|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Amis net over SE555
Dakle imam laptop i jos jedan komp spojena na SE555 (DHCP iskljucen) koji je pak UTP-om spojen na SpeedTouch (DHCP ukljucen) od amisa.Na ta dva kompa su mrezni adapteri postavljeni na full automatiku i sve radi ok.Medjutim od frenda lap sa WinXP i od sestre komp na katu takodjer sa WinXP vide mrezu al im speedtouch ne dodjeljuje IP te se nemogu sa njima spojit na net i sa ostala 2 kompa.Napominjem i da mi je link izmedju moja 2 kompa spor uzasno,nesto od stotinjak Mb se salje oko 5 min i vise...... E sad,jel ja moram onda na speedtouchu iskljucit dhcp i svakom kompu stavit fiksnu IP adresu il kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nebi bilo loše da napraviš sliku sa razmještajem da se lakše kuži gdje se koji komp / lap spaja. Svakako preporućam postavljanje fiksnih IP adresa i isti niz u odnosu na SpeedTouch (mislim da je on na 192.168.1.254, provjeri, nisam siguran). Bitan je Gateway na kompu / lapu (tu upisuješ IP uređaja "preko" kojeg se ide na mrežu / net). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma nije bitno gdje se spaja koji komp,svi se spajajau bezicno na SE555 koji je spojen na Speedtouch.Problem je zapravo u tome sto Vista prihvaća IP koji dodjeljuje DHCP na speedtouchu, XP ne,neznam zasto.A kad na visti stavim fiksne IP adrese,nebi se spojio da si kruh.Velis na kompovima svima namjestit gateway 192.168.1.1 (SE555),a ne speedtouch? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa u principu, Gateway je onaj uređaj preko kojeg se ide "dalje". Najprije, jel mogu "neposlušni" kompovi otvorit web konfig od SE555 i Speedtouch - a?. Zaboravi te idiot (automatic) postavke. Treba sve konfigurirat manual sa fiksnim IP. Također je važno ubacit DNS - ove u oba routera i na kompovima. Amisovi DNS poslužitelji za pristup internetu su: Primarni: 194.146.109.221 Sekundarni: 194.146.109.222 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa ovi kompovi s kojima se mogu spojit na net i koji imaju vistu s njima mogu i u postavke,Al ovaj treci komp na kojem je XP nemoze da si kruh.Znaci i u SE555 i u kompove moram ubacit DNS-ove.Fiksne IP adrese i DHCP i na routeru i na modemu moram iskljucit? Neznam,evo pokusao sam na speedtouchu iskljucit DHCP ono kad se ide na Setup al kad stavim off on i dalje zahtjeva da stavim neki interval IP-adresa u kojem on moze dodjeljivati.Tako da mi rucno postavljanje ip adresa,gatewaya i dns-a ne omogucuje spajanje na net.Windowsi kao problem opisuju nemogućnost spajanja na primary DNS.....neznam Zadnje izmijenjeno od: Ciclajbek. 22.12.2007. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo uspio sam pogonit ova dva kompa sa manualnim postavkama s tim da gateway mora bit SpeedTouch.Ovaj 3.komp i dalje ne radi,upisem password i on pokaze da je spojen medjutim nemoze se na net nit se vidi mreza niti ja sa ova dva kompa dolje sa programom za praćenje mreže ne vidim tu novu IP adresu koja bi se trebala pojavit |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako sam dobro shvatio, svi kompovi su spojeni na se555, a on je spojen na modem. Kako si uspio natjerati se555 da se spoji na modem? Gdje si što upisivao i koji se kabel gdje uključio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|