|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Komp boota iz 10tog puta?! Samo rima ili..:)
Pozdrav dragi kolege,opet ja i opet sranje..kao obično.. Evo komponente pišu u moj komp..a problem je slijedeći..dok je bio na starom stroju,Levicom450W je držao sve 2mj. bez ikakvih problema..otkad je na novom pak..sa 3870,2gb rama,hdd,dvdrw,c2d..itd...boota jednom u 9,10,11 paljenja..znači čuje se onaj beeeeep! da je našao vga i idemo dalje..loada XP... Moja barem,prva sumnja je bila na napajanje..sam Club3D kaže da bi trebao imati barem 550W brand name ATX2.2 sa dedicated 6pin PCI-E konektorom..šta vi mislite..nije mi teško iskeširati,kad sam već ovoliko...za još komad high-tech metala..samo da znam što,otkud da krenem..jel u psu problem il u nečem drugom.. Pazite..sad je komp bootan,pišem vam s njega..ali lutrija je reset i power switch..jer se nekad boota,nekad ne..upali cpu cooler,hard radi,čak i vga cooler vrti..psu cooleri vrte..odnosno ventovi..ali ne daje boot..nema slike na monitoru.. Ja mislim da je problem u psu..ali bi htio čuti vaše mišljenje..nije ništa skureno, da se posumnja na ploču,vga..itd..pošto sam evo uspio zazvati upomoć..i bootao mi je.. ![]() ![]() ![]() Ako treba,odmah idem sutra po OCZ Gamera : http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710012 700W,SLi ready,ATX2.2..2x6pin pci-e..72A na 12V!!! isprike na duljini posta..ali potrošio sam preko 4 000kn,za komp koji pali na parove razbroj se..pa sam malo lood.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Prvo - Da problem je izgledno u napajanju... Drugo - Netreba ti nikakv 700W PSU Moja konfa troši otprilike kao i tvoja pa si pogledaj na čemu je ja vrtim i sasvim sam siguran da bi i tvoj išao na njemu, ne zaboravi da tvoj proc i grafa imaju čak i manji proizvodni proces od mojih pa vjerojatno čak i manje troše... ![]() Treće - ako baš oćeš igrati na sigurno i za budućnost (tipa quad core-ovi, više hardova, crossfire/sli) onda kupi neki Corsair VX550 ili HX520 i miran si...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Te snage koje proizvođači navode kao minimalne mo'š mačku o rep. Tebi bi bilo dovoljno brand name napajanje od 400W tipa Fortron 400W kojeg imaš u admu i vemilu za 300kn. Corsairi jesu bolji, ali i dosta skuplji pa ti vidi. Vidi šta ja držim na Fortronu 350W PNF.
![]() |
#4 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja sam nedavno imao isti problem, komp se upali iz 10 pokušaja ![]() Ugl. meni je problem bio u ploči, sa tri napajanja je bila ista stvar, zato isprobaj sa nečijim napajanjem prije nego kupiš novo... Za svaki slučaj ![]()
![]() |
#5 |
Banned
|
Evo da se javim s laptopa od cure..ma problem je što je to napajanje držalo prošlu konfu bez najmanje greške..čak i strujne gabarite tipa x800xt pe ili x1950pro agp...tako da je ovo u najmanju ruku neobično.. mislim da ću otići sutra ujutro do ve-mila..i pras! neki tagan uzeti ili taj ocz..više stvarno ne ide ovako,super komponente,a ne moš upalit.. ![]() ![]() prije će frend donijeti tog fortrona 350 i 6800GT pci-e..pa ćemo vidjeti..jako čudno,jučer sam ga 20min resetirao i upalio je..a jutros nije htio..bootati mislim..upali on sve,ponavljam..i cpu,hard,vga..vrte se zujalice a slike nigdje ni beepa nigdje.. aski,ti si isto asusa imao?P5K model? i Levicoma450W? ne vjerujem da je do ploče..makar nikad ne znaš,možda ona na reklamaciji u linksu završi....na kraju.. osobno mislim da je napajanje problem,da ne daje dovoljno struje na 2 molexa tj 6pinski konektor..ili jednostavno ima oscilacije na 12V..čudno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ajme čemu taj OCZ, a pogotovo TAGAN! Kloni se ti samo Tagana. Bolje ti kupi Corsaira VX450, a ako baš hoćeš, 520HX - i vjeruj, bit ćeš zadovoljan. Ta napajanja su doslovce nečujna, jer možeš izbrojit samo ovako gledajuci vent koliko se puta okrene u minuti. Da ne velim da ima i viiiiše nego dovoljno W za tvoj komp. Tj. oba napajanja imaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Fortron 400W BS je slabiji od 400W PNF-a. Definitivno nema potrebe za 750W. Vidi šta drži moj 350 PNF.
![]() |
#10 |
Banned
|
..problem neriješiv..cijela Asus P5K serija ima isti problem..tako da odustajem..palit ću ga kao i do sad,10x..pa eto..čekamo neki novi BIOS...a ploča ide idući tjedan na reklamaciju..bar da drugu daju..pa ako ona ima isti problem..onda kvragu.. i uzeo ja psu novo..nisam mogao odoliti..650W supersilent Coolermaster Xtreme power SLi...brutalno napajanje..ima 20tak priključaka..8x4pin,4xsata,3x6pin,1x8pin pcie..milina.. nikad u životu nisam čuo,doslovno nisam čuo tiše napajanje...uplašio sam se da mi komp ne radi..ništa ne zuji,gledam šta je..krepala mi front power ledica..pa po hardu znam da je živ ![]() može lock na temu..neriješiv problem.Zasad. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|