|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Laptop modem problem
kad se želim spojiti na net preko žice i stisenam dial, modem mi jaqvi poruku kako da dignem slušalicu i da nazovem operatera da mi bira broj. Izgleda kako mi modem ne želi birati broj. probao sam mijenjati svakakve postavke ali neće nišpomoći. pod regional setting stavim croatia ali neće da mi update, a npr. United states radi. Modem je interni Agere. Može li netko pomoći?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Očito nešto sa driverom i postavkama nešto ne štima. Kao po običaju, dao si premalo potrebnih podataka (točna oznaka laptopa, ime i PNP ID modema). Slična stvar je bila i sa čuvenim modemom od Motorole (jeftinjak pa ga je bilo dosta na tržištu). Neke verzije drivera za taj modem nisu ni imale Croatia za regional settings. Rješenje je bilo da postaviš Germany i da isključiš biranje predbroja (predproj je tada "siv" - neaktivan), a u "desno" polje upišeš cijeli broj za biranje ISP - a. Također provjeri da nije negdje aktivirana opcija Call service. Prije svega trebaš provjeriti jel postoji noviji driver za modem na stranicama proizvođača laptopa i modema (naravno, ako ima = update drivera). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Isključi "wait for dial tone". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Laptop je Lenovo n100, a modem je Agere. Stavio sam najnovije drivere. Wait for tone for dial je isključen. Pod regional settings imam Coatia, ali kada stisnem ok da sejva, javi kako settings not updated i neće. Neće ni da radi kad stavim germany pod regional postavke. Ma lud sam više.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da ti nije potrebno mijenjati Regional Settings cijelog kompa nego da modem ima opciju odabira svog Country Settinga. Meni je ponekad znalo upaliti sa Italy ili Austria.
![]() |
#8 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|