|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
oc
ajde atijevci... koliko ste najvise digli svoju 9800 pro/se/xt??? i sa kakvim hlađenjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Digao sam na 380/391. To mi je maximum memorije bez heatsinka. Gpu nisam dizo jer onaj atijev stock hladnjak mi izgleda prejadno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
430/340, 9800np, Zalman ZM80C-HP hladnjak sa ventom. Vidljivi artefakti u Dragothicu, ostalo ok, čak i Nature. Inače radi na 380/340 bez ikakvih artefakata, a jače os toga mi ne treba. Zasad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
435/350, Hercules 9800, odvrtio sam tri 3DMarka i nije bilo artefakta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Evo, sad sam ponovo isprobao, na navedenim frekvama 6079 3DMarka03 BEZ artefakata whatsoever, više se ne usudim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Evo-sve me je sram priznati, uopće joj nisam još "mast vadio" ![]() Samo sam Herca 9800 NP flashnuo sa PRO BIOS-om, i prije desetak dana stavio modani XT BIOS ![]() Ali sam frekve ostavio sa PRO. Mislim da bi proc išao negdje do 430-435, memorija ne više od 360, ovisi koji BIOS staviš i tak jasno hlađenje. A to je za NP sasvim ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
je sam mene zanima do kolko vam ide taj oc kad uključite primjerice 6x aa i 16 x af mislim da ne ide baš puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Anyway, jesi zadovoljan sa onim monitorom, frend mi kupuje isto nešto u tom cjenovnom rangu, pa me zanima jel ga se može preporučiti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Na nabrijavanje "do jaja" ili ovak kao ja? Inače igram 4xAA, 8x ANISO(Quality), Far Cry "samo" na 8xANISO Qualiity ![]() I nema problema. Za mene osobno 9800 NP koja dela kao PRO (stabilno sa velikim S) je super posao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
jedini je prpblem kaj ih više nema u info gami jer sam uzeo zadnji ![]() baj d vej puno ti hvala još jednom na pomoći ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
puno se ljudi hvali po forumu kak su zvjerski kloknuli grafu a zaboravljaju da kad uključiš aa i af tek je onda grafa do kraja opterećena i tek se onda vidi do kolko se stvarno može clockat a da to stabilno i bez artefakata radi u tom slučaju su rezultati clockanja daleko slabiji i pogotovo memorije ne idu baš puno a ak uzmeš primjerice 9800 pro tak jasno da nema smisla je uzimat ak ćeš igrat bez uključenog aa i af |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Meni pri ovom taktu ne dela probleme, i rast perfomansi kaj se tiče AA je itekako mjerljiv. I tak jasno da se rezultati koje sam ja postigao u čeličnom kućištu ne mogu uspoređivati sa tvojim jer pri porastu temperature pri overclocku kod plastičnih kućišta se oslobađaju dugi molekularni lanci bog-te-pita-čega-već i loše utiču na protok elektrona u bakrenim vodičima sumljive kvalitete a heklani tabletić na vrhu kućišta baš ne pomaže svemu tome.... Pizdo nijedna mislim da je već vrijeme da zalijemo onaj prvi članak a da ne pričam o ostalim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Da, Pinsla, bilo bi vrijeme za ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() E frend gledam ovaj topic i skuzio sam da su Herculesi popularni, dakle nije samo moje mišljenje. Jelc zar je razlika izmedju 9800pro i non pro samo BIOS??? Ja bi si piknuo herculesa 9800pro ali ga bas i nema kod nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
meni sad radi 9800PRO na 450/390. Valjda se može još!!! jel to dosta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
dobri ste, svi imaju dobre rezultate ![]() ja sam isto zadovoljan, nekih 425-430 core i negdje 375-380 mem a sve kasnije baca mi artefakte ![]() kaj mislite, koliko bi se jos moglo izvuc MHz sa vodenim (i gpu i mem)?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
puno je to, s tim da neznam kakvo hlađenje imas i jesi testiro na artefakte?? koju memoriju imas na grafulji?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali budući da i ovaj Samsung na NP može podnjeti stabilno taktove PRO nisam vidio razloga u ono vrijeme dati soma kuna više ![]() ![]() ![]() A kad sam ju kupovao točno toliko je bila razlika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
a igram far cry i doom 3 i nema!!!! sutra cu probat u 3dmarku, mora mi jedan seljo donjest bugov dvd da ga instaliram!! ![]() ![]() kad sam imo 9700 pokazivo mi je s omega driverima memoriju a sad ne!! mi možeš reć di mogu vidjet?? kartica je Sapphire Radeon 9800PRO pa ak znaš koju memoriju imam,reci!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Masni-morao bi prvo delati volt-mod, a sa vodenim još nešto iz GPU-a bi se dalo izvući. Za memoriju delati blok je već gora zajebancija. Znali su ljudi izvući dosta ali samo sa extremnim načinima hlađenja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() volt-mod...mozda...nisam vican lemilici, jedino uz pomoc ![]() ![]() "mi možeš reć di mogu vidjet?? kartica je Sapphire Radeon 9800PRO pa ak znaš koju memoriju imam,reci!!!" pogledaj na grafulji kaj ti pise na mem modulima ![]() ili si sejvaj bios sa grafe i otvori ga sa radeditom i tam bi ti trebalo pisat koja ti je memorija gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
nepoznata životinja
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Imaju 9800, 9800SE (šrot edišn) i 9800XT Cijena 9800 je oko nekih 1800kn i definitivno cu si je prisutiti ako je razlika samo u ramu. Trenutno mi je u kanti Hercules 9000Pro i nema mi drazih grafulja. Ima li 9800 isti bolesni cooler ko na Pro? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() za te pare nema bolje kartice (ako se naravno da modati u pro) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Svijetli plavooooo..., a budući da je Herc prestao proizvoditi grafe to ti je prilika za kupiti raritet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
bok ljudi!!! e reko sam da mi radi 9800 pro na 450/390 al sam ipak moro stavit na 430/390 zbog painkiller demo!!! imam jedan problem!! neki dan upalim komp i pokrenem igre i one glupe crte se uvijek pojave!! onda sam smanjio core i memory na 400/380 i jedino tak normalno radi!!! ne kužim kak mi je prošli tjedan mogla radit na 430/390 a sad jedva na 400/380!!! mi možete reć zašto se to desilo?? :confused: :confused: :confused: !! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
izgleda da ti se hlađenje grafe drasticno pogorsalo ![]() ili si malo nabrijo proc, pa ti se povecala temp u kanti i naravno oc grafe ti se smanjio ![]() ak oces znat koji ti je max oc grafe, nabavi 3dmark 2003 i stavi nature test na loop, recimo 10 puta i ako onda nema artefakta, znas da je to max ![]() mozes isto i sa 3dmarkom2001se |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ma nisam nabrijavo komp!!! nosio sam komp svaki da kod frenda pa mi se tam to desilo!!! baš u srijedu odnesem i igram far cry i sve u redu, tak u četvrtak i petak i u subotu počne ružit cooler na napajanju i malo lupam po kompu i smiri se!! nakon tog odoh igrat far cry i ut2004 i sve puno crta!! ma kupit cu onaj cooler za grafu za 100 kuna i valjda ce sve bit u redu!!! rastavit ću sutra komp pa stavit na balkon nek se hladi!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
mozda ti napajanje rikava?? ![]() koje napajanje uopce imas?? |
![]() |
![]() |
|
|