Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.01.2008., 09:15   #1
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Komp boota iz 10tog puta?! Samo rima ili..:)

Pozdrav dragi kolege,opet ja i opet sranje..kao obično..

Evo komponente pišu u moj komp..a problem je slijedeći..dok je bio na starom stroju,Levicom450W je držao sve 2mj. bez ikakvih problema..otkad je na novom pak..sa 3870,2gb rama,hdd,dvdrw,c2d..itd...boota jednom u 9,10,11 paljenja..znači čuje se onaj beeeeep! da je našao vga i idemo dalje..loada XP...

Moja barem,prva sumnja je bila na napajanje..sam Club3D kaže da bi trebao imati barem 550W brand name ATX2.2 sa dedicated 6pin PCI-E konektorom..šta vi mislite..nije mi teško iskeširati,kad sam već ovoliko...za još komad high-tech metala..samo da znam što,otkud da krenem..jel u psu problem il u nečem drugom..

Pazite..sad je komp bootan,pišem vam s njega..ali lutrija je reset i power switch..jer se nekad boota,nekad ne..upali cpu cooler,hard radi,čak i vga cooler vrti..psu cooleri vrte..odnosno ventovi..ali ne daje boot..nema slike na monitoru..

Ja mislim da je problem u psu..ali bi htio čuti vaše mišljenje..nije ništa skureno, da se posumnja na ploču,vga..itd..pošto sam evo uspio zazvati upomoć..i bootao mi je..

Ako treba,odmah idem sutra po OCZ Gamera :

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710012

700W,SLi ready,ATX2.2..2x6pin pci-e..72A na 12V!!!
isprike na duljini posta..ali potrošio sam preko 4 000kn,za komp koji pali na parove razbroj se..pa sam malo lood..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 09:43   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Prvo - Da problem je izgledno u napajanju...

Drugo - Netreba ti nikakv 700W PSU Moja konfa troši otprilike kao i tvoja pa si pogledaj na čemu je ja vrtim i sasvim sam siguran da bi i tvoj išao na njemu, ne zaboravi da tvoj proc i grafa imaju čak i manji proizvodni proces od mojih pa vjerojatno čak i manje troše...

Treće - ako baš oćeš igrati na sigurno i za budućnost (tipa quad core-ovi, više hardova, crossfire/sli) onda kupi neki Corsair VX550 ili HX520 i miran si...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.01.2008., 10:02   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Te snage koje proizvođači navode kao minimalne mo'š mačku o rep. Tebi bi bilo dovoljno brand name napajanje od 400W tipa Fortron 400W kojeg imaš u admu i vemilu za 300kn. Corsairi jesu bolji, ali i dosta skuplji pa ti vidi. Vidi šta ja držim na Fortronu 350W PNF.
Staro 01.01.2008., 10:39   #4
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja sam nedavno imao isti problem, komp se upali iz 10 pokušaja

Ugl. meni je problem bio u ploči, sa tri napajanja je bila ista stvar, zato isprobaj sa nečijim napajanjem prije nego kupiš novo... Za svaki slučaj

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 14:10   #5
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Evo da se javim s laptopa od cure..ma problem je što je to napajanje držalo prošlu konfu bez najmanje greške..čak i strujne gabarite tipa x800xt pe ili x1950pro agp...tako da je ovo u najmanju ruku neobično..

mislim da ću otići sutra ujutro do ve-mila..i pras! neki tagan uzeti ili taj ocz..više stvarno ne ide ovako,super komponente,a ne moš upalit..

prije će frend donijeti tog fortrona 350 i 6800GT pci-e..pa ćemo vidjeti..jako čudno,jučer sam ga 20min resetirao i upalio je..a jutros nije htio..bootati mislim..upali on sve,ponavljam..i cpu,hard,vga..vrte se zujalice a slike nigdje ni beepa nigdje..

aski,ti si isto asusa imao?P5K model? i Levicoma450W?

ne vjerujem da je do ploče..makar nikad ne znaš,možda ona na reklamaciji u linksu završi....na kraju..

osobno mislim da je napajanje problem,da ne daje dovoljno struje na 2 molexa tj 6pinski konektor..ili jednostavno ima oscilacije na 12V..čudno..
Staro 01.01.2008., 14:16   #6
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ajme čemu taj OCZ, a pogotovo TAGAN! Kloni se ti samo Tagana.

Bolje ti kupi Corsaira VX450, a ako baš hoćeš, 520HX - i vjeruj, bit ćeš zadovoljan. Ta napajanja su doslovce nečujna, jer možeš izbrojit samo ovako gledajuci vent koliko se puta okrene u minuti.
Da ne velim da ima i viiiiše nego dovoljno W za tvoj komp. Tj. oba napajanja imaju.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 14:41   #7
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nema toga što Chieftec 350W ne drži. Pogledaj mene + 8 120mm ventova na 12V.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 15:00   #8
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
aski,ti si isto asusa imao?P5K model? i Levicoma450W?
Imao sam Asus A8N SLI SE i Fortron BS 400W

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2008., 15:12   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Fortron 400W BS je slabiji od 400W PNF-a. Definitivno nema potrebe za 750W. Vidi šta drži moj 350 PNF.
Staro 03.01.2008., 10:14   #10
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

..problem neriješiv..cijela Asus P5K serija ima isti problem..tako da odustajem..palit ću ga kao i do sad,10x..pa eto..čekamo neki novi BIOS...a ploča ide idući tjedan na reklamaciju..bar da drugu daju..pa ako ona ima isti problem..onda kvragu..

i uzeo ja psu novo..nisam mogao odoliti..650W supersilent Coolermaster Xtreme power SLi...brutalno napajanje..ima 20tak priključaka..8x4pin,4xsata,3x6pin,1x8pin pcie..milina..

nikad u životu nisam čuo,doslovno nisam čuo tiše napajanje...uplašio sam se da mi komp ne radi..ništa ne zuji,gledam šta je..krepala mi front power ledica..pa po hardu znam da je živ...

može lock na temu..neriješiv problem.Zasad.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno