Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2008., 13:52   #1
stuki2910
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Samsung 245b - PomoĆ!!!

Jučer kupljen...pojavljuje mi se mala mrtva točkica (piksel) na sredini ekrana. Dali to mogu reklamirat? Molim Vas za savjet.
stuki2910 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2008., 13:55   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
gdje je kupljen?
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2008., 13:56   #3
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
mislim da ne uvažavaju reklamacije na bp,jedino ak ih je više
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2008., 14:01   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Probaj lagano kvrcnit taj pixel, nekad pomaze

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2008., 17:09   #5
stuki2910
Premium
Moj komp

Kupljen je u adm-u. Oni su samsung ovlaštena trgovina, pa kaj god to značilo. Moli za savjet, kaj da radim...ta točkica me ubija u pojam!!!
Staro 05.01.2008., 17:10   #6
rendula
Registered User

trazi da ti ga zamijene, pozovi se na zakon koji kaze da imas 7 dana za vratiti robu, buduci da se kod njih nista ne moze isprobati prije kupnje.
Staro 05.01.2008., 17:23   #7
stuki2910
Premium
Moj komp

hvala majstore...oće proć ta fora? nemrem više gledat u monitor a da ne buljim u bp!!! strava...kaj je najgore monitor je odličan!!!
Staro 05.01.2008., 17:26   #8
rendula
Registered User

Citiraj:
Autor stuki2910 Pregled postova
hvala majstore...oće proć ta fora? nemrem više gledat u monitor a da ne buljim u bp!!! strava...kaj je najgore monitor je odličan!!!
ne znam, pitanje je...ipak se radi ako se ne varam o dosta skupom monitoru, bori se da ti ga zamijene.
btw, u adm-u ne mozes vidjeti monitor prije kupnje jelda? i jel si ga mozda narucio prek webshopa ili u ducanu bas?
Staro 05.01.2008., 20:35   #9
stuki2910
Premium
Moj komp

preko weba...
Staro 05.01.2008., 20:37   #10
rendula
Registered User

Citiraj:
preko weba...
onda prema zakonu imas 7 dana od kupnje pravo vratiti monitor. ne daj da te zaj.ebavaju.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2008., 20:39   #11
stuki2910
Premium
Moj komp

ma je.... cu mu sve ako mi ga ne zamijeni, pa kupio sam kod njega dvadesetak konfiguracija do sad...jest da je sve bilo u redu kad sam uzimao za druge, al kad treba uzet za mene onda uvijek neko s.... Ne mogu vjerovat. Skup je monitor - 3.900,00 kn al vredi...još da nisam primijetio sad još jednu točkicu bilo bi krasno. To su već dvije ukupno, morem to zamijenit, moram!
Staro 17.01.2008., 19:52   #12
erda
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
ma je.... cu mu sve ako mi ga ne zamijeni, pa kupio sam kod njega dvadesetak konfiguracija do sad...jest da je sve bilo u redu kad sam uzimao za druge, al kad treba uzet za mene onda uvijek neko s.... Ne mogu vjerovat. Skup je monitor - 3.900,00 kn al vredi...još da nisam primijetio sad još jednu točkicu bilo bi krasno. To su već dvije ukupno, morem to zamijenit, moram!
Kako si na kraju prošao ?
Planiram uzeti ovaj monitor pa ako možeš daj malo više informacija o njemu !
erda je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 01:05   #13
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ne mogu vjerovat. Skup je monitor - 3.900,00 kn al vredi...još da nisam primijetio sad još jednu točkicu bilo bi krasno. To su već dvije ukupno, morem to zamijenit, moram!
Prvo si njub jer dajes 4kkn na sljepo, drugo taj TN nije odlican monitor nego je u najbolju ruku dobar, i trece taj monitor ti moze imati do oko 50ak BPa da ti garancija vrijedi za zamjenu(osim ako ih u 1 kvadratnom inchu nije >5).

bojim se da si spaljen jer ce ti 99.999% rec iz ducana da ta klasa monitora (najlosija) ima toleranciju na xx BPa na toj rezoluciji.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 13:25   #14
pocho
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor erda Pregled postova
Kako si na kraju prošao ?
Planiram uzeti ovaj monitor pa ako možeš daj malo više informacija o njemu !
eto da ne budu samo loše vijesti i dojmovi na ovom topiku, ja imam taj monitor i nemam takvih problema kao kolega gore. zapravo - nemam nikakvih problema

monitor je strava, ok, ima problema sa kutom gledanja, ali heeej nije to strašno - pa sjedim ravno ispred njega
pocho je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 13:33   #15
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Prvo si njub jer dajes 4kkn na sljepo, drugo taj TN nije odlican monitor nego je u najbolju ruku dobar, i trece taj monitor ti moze imati do oko 50ak BPa da ti garancija vrijedi za zamjenu(osim ako ih u 1 kvadratnom inchu nije >5).

bojim se da si spaljen jer ce ti 99.999% rec iz ducana da ta klasa monitora (najlosija) ima toleranciju na xx BPa na toj rezoluciji.
Joj kak volim ovakve bisere. Tvoja CRT kutija je bozji izum, jel?
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2008., 15:59   #16
rendula
Registered User

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova

daj suti ak nemas reci nista pametno.
Staro 20.01.2008., 12:58   #17
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Joj kak volim ovakve bisere. Tvoja CRT kutija je bozji izum, jel?
te kutije nema vec neko vrijeme.....ali mi se neda mjenjat jel sam emocionalno vezan, btw imas moj post di sam rekao da sam kupio filipinja 220WS koji je isto tako srednja zalost kao i taj samsung. Uostalom kakve veze ima moj monitor sa ovim?!?!?

A svatko ko kupuje monitor zna zasto se daje 100-200kn vise u ducanu di se ima mogucnost probe prije kupnje, iskreno nije mi ga zao ni 5% jer si je sam kriv, a kako je naglasio da je slozio frendovima vec 20ak kompova a nezna za ovu cinjenicu....pih.

TN => srednja zalost i tako ce i ostat ma sta god neki tvrdili o tome a BP je instant zamjena samo na TOP IPSu i PVAu koji u svojim najlosijim izdanjima pojedu tog samija u svakom pogledu.

@rendula

Bilo bi smjesno da nije ironicno do granica prepoznatljivosti ( i ne sumnjam da je doprlo do.......)
Staro 20.01.2008., 15:09   #18
stuki2910
Premium
Moj komp

Uber Guzu, monitor košta 4k al sam na njega dobio odličan rabat i zato sam ga uzeo...to što ti pričaš nema veze sa pameti, obožavam ekipu koja "čuje" negdje da je nešto smeće i onda se ravna po tome a nije prismrdila tom proizvodu...

245B je trenutačno best buy što se tiče 24" monitora i to ne samo za poslovne svrhe...Progooglaj malo i naći ćeš mjerodavne recenzije...jedina mana koju sam mu ja našao je malo slabiji kut gledanja (gore-dolje) i to je to...

Što se tiče isprobavanja monitora u ovom dućanu kojem sam ga kupio nije bilo moguće, al ne žalim zbog toga...

Da si malo informiraniji znao bi zašto služe nastavci iza nekog pojedinog modela....u mom slučaju šta znači ono B iza 245...To su klase i po tome se zna kolika je tolerancija za pojedinu što se tiče bad pixela. Ja ih imam 2 (bijela) i trebam ih skupit još 3 da ga mogu reklamirat...Ovo su informacije M-Sanovog servisa
Staro 20.01.2008., 15:57   #19
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vidio sam tog samsunga u metrou bio je izlozen monitor ok izgleda velik komad tehnologije. ALI npr ima ljudi poput mene kojima je kut gledanja jakoooo bitan jer meni sluzi taj isti monitor i TV u sobi tj gledam filmove i sve to... i kad legnem u krevet koji je dosta nizi od monitora da vidis kako mi je bitan kut gledanja. Imao sam TN i kostao me glavobolja i ukocenog vrata puno puta pri istoj radnji dok sad uzivam.

Decki budimo realni oko neceg za sto moze sluzit ovaj 24'' monitor? za igranje? pri rezi od 1920x1200? mislim da ce se vecina strpit sa time... a za drugu svrhu nije jer ja ne sjedim na stolcu 2h kao i vecina i gleda film nego sjednem u fotelju ili legnem u krevet.... a onda ti je bitan kut gledanja osim ako ne namjestas stalno monitor da ti bude u ravnini ociju....

A oni ozbiljniji korisinci koji rade u photoshopu crtaju u CAD-u i ostalo izdvoje vece novce za monitor jer im je bitna i slika i sve ostalo a i gledaju u taj monitor vise od 8h i vole i cijene svoje oci i zato kupuju VA ili IPS.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 00:30   #20
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
Vidio sam tog samsunga u metrou bio je izlozen monitor ok izgleda velik komad tehnologije. ALI npr ima ljudi poput mene kojima je kut gledanja jakoooo bitan jer meni sluzi taj isti monitor i TV u sobi tj gledam filmove i sve to... i kad legnem u krevet koji je dosta nizi od monitora da vidis kako mi je bitan kut gledanja. Imao sam TN i kostao me glavobolja i ukocenog vrata puno puta pri istoj radnji dok sad uzivam.

Decki budimo realni oko neceg za sto moze sluzit ovaj 24'' monitor? za igranje? pri rezi od 1920x1200? mislim da ce se vecina strpit sa time... a za drugu svrhu nije jer ja ne sjedim na stolcu 2h kao i vecina i gleda film nego sjednem u fotelju ili legnem u krevet.... a onda ti je bitan kut gledanja osim ako ne namjestas stalno monitor da ti bude u ravnini ociju....

A oni ozbiljniji korisinci koji rade u photoshopu crtaju u CAD-u i ostalo izdvoje vece novce za monitor jer im je bitna i slika i sve ostalo a i gledaju u taj monitor vise od 8h i vole i cijene svoje oci i zato kupuju VA ili IPS.
šteta što nisi prosvijetljen i nitko ti nije predložio da si kupiš LCD telku i gledaš iz kreveta/fotelje uz fenomenalnu sliku/kuteve i veličinu ekrana....
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 01:06   #21
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
šteta što nisi prosvijetljen i nitko ti nije predložio da si kupiš LCD telku i gledaš iz kreveta/fotelje uz fenomenalnu sliku/kuteve i veličinu ekrana....
nisi ti sve pokopcao... ja kazem da ovaj monitor trenutno nema neku veliku svrhu 24'' za igranje nemoze sluzit bar ne u nativnoj rezi jer i meni i tebi je poznato da za to treba 8800GTX koja kosta ko taj monitor ako ne i dvije (za novije naslove) eto mozda 8800GTS 512ddr za 2500kn koliko vec kosta...

slazem se sa tobom za telku ali eto ja nemam di sa njom pogotovo ne sa onima koje su preko 82cm a htio bi imat full hd podrsku (a posto full hd rezu nemaju telke ispod 102cm )... btw cijena full hd telke je 2000€ a ovo oko 6000kn tj imas i skupljih ali ono neka normalna cijena.... jos jedna sitnica ovak i onak gledam sve na kompu jos nemas kod nas hd.ove za posudit u vidoteci a i nece ih bit tako skoro
Staro 21.01.2008., 08:43   #22
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Uber Guzu, monitor košta 4k al sam na njega dobio odličan rabat i zato sam ga uzeo...to što ti pričaš nema veze sa pameti, obožavam ekipu koja "čuje" negdje da je nešto smeće i onda se ravna po tome a nije prismrdila tom proizvodu...
ovo bi mogo i ban bit........sad zbog tih par sto kuna uzivaj u BPima.
Citiraj:
245B je trenutačno best buy što se tiče 24" monitora i to ne samo za poslovne svrhe...Progooglaj malo i naći ćeš mjerodavne recenzije...jedina mana koju sam mu ja našao je malo slabiji kut gledanja (gore-dolje) i to je to...
a sta reci na ovo nego UberLol
Citiraj:
Što se tiče isprobavanja monitora u ovom dućanu kojem sam ga kupio nije bilo moguće, al ne žalim zbog toga...
Cek malo, sam sebi skaces u usta...gore jadikujes BP ovo BP ono, moras to kao podhitno mjenjat a sad si se vec pomirio s tim i nije ti zao.....hmm......odluci pa javi
Citiraj:
Da si malo informiraniji znao bi zašto služe nastavci iza ....
Ja sam bar bio elementarno informiran da monitor kupim u ducanu di ga mogu isprobat, je da sam dao 100kn vise nego u ********** ali nema BPa(za sad). A sad ti zelim daljnu uzivanciju u tom Super Uber The Monitoru.

PS
Dell 20.1 S-IPS nonWide
Lenovo 22Pva wide
to je best buy a ne 4k TN

@JurbAs
"ja kazem da ovaj monitor trenutno nema neku veliku svrhu 24'' za igranje nemoze sluzit bar ne u nativnoj rezi jer i meni i tebi je poznato da za to treba 8800GTX koja kosta ko taj monitor ako ne i dvije (za novije naslove) eto mozda 8800GTS 512ddr za 2500kn koliko vec kosta..."

Apsolutno se slazem, reza nie za igre mada doticne ne izgledaju lose na nenativnoj rezi, dok bilo koja ozbijnija aplikacija tog monitora ne dolazi u obzir, a gledanje filmova iz kreveta je prica za sebe. ali glavno da je 24"...
Staro 21.01.2008., 12:29   #23
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

@Uber Gosu cuj igranje na nenativnoj rez hmm onda nevidim smisao kupovine 24''TN.a?! mislim da je onda bolje spremit u dzep 2000kn i uzet 22''TN ta 2 incha ne kostaju 2000kn razlike zar ne?!

btw slazem se sa tobom koji su bestbuy makar lenovo po bugu je i preporuka i svi taj monitor hvale hmm nadam se da ce tako i biti 15.2 kad dode u trgovine tu kod nas... iskreno prije bi dao za tog lenova 3200kn i 800kn mi ostane za nekaj drugo a ista reza
Staro 22.01.2008., 21:28   #24
stuki2910
Premium
Moj komp

@jurbaAS slažem se, ja bi ga isto prije uzeo da je bio u ponudi kad sam kupovao...al za 3500 koliko sam ga platio meni je BEST BUY i sa ova dva bp-a...
Staro 22.01.2008., 22:29   #25
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

da imam BP mislim da bi ga vratio bez problema jer takve stvari me nezanimaju ovak i onak 7dana mogu vratit robu bez razmisljanja
Staro 22.01.2008., 23:55   #26
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
da steta sto neserem pare pa odma neuzmem 2plazme i 2lcd-tv tak da imam jel...

svaki tn koji sam ja do sada vidio je imao preocajne kuteve gledanja tako da sad da idem kupovati monitor radje bi kupio crt nego tn.

@ ubergosu nacelno se slazem sa tobom al imas prenapadan stav tak da ono malo chill out i svi zadovoljniji

@stuki nisi vidio robu imas 7 dana da ga vratis. imho ja bi puno radje uzeo neki mva ips ili tako nesto al cuj ak ti treba 24" u go girl

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2008., 00:27   #27
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

ma treba to zamjenit a da kupujem na slijepo mislim da bi ga ti u ADM.u progutali ......
Staro 24.01.2008., 11:03   #28
stuki2910
Premium
Moj komp

@Codiac ako si ispred dotičnog monitora i pod "normalnim" si kutevima, sve je u redu, da ne kažem odlično...ako misliš gledat tv iz kreveta, to je već problem...tu ćeš se morat "fiksirat".

Meni je najbitnija radna površina i zato 24", a što se tiče kvalitete prikaza stvarno nemam zamjerki kao i velika količina onih koji su ga testirali.
Staro 24.01.2008., 13:04   #29
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
a što se tiče kvalitete prikaza stvarno nemam zamjerki kao i velika količina onih koji su ga testirali.
dobro, ja ti vjerujem, u biti tek sad mi je doslo do mozga da "slikari naivci" koji daju >10kkn za 24" su popusili grdu lovu kad je taj 245B toliko opasno dobar monitor.

Evo bas u Ve-Mulja taj samy pokraj 24" eiza sa (smecem od PVA matrice) dominira u kutevima i bojama.

Ispricavam ti se sto sam neupucen i njub . Kako sam mogao biti toliko glup
http://ftth.myweb.hinet.net/LCD'3mod...F'left.jpg
Staro 24.01.2008., 15:32   #30
rendula
Registered User

Citiraj:
@Codiac ako si ispred dotičnog monitora i pod "normalnim" si kutevima, sve je u redu, da ne kažem odlično...ako misliš gledat tv iz kreveta, to je već problem...tu ćeš se morat "fiksirat".

Meni je najbitnija radna površina i zato 24", a što se tiče kvalitete prikaza stvarno nemam zamjerki kao i velika količina onih koji su ga testirali.
ali zasto nisi trazio novi ako imas mrtve piksele?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno