|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
ADSL-problem sa otvaranjem stranica
Moj problem je slijedeći: Imam HT ADSL (1 megabitni) i prije nekih tjedan dana su mi se stranice počele sporije učitavati (koristim IE), a u zadnjih par dana gotovo nikako. Bio je čovjek iz HT-a i normalno se spojio preko moje mreže sa svojim laptopom (sa svojim userom i passom), te je rekao da je po tome problem na mojem PC-u. Pošto razni antivirusni i antispyware programi nisu pomogli napravio sam reinstalaciju Windowsa (formatirao sam C: i na tu particiju instalirao Windowse, a D: na kojem su mi podaci sam ostavio netaknut). Nakon što sam sve narihtao ponovo sam se uspješno spojio na net ali kad idem otvarati bilo koju stranicu ona se opet otvara po pola sata i više ili se uglavnom uopće ne otvaraju. Zatim sam u Device manageru otišao u Properties od mrežne kartice napravio test konekcije i konekcija je bila Ok, ali su svi pingovi bili Failed. Moram napomenuti da na novoj instalaciji još nemam nikakav antivirusni program koji bi blokirao download, a i Windows Firewall sam isključio. Molio bih ako neko ima kakav prijedlog da mi ga napiše. Puno hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne vjerujem da je problem u IE jer i Outlook mi mailove od npr. 1 MB skida po dva sata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Pozdrav, 1. Instaliraj Ethereal i napravi sniff prometa na svojoj LAN kartici, vidjet ćeš točno što ulazi/izlazi 2. Možeš stavit i neku DU Meter ili BW Meter da vidiš kolika je trenutna potrošnja bandwidth-a (za slučaj da ti neki virus, crv, pojede link) 3. Pogledaj MTU i TCP MSS postavke na Routeru, ako su konfigurabilne, stavi ih ispod 1500 -> npr. 1492 ili još niže... 4. Probaj klasičnim ping i telnet testovima testirati vezu - ping 195.29.150.3 - sa većim paketima ping 195.29.150.3 -l 1000 - telnet www.google.com 80 Ako otvori "crnu" stranicu, dakle radi Ok, DNS također radi Ok... 5. Na Win.Firewall-u uključi logging i vidi šta ti dropa i brani 6. Posudi, kupi, novu LAN karticu, možda ti je tu problem lp, h. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|