|
![]() |
#1 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Problem s matičnom socket A
Pozdrav! Evo starcima slažem HTPC za Božić, ništa fensi-šmensi, od dijelova koje sam nabavio polovne, jeftino ili čak besplatno. Sve ja složim, upalim radi, izbaci error: Disc boot failure, please insert system disc. Nije mi se dalo to podešavati i resetiram ja PC, uđem u BIOS i onako iz zezancije stavim FSB na 128 (100 je default, 133 je maximum). I od toga više nemam slike. Kada upalim PC, sve normalno radi, hladnjaci se vrte, grafa radi, ali nemam slike na monitoru. Probao sam i s drugom grafom, ista stvar. Neznam da li može biti problem da nisu svi kondenzatori dobro zalemljeni na ploču. Nekolicina ih se drži samo s jedne strane. Inače konfa je: AMD Athlon 1.0GHz, 64MB SDR, Maxtor HDD, Asus TNT Riva2. Trebam hitnu pomoć jer želim da sve radi do Božića! Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
je si proba reset bios?????? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Izvadi CMOS bateriju, izmjeri napon (ako je oko 3V vrati, ako je ispod ~2.75V stavi drugu) vrati ju natrag i još dodatno učvrsti bateriju na svom mjestu (osobito ako imaš vertikalan držač baterije pa možda ima loš kontakt), sve povadi (proc, grafu, memorijU) van, ispuši oko socketa, pospajaj i pali. Meni se isto tako dogodi na Abit KD7, napravim ovo gore i proradi ![]() Ubuduće se ne bi igrao sa BIOS-om, osim sa najbitnijim postavkama i ostavio da radi kako spada. Inače, provjeri kondenzatore, jesu li zalemljeni dobro, ako se lem digao od PCB-a, probaj prelemiti...Ja sam na toj Abitici mijenjao neke procurjele kondenzatore... BTW probaj spojiti nekakav peizo zvučnik na matičnu, pa poslušaj da li uopće beepa.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|