|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Dreambox i net
Poštovani, molim vas za pomoć. Cilj je bežično spojiti dreambox DM500 putem airlivea 5460 v2, u klijent modu, na se555, kako bi dbox mogao pristupati na internet i kako bi se njemu moglo pristupiti ftpom i web aplikaciji. Dakle laptopom, žicom, sam namjetio sve u 5460 i spoji se bez problema, radi internet, mogu pingat laptop i sve ok. Onda samo prebacim žicu na dbox, identične postavke kao u laptopu, radi internet, ali ga se ne može pingat niti ftp ne radi i ne može se pristupit web aplikaciji. SE555 je zaštićen WPA2-psk zaštitom,dhcp je uključen, ali svi dobivaju njima macom predodjeđene adrese, 5460 se spaja bez problema na njega. 5460 ima namještenu fixnu adresu, 192.168.2.4. Dreambox fixnu 192.168.2.5, ide na internet, ali ga se ne može pingat ni ništa, promjena ip adresa nije pomogla. Računala imaju ip od 192.168.2.101 - 104, tri spojena wirelessom, jedno lanom u se555. Ako spojim dreambox i u drugi lan port na 5460 laptop, radi i ftp i web aplikacija, a preko se555 nikako. Pomagajte, već ludim, što radim krivo? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za probu ugasi firewall u SE555, ako tako radi onda istog treba podesiti da propušta potrebni promet. Po meni na bežičnoj vezi nije pametno imat omogućen ftp. Također poviri Satelitski forum za podešavanja lan - a sa Dreamboxom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Jedino bi te još mogao NAT zezati. Probaj otvorit potrebni (e) portove kroz Port Trigger ili Port Forward, samo opet napominjem da takvo "otvaranje" nije preporučljivo iz sigurnosnih razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
U 5460 u klijent modu uopće toga nema, u se555 su otvoreni portovi prema van na internet, a unutar mreže to nisam vidio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
U prijašnjem postu sam mislio na SE555, tj. Nat u njemu. Još nešto, jesu sve IP adrese u istom nizu (SE555, WL-5460, kompovi)? Jesi u postavkama WL-5460 na TCP/IP tabu za Default Gateway stavio IP od SE555, a za DNS Server IP istog od svog ISP -a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Dreambox i net preko Wirelessa
Bok, preporučili su mi vaš forum sa satelitskog foruma, da se ovdje raspitam u vezi sljedće stvari... Imam Dreambox reciver koji treba dobiti net, e sada stvari postaje kompliciranija jer ja nemam adsl preko tel. žice... nego adsl dobivam preko wirelessa. Frend mi šera adsl. i sve radi super. te imam dvije konekcije. jedna je u obliku VPN, te druga je napravljena u CMD-u tj. Win NT command scripti. e sada na satelitskom forumu su mi rekli da ću teško dobiti net na dreamboxu putem VPN konekcije. pa ostaje na CMD-u.... što se tiče CMD konekcije.. ja samo kliknnem dvostruki klik i imam net ... ne trebam se ništa posebno konektirati više.. pa sam mislio da frend napravi još jednu CMD konekcije za IP adresu mog dreamboxa.. te mi pošalje.. te onda ja pokrenem tu skriptu.. i dream ima net... Dali je to moguće ? Te dali imate kakav drugi prijedlog ? Ja imam Wireless AP - Airlive WL-5460AP isti takav AP ima i frend koji mi šera adsl... znači on ima adsl koji mi šera putem AP. Hvala ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|