|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Problemi s hardom
Pozdrav. Problem je sljedeći: jučer sam instaliravao eMule, i kada sam u instalacijskom procesu došao na korak za podešenje portova, stavio sam test ports, i pojavio mi se BSOD. Nekakav ntfs.sys error. I od onda ne mogu pokrenuti windowse ( jer su se rastepli po disku vjerovatno ). 1.) što sam pokušao je repair diska: stavio optikaliju i ubacio win cd, i došao do koraka gdje treba pritisnuti R za repair. Pritisnem R, i doljemi izbaciž: Enumerating disk space on xxxxxx on bus 0 id 0 atapi... (xxxx je ime diska ) i tako stoji u beskonačnost. Znači repair ne lovi. 2.) Kada ga stavim u drugi PC, ko slave, mašina ne želi uć u windowse. Znači ne mogu ga pkrenut na drugom stroju da isčitam podatke. Znači nije od koristi, ali radi ( jer očitava rastepljene windowse koji su instalirani na njemu ). Ne mogu ga formatirat, repairat, iskopirat podatke. Ima itko pametnu ideju kako da ga osposobim? Znači samo konkretna pomoć, ne tipa "uključi ga u napajanje ". Hvala unaprijed na pomoći. ![]() ![]() ![]() Edit: Hard je Maxtor DiamondMax10 160 GB, ATA133, Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 03.12.2007. u 17:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
PM, Hirens boot cd i provuci neki od alata za diskove. Ili najobičniji chkdsk iz dosa, bar da vidiš jel je nešto neopasno ili... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Da, hirena ne mogu pokrenuti jer se na 3 prže kojie su mi dostupne, ne želi bootat, ne može naći "drivere" propisne za nju. A chkdsk ne mogu napraviti, jer mi nit do cmd-a ne želi doći. Znači to dvoje otpada. Budem probao s 98icom fdisk, pa ako ulovi ulovi ako ne, bude video kak je zavšio ![]() ![]() ![]() Nit ne mogu XP nanovo instalirati na njega. Ništa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Riješeno. Može close. Skinuo: super Fdisk, utility za izradu boot sticka, i napravio bootabilni stick i na njega stavio super Fdisk. Obrisao C particiju, i sad nanovo win stavio. Hvala na pomoći svima ( ![]() Edit: Budem budem, ne luduj ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 04.12.2007. u 11:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da i sve to si radio na mom kompu ![]() Vrati mi przu !!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|