|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Hitno !!!!!
Dali je ovo isplativo za 400kn ????? 1. CPU AMD Athlon XP 2000+ 2. Hladnjak GlacialTech Diamond 2100, 24K Golden Coating, za Intel Pentium III i Celeron (do 1.4GHz), AMD (Duron, Athlon XP 3200+) CPU, 20-30dBA, 2200-3400 rpm, 63x73x55mm, masa 256g, s kontrolnim senzorom za brzinu vrtnje Please HITNO
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
je!uzmi to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Mislim da se isplati dati toliko za taj proc+cooler. Nego, koja je jezgra, (TbredB, jel tako?), otkada je proc(zaključan/otključan), jel ima garanciju? Test coolera imaštu , cooler nije ništo specijalno, ali mi se čini solidan za stock frekve i klokanje bez dizanja voltaže. Sretno s nabavom! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Pa bilo je govora da je nabolja serija 1700+ i eventualno 1800 + a ove druge da nisu nesto... ako je palomino onda jos uvijek je ok ili onda otpada? Ako je proc zakljucan se moze dizati samo mnozitelj ili samo FSB ili nista?
![]() |
#5 |
Guest
|
"One" serije 1700+ i 1800+ danas možeš naći samo kao rabljene, Athlone TbredB koji su u nedostatku procesora na donjem segmentu downcolockani sa 2800+ na 1700+ (famozni DLT3C) i koji su radili na niskim voltažama (nisam siguran, oko 1.5V) na stock speedu, a dali su se clockati na 2300-2400 MHz uz adekvatno hlađenje i dizanje voltaže na 1.7 i više. Što se tiče jezgri, Palomino nije dobar kloker, dosta se grije i Tbred B je daleko bolja jezgra jer je napravljena u 0.13 mikronskoj tehnologiji za razliku od 0.18 mikronskog Palomina. Dakle, Palomino ne kupovati ako se ide na klokanje ili tišinu na stock speedu uz neke normalne temperature. Ako je proc zaključan (svi proizvedeni od 39. tjedna prošle godine) onda možeš dizati samo FSB. Ovdje je zez jer onda jako brzo dođeš do maks frekve za taj proc. Zamisli ovako: Imaš dva 2400 +, identična (radi usporedbe), oba rade na 2000 MHz, maks frekva im je 2200 MHz. Po defaultu rade na 15x133. Uz dobru ploču i memoriju, otključanog možeš dignuti na 11x200 ili još bolje, na 10x220 (znam jer imam takvog). Kod klokanja zaključanog, plafon ćeš pogoditi na 15x146. Imaš i dobar slučaj, kada sa Bartonom 2500, koji radi na 11x166 FSB digneš na 200 i dobiješ 11x200 (dakle Barta 3200+). Ali kako se ovdje radi o procu niže klase koji radi na 133FSB po defaultu, visok množitelj onemogućava dobro klokanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pojima nemam jer nezna niti ovaj tip koji ju prodaje. Što se tiče otključan/zaprt neznam niti to ali mi je tip poslao brojeve procesora Axda2000dut3cz331274271467jixib 0337rpmw To mi je on poslo nemam pojima o čemu se radi. Ma vjerovatno trebaju samo ovi brojevi Axda2000dut3c jer tako nešto piše o tome na omom postu o klokanju. Neznam dali mi je bolje kupiti ovaj cooler šta mi on nudi ili glacialtech diamond
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo bio sam na http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php i upisao brojeve procesora a on mi izbacio ovo. Athlon XP Processor Low-end Core Thoroughbred-B CPU Model 8 Manufacturing Process 130 nm Approximate Transistor Count 37.6 million Approximate Die Size 84 sq. mm Performance Rating 2000+ Working frequency 1667 MHz Package Type OPGA Operating Voltage 1.6 V Max Die Temperature 90° C L1 Cache Size 128 KB L2 Cache Size 256 KB Multiplier 12.5x FSB Frequency 266 MHz Stepping Code JIXIB Manufacture Year 2003 Manufacture Week 37 Production Batch M Batch Production Number 1467
![]() |
#8 |
Premium
|
evo i tu sam bio http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6829 AXDA2000 DUT 3C AXDA ( radi se o 0.13 um tehnologiji) 2000 ( radi se o 2000+ ) DUT ( D-radi se o nečem nebitnom , U - 1.60V , T - max.¨90°C ) 3C ( 3-cache od 256kb , C-sabirnica od 266 MHZ ) I nakon svega toga ja još neznam dali je otključan ili nije!!!
![]() |
#9 |
Guest
|
Trebao bi biti, tek od 39-tog tjedna su zaključani. Izgleda mi ok, a ako se dobro sjećam, downclockan je sa 2700+, pa bi trebao sa 1.65V raditi kao 2700+. Inače, ovo uzmi sa rezervom, nisam siguran 100%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da li je istina da nforce ploce podrzavaju mjenjanje mnozitelja bez obzira da li je proc zakljucan? Jer ovaj tip od koje puta kupuje proc kaze da je mjenjao mnozitelje i digao ga na 2400+ pomocu mnozitelja,ali ima plocu nforce2 pa kaze da ona podrzava mjenjanje mnozitelja bez obzira na proc,istina? znaci ako je otkljucan neka ga uzme? kako provjeriti tjedan proizvodnje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Istina je da nForce2 matične podržavaju mjenjanje množitelja, ali postoji novi tzv. Superlock na Athlonima proizvedenima poslije 39-tog tjedna 2003 koji onemogućava mijenjanje na bilo kojoj ploči, uključujući nForce2 i koji još nije probijen. Ako je tip mijenjao množitelj, znači da je proc otključan i da ga kupi. Iako je 2400+ malo manje nego sam očekivao od oznake proca... Čuj, za 400 kn mislim da se isplati. Tjedan proizvodnje možeš provjeriti serijskim brojem. Imaš tri skupine brojeva unutar serijskog broja. Treća skupina počinje sa godinom i tjednom proizvodnje. Recimo, 0337 znači 2003. godina, 37. tjedan. Sve prije 39-tog tjedna bi trebalo biti otključano (pritom mislim na Superlock), dakle na nForce2 matičnoj možeš mijenjati množitelj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Hvala na trudu ali izgleda da sam po...... IZGORIO SAM ![]()
![]() |
#13 |
Guest
|
Što je bilo? Vidim da tip sad to prodaje na newsima, tino ako se ne varam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Navodno da če doči neki tip iz Varaždina po athlona a i da nebi slao poštom. Još za poslati ga i možda namuljam.
![]() |
#15 |
Guest
|
Čuj, ja prodajem proc za 450 kn, uvalim ti i Volcano 9 ako hoćeš s coolerom(sve skupa za 500 kn) i šaljem poštom pouzećem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Javim ti ako ništa ne bude od ovog. Malo mi je to preskupo jer sam rokmuo već 350kn za MB i kučište ( tu sam jako dobro prošo ) sad tebi još nekih 500 ( +50 poštarina ) a još mi i keksi fale. TUTURUTU!!! E da radim i da sam se potrudio pa već diplomiro sad bi otišo u ve-mil po ovom nevremenu i isprsio se ali ovako živi-žive se nije lako mora se. Ček , ček .... bio sam sad u kladionici ako Arsenal dobije imam nešto ekstra moneya.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Alo
imam ti ja "KEKSE", veoma jeftino, mozes cak birati i marku, dogovoriti cemo se za cjenu, pocetna 15 kn, Kakvo ti je kuciste, sigurno si kupio neko veoma dobro kuciste, za moalo para!:clap:
MB, Gigabyte H55M-S2H CPU; Intel Core i5 750A + SCYTHE Samurai ZZ HDD, Seagate Barracuda, 160Gb, SATA, 8 Mb cache HDD, HITACHI 1TB 7k1000 SATA II , 7200 rpm Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E; http://www.sapphiretech.com/us/produ...w.php?gpid=244 2x2GB, Kingston 1333 Mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Poštarina je dosta manja ako ide običnom poštom, mislim da je 25 kn, a ako samo proc kupiš, mislim da je 9 kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Da da kučište je odlično the B_O_S_S. Bolje bi ti bilo da učiš fluide nego da si stalno na netu. Daj stvarno imaš li ti šta keksova i ajde mi nabavi od cvikija neki proc. I kako si mogo napisati da si iz Rijeke kad si ti iz šume zvanie Jušići.
![]() |
#22 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ej čjudi sta mislite o kupovini ATHLONA 1600+ za 100 kn nije za mene za putu je.....overclocking moguc? koja je to serija proc valja to sta?
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
1600+ može biti samo Palomino. Očekuj jako slab overclock, jer se dosta grije, ali za 100 kn, UZIMAJ! (pod uvjetom da dobiješ neku garanciju da će raditi (isprobaj ga prije kupnje) i da proc nije modan, rezan i slično). Znam da su po newsima prodavali takve procove, samo upozoravam. Ako je 100% ispravan, ponavljam, UZIMAJ!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Ma ništa niti od toga tip neče da šalje u Rijeku!! Ej kupio sam kekse 256MB DDR 333 kingmax 190kn
![]() |
#26 |
Guest
|
Ok, jel Arsenal dobio ili? ![]() Čuj, moja ponuda ostaje, javi ako se odlučiš. Ako uzmeš samo proc, moja je poštarina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ma popušio sam i tu lovu sad sam još krači. E sad ovog šta navija za Chelsi za šiu pa po : bonker : jer da je Arsenal dobio danas biš prodo proc. Imam neku ponudu za 1700+ pa ako i to popušim ubost ču svoj celer na matičnu pa da ja vidim kako to radi.
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
žal mi je kaj nemreš ubost proc. al sam si si kriv kad kockaš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
E, to bu radilo ko munja ![]() ![]() Trebao si se kladit da će Deportivo zgazit Milan, koji je bio tamo koeficijent? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Tlacitelj i neznalica
|
Da bas bi lijepo pasao Celeron na AMD maticnu cek da danas zavrsim sa ispitom pa cu doletiti do tebe sa lemilicom,zicom,cekicem i kacavidom pa cemo to vec nekako rijesiti,a ako nejde javi niku da ti je poslao losu maticnu jer nece da guta i AMD i INTEL i jos si platio 200 kn. Ma ja bi mu to odmah vratio,to je smece od maticne ako ne moze na nju stari Celer od 333 a kamo li ce onda Barton kao sta pise... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|