit kad sam ramove stavio u prva 2 slota, vec sam morao koristit druga 2 da izbjegnem misteriozna smrzavanja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Probao sam zamjeniti jednu od 3 pločice sa ovom novom i sve radi, znači pločica je u redu, pa sam je prebacio na ovaj slot gdje prije nije radilo kad sam 4 Gb stavio i opet je sve radilo znaci slot je isto u redu... Neznam ali sumnjam da je matična "loša" ta se Gigabyteica preporučivala kad sam je uzeo. Ima li itko ideju što bih još mogao probati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo riješeno, ako itko ima sličan prob, stavio sam prvo samo 2 gige u 1. i 3. slot tak da vidim jel uopce moze prebacit u dual channel mod (u postu pise u kojem radi) i prebacilo se automatski... Zatim sam ugasio komp i stavio jos dvije gige u 2. i 4. slot i upalio ga i sve radi, u biosu i CPUZu prepoznaje sve 4 gige dok u Windowsima prepoznaje samo 3 i pol(XP)... Očito matična ima problem pri mjenjanju modova sa sva 4 slota puna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Dobio sam Dual channel mod rada =) prije je radio u Flex modu... osjeti se dosta u igricama i startanju programa. Uostalom giga košta 132 kuna xD pa sam htio uzet prije nego sto ponestane tog od 800 MHz. btw- igras ti wow slučajno? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ps. ne igram wow ![]() |
|
![]() |
![]() |